Άλλοι τα φώτα, άλλοι την ουσία

Η απόκτηση του Μάρκος Αλόνσο επισκιάστηκε από την επιστροφή του Νταβίντ Λουίζ. Το Premierleaguefans γράφει για την ιστορία του Ισπανού μπακ, η οποία είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητη!

Εκκωφαντικό ήταν το μεταγραφικό φινάλε για την Τσέλσι, η αμυντική γραμμή της οποίας ενισχύθηκε από τους Νταβίντ Λουίζ και Μάρκος Αλόνσο. Όπως είναι λογικό, η επιστροφή του Βραζιλιάνου στους «Μπλε» συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μιας και διέθετε το στοιχείο του αναπάντεχου και για πολλούς, του ανεξήγητου αφού ο Λουίζ είχε φύγει το καλοκαίρι του 2014 από το Λονδίνο σαν «γκαφατζής» και επέστρεψε ως ακόμα μεγαλύτερος. Εκτός των αγωνιστικών λόγων, υπάρχει και ο έξαλλος πανηγυρισμός του τον Μάρτιο του 2015 σ’ εκείνο το 2-2 μεταξύ της Τσέλσι και της Παρί για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ικανός να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα γύρω από αυτήν την ομολογουμένως ιδιαίτερη μεταγραφή.

 

Όλα τα φώτα στράφηκαν πάνω στον «αφάνα», όλοι ασχολήθηκαν με την επιστροφή του «ασώτου» και η προσθήκη του Μάρκος Αλόνσο στις τάξεις των «Μπλε» πέρασε στα ψιλά παρά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (27 εκ. ευρώ) που δαπανήθηκε για την απόκτησή του. Ο Αντόνιο Κόντε πιθανώς να χρειαστεί ένα θαύμα για να καταφέρει να πειθαρχήσει τον Βραζιλιάνο και να τον μετατρέψει ουσιαστικά σε αμυντικό κλάσης όμως για τον Ισπανό η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Ο Μάρκος Αλόνσο είναι δεδομένο ότι θα πάρει αμέσως φανέλα βασικού τόσο λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού στο αριστερό άκρο της άμυνας της Τσέλσι, όσο και για το γεγονός ότι διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ζητά ο Ιταλός προπονητής. Στον πρώην παίκτη της Φιορεντίνα, ο Κόντε θα βρει έναν πολυθεσίτη εργάτη που διαθέτει καλή τεχνική, εξαιρετικά χτυπήματα σε στημένες μπάλες, αρκετά καλή σέντρα και ο οποίος είναι τακτικά εξοικειωμένος με ποικίλα συστήματα.

 

Για τον 25χρονο, η μεταγραφή στην Τσέλσι αποτελεί επιτέλους το βήμα για την καθιέρωσή του στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένα βήμα που θα μπορούσε να χει πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα αλλά για την καθυστέρηση του οποίου φέρει βαρύτατες ευθύνες και ο ίδιος. Ο Μάρκος Αλόνσο γεννήθηκε στη Μαδρίτη λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα του 1990. Πατέρας του ο Μάρκος Αλόνσο Πένια, ακραίος επιθετικός που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά έκανε μεγάλη καριέρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα τη δεκαετία του ’80 και παππούς του ο Μαρκίτος (Μάρκος Αλόνσο Ιμάζ το πλήρες όνομα), αμυντικός της μεγάλης Ρεάλ των Πούσκας και Ντι Στέφανο.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το δέσιμο της οικογένειας με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μεγάλο κι έτσι ο Μάρκος Αλόνσο εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της «Βασίλισσας». Με τους μεγάλους μέτρησε μόλις μία συμμετοχή σ’ ένα ματς της Ρεάλ απέναντι στη Ρασίνγκ Σανταντέρ τον Απρίλη του 2010. Ο τότε προπονητής Μανουέλ Πελεγκρίνι, δεν τον υπολόγιζε και η διοίκηση της Ρεάλ είχε μπει σε ρυθμούς «galacticos vol.2» επομένως οι ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες περνούσαν απαρατήρητοι. Η επακόλουθη πώλησή του στην Μπόλτον αρχικά δεν του βγήκε σε καλό μιας και δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο αγγλικό στυλ ποδοσφαίρου και αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς.

 

2 Μαΐου 2011. Το αυτοκίνητο του Μάρκος Αλόνσο προσκρούει σε τοίχο στους δρόμους της Μαδρίτης. Ο ίδιος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Μία κοπέλα που επέβαινε στο όχημα, χάνει τη ζωή της. Ακολουθεί ένας απερίγραπτος …χαμός με δημοσιογράφους και ανθρώπους του ποδοσφαίρου να επιτίθενται σε αυτόν και στη διοίκηση της Μπόλτον που του επιτρέπει να αγωνιστεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Τελικά τους κάνει ο ίδιος τη “χάρη” αφού τραυματίζεται και πάλι . Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι ρόλο έπαιξε αυτό το τραγικό δυστύχημα στην πορεία του «ανθρώπου» Αλόνσο. Ο ποδοσφαιριστής Αλόνσο όμως εμφανίστηκε πολύ διαφορετικός.

 

Σε αυτό ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο ο υποβιβασμός της Μπόλτον. Στα γήπεδα της Τσάμπιονσιπ, ο Ισπανός βρήκε ρυθμό, έκανε πολύ καλή σεζόν και η διοίκηση των Γουόντερερς του πρότεινε ανανέωση συμβολαίου την οποία όμως αρνήθηκε για να συνεχίσει την καριέρα του στη Φιορεντίνα. Αυτή η κίνησή του, εξαγρίωσε μεγάλη μερίδα φίλων της Μπόλτον αφού θεωρούσαν πως όφειλε να υπογράψει μετά από τη στήριξη και πίστη που είχε δείξει ο σύλλογος τόσο στα συχνά του προβλήματα τραυματισμών όσο και σε ότι αφορούσε το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί.

 

Το ποδόσφαιρο όμως είναι πάνω απ’ όλα business και ο Αλόνσο ήταν πολύ καλός για να μείνει στην Τσάμπιονσιπ. Αγωνίστηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στη Σάντερλαντ του Πογιέτ και από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι και πριν λίγες ημέρες, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες των «Βιόλα» έχοντας γεμάτες και παραγωγικές σεζόν. Premier League proven πιθανώς να μην είναι ακόμα παρά το πέρασμά του από δύο αγγλικούς συλλόγους. Αν όμως μείνει μακριά από τραυματισμούς, ο Μάρκος Αλόνσο μπορεί να αποτελέσει παίκτη-κλειδί για την Τσέλσι του Κόντε. Γι’ αυτό όμως που δε χωρά καμία αμφιβολία, είναι ότι παίκτης με τέτοια ιστορία δε γίνεται να περνά απαρατήρητος.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.