Πλέον, ομάδα του Κλοπ!

Το Premierleaguefans γράφει για τη Λίβερπουλ της σεζόν 2016-17.

Πέρυσι: 8η

Η σεζόν άρχισε με άσχημα αποτελέσμενα, τα οποία, αρχές Οκτωβρίου, έφεραν την απόλυση του Μπρένταν Ρότζερς και την πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ. Οι «κόκκινοι» υπό τις οδηγίες του Γερμανού τερμάτισαν στην 8η θέση του πρωταθλήματος, χάνοντας το τρένο της Ευρώπης. Κυνήγησαν όμως μέσω του Γιουρόπα Λιγκ την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έφτασαν μέχρι τον τελικό, αλλά δεν τα κατάφεραν, χάνοντας με σκορ 3-1 από την πολυνίκη της διοργάνωσης, Σεβίλλη. Προηγουμένως είχε αποκλειστεί από τη Γουέστ Χαμ στη φάση των «32» του FA Cup, ενώ έχασε στον τελικό του League Cup από τη Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι. Μπορεί να μην κατέκτησε κάτι, αλλά το κέρδος ήταν μεγάλο, καθώς απέκτησε ταυτότητα και στα μεγάλα ματς παρουσιάστηκε "διψασμένη"!

 

Πως κινήθηκε μεταγραφικά:

Οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι ήταν ίσως οι πιο έξυπνες από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Εμφάνισε κέρδος στη διαφορά εσόδων-εξόδων και παράλληλα κατάφερε να δυναμώσει σημαντικά το ρόστερ της. Σμιθ, Λουίς Αλμπέρτο, Σκρτελ, Άλεν, Άιμπ και Μπεντέκε αποχώρησαν, γεμίζοντας τα ταμεία και Μάνινγκερ, Γκρούγιτς Ματίπ, Κλαβάν, Κάριους, Βαϊνάλντουμ, Μανέ ήρθαν, με την απόκτηση του τελευταίου από τη Σαουθάμπτον να ξεχωρίζει.

 

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ (έμεινε)

Ο Γερμανός είναι μαθημένος να επιμένει και να δουλεύει με παίκτες που δεν είναι αποδεδειγμένα παγκόσμιας κλάσης ή ευρέως γνωστοί. Καταφέρνει να τους κάνει ο ίδιος παγκόσμιας κλάσης και γνωστούς. Στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στην ομάδα, οι παίκτες του έχουν πια κατανοήσει απόλυτα το στυλ παιχνιδιού που προτιμά. Ο "Normal One" αναμένεται να αποτελέσει από τους μεγαλύτερους μπελάδες στο πρωτάθλημα για τους αντιπάλους προπονητές!

 

Αστέρι: Φιλίπε Κουτίνιο

Βρίσκεται στη Λίβερπουλ για λίγο παραπάνω από 3,5 χρόνια. Το ταλέντο του δεν αμφισβητείται. Υπό τις οδηγίες του Κλοπ μετατρέπεται σε παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Είναι από τους λίγους, που μπορεί να ηγηθεί της επίθεσης. Αν αφήσει οριστικά πίσω του τους μικροτραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν κατά καιρούς, θα σταθεροποιηθεί ως παίκτης πρώτης γραμμής.

 

Εκτίμηση:

Το πλεονέκτημά της είναι ότι δε θα παίζει ευρωπαϊκά ματς φέτος, συνεπώς θα είναι πιο ξεκούραστη από άλλες ομάδες. Το μειονέκτημά της, από την άλλη, είναι ότι διαθέτει ελάχιστους έμπειρους παίκτες στον πρωταθλητισμό. Όλα αυτά όμως, τα ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας ο Κλοπ. Ταβάνι; Δεν έχει. Μπορεί να μην είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά σκοπεύει να μείνει κοντά στο γκρουπ των διεκδικητών, παραμονεύοντας για την έκπληξη.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.