Με κορυφαίο τον 18χρονο Ντέιβις και καλή εμφάνιση συνολικά, η ομάδα του Κούμαν διέλυσε με 4-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία απογοήτευσε με την εμφάνισή της.

Η Έβερτον πέτυχε ένα γκολ στο 11' με τον Μιραλάς αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Έπειτα, για ένα διάστημα 20 λεπτών η Σίτι είχε τρομακτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας και η Έβερτον απλώς αμυνόταν. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Στέρλινγκ, με τον Κλάτενμπεργκ να μην δείχνει την άσπρη βούλα. Είχαν και μια πολύ έξυπνη μπαλιά του Ντε Μπρούινε στον Σίλβα στο 27', με τον Ρόμπλες να μπλοκάρει τον Ισπανό στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Στο 34' η Έβερτον είχε μια και μοναδική καλή φάση μέχρι εκείνο το σημείο του ματς, αλλά ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά. Από εξαιρετική μπαλιά του Ντέιβις (μετά από λάθος του Κλισί), ο Μιραλάς πήρε τη μπάλα, τη γύρισε στο πέναλτι και ο Λουκάκου που βρισκόταν εκεί δεν αστόχησε. 1-0 για τα Ζαχαρωτά!

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα απάντησε με καλό σουτ του Στέρλινγκ στο 39', ενώ ο Ντέιβις έδιωξε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Σανιά στο 45+3'.

 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Τουρέ έχασε τη μπάλα από το Λουκάκου, εκείνος έδωσε στον Μπάρκλεϊ που βρήκε τον Μιραλάς κι ο Βέλγος με σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Ο Κούμαν έκανε την Έβερτον πιο αμυντική βάζοντας τον νεοαποκτηθέντα Σναϊντερλέν κι αργότερα τον Μακάρθι, ενώ η Σίτι από την άλλη δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ικανή να αντιδράσει.

Στο 79' ο -καταπληκτικός σήμερα- 18χρονος Τομ Ντέιβις χόρεψε την άμυνα της Σίτι, άλλαξε τη μπάλα με τον Μπάρκλεϊ και πλάσαρε ιδανικά τον Μπράβο για να γράψει το 3-0!

Ο νεαρός Λούκμαν που αποκτήθηκε πριν από λίγες μέρες από την Έβερτον, πέρασε στον αγώνα στο 90' και σκόραρε τέσσερα λεπτά αργότερα για το 4-0! Ο -αρνητικός και πάλι- Στόουνς έκανε λάθος, ο Κόουλμαν έβγαλε την ασίστ και ο Λούκμαν σκόραρε στο νετμπούτο του ανεβάζοντας κι άλλο το σκορ.

 

Πολύ καλή εμφάνιση για την Έβερτον, με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεσή της. Κάκιστη η ομάδα του Γκουαρντιόλα, ο οποίος θα πρέπει να αλλάξει πολλά στην εικόνα της Σίτι.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Χόλγκεϊτ, Μπέινς, Μπάρι (73’ Μακάρθι), Ντέιβις, Μιραλάς (65’ Σναϊντερλέν), Μπάρκλεϊ (90’ Λούκμαν), Λουκάκου

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κλισί, Τουρέ, Ζαμπαλέτα (62’ Ιχεανάτσο), Ντε Μπρούινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.