Ο "Τσαρλατάνος" επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος!

Ο Νταβίντ Λουίζ, ανήμερα της deadline day, επιστρέφει στην Τσέλσι, μετά από ένα διετές πέρασμα από την Παρί Σεν Ζερμέν και το Premierleaguefans.gr σας υπενθυμίζει τα κατορθώματά του από τότε που έγινε επαγγελματίας έως και σήμερα...

Το Γενάρη του 2005, ο 18χρονος τότε Νταβίντ, προωθείται από τη δεύτερη ομάδα της βραζιλιάνικης Βιτόρια στην πρώτη. Εκεί θα έμενε για 2 χρόνια ακριβώς, χωρίς να πάρει όσες ευκαιρίες παίρνουν συνήθως οι πιτσιρικάδες στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. 26 εμφανίσεις και 1 γκολ είναι ο τελικός απολογισμός πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για την Μπενφίκα ως δανεικός απ' τη Βιτόρια, τον Ιανουάριο του 2007. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2006-07 ο Νταβίντ Λουίζ πραγματοποίησε 14 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (10 στο πρωτάθλημα, 4 στο κύπελλο UEFA).

Στο τέλος της ίδιας σεζόν η Μπενφίκα πείθεται και καταβάλει στη Βιτόρια το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, για να κάνει δικό της τον παίκτη. Στις δύο πρώτες χρονιές του όμως δεν εντυπωσιάζει (2007-08, 2008-09). Το πραγματικό «μπαμ» έρχεται την τρίτη σεζόν (2009-10). 49 εμφανίσεις, 3 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις για τον Βραζιλιάνο, που σιγά σιγά έκανε τ' όνομά του γνωστό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κατάφερε να κληθεί για πρώτη φορά στην Εθνική.

Ο Νταβίντ Λουίζ συνεχίζει να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις σε Πορτογαλία και Ευρώπη και το Γενάρη του 2011 αναγκάζει την Τσέλσι να πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ για την πάρτη του. Η σεζόν πάντως τελειώνει άδοξα για τη νέα του ομάδα, με τον Κάρλο Αντσελότι να απολύεται απ' το Ρώσο ιδιοκτήτη του club, Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μια καινούρια χρονιά ξεκινά, με τον Αντρέ Βίλας-Μπόας στο τιμόνι της ομάδας και με καλές προσθήκες (Μάτα-Λουκάκου-Μεϊρέλες). Η Τσέλσι δέχεται ισχυρά χαστούκια όμως, με ισχυρότερο αυτό της Άρσεναλ, με 3-5 μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η χρονιά δεν δείχνει ότι θα έχει αίσιο τέλος. Περνάει με το ζόρι τη Νάπολι στους 16, ενώ παραλίγο να πάθει πλάκα με την Μπενφίκα (υπό τις οδηγίες του Ντι Ματέο, καθώς ο Αντρέ Βίλας-Μπόας απολύθηκε στις αρχές του Μαρτίου). Παραδόξως, η Τσέλσι αποκλείει την προηγούμενη νικήτρια του θεσμού, Μπαρτσελόνα, δίνοντας δύο συγκλονιστικά ματς και καπαρώνει την μία απ' τις δύο θέσεις για τον τελικό του Μονάχου.

Εκεί έρχεται η ώρα του Νταβίντ Λουίζ! Ξεκινάει βασικός απέναντι στην «οικοδέσποινα» Μπάγερν μαζί με τον Κέιχιλ, καθώς ο αρχηγός Τζον Τέρι είχε αποβληθεί στη ρεβάνς του Καμπ Νου, επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Αλέξις Σάντσες. Κόντρα στα προγνωστικά, η Τσέλσι στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο, με τον Νταβίντ Λουίζ και τον Κέιχιλ να κάνουν ωραίο δίδυμο. Το ματς κρίνεται στα πέναλτι, όπου εκτέλεσε εύστοχα και ο Νταβίντ Λουίζ και η κούπα καταλήγει στους Άγγλους.

Το 2012-13 ξεκινάει όπως και η αμέσως προηγούμενη σεζόν. Δηλαδή με προπονητή-στοίχημα (Ντι Ματέο) και άσχημα αποτελέσματα, ενώ έμεινε και εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Στα μέσα της σεζόν αναλαμβάνει ο Ράφα Μπενίτεθ και η Τσέλσι κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ, με το Βραζιλιάνο να νικά την πρώην ομάδα του, Μπενφίκα, στον τελικό. Ο Νταβίντ Λουίζ έχει γίνει πλέον βασικός και αναντικατάστατος. Θα τελειώσει τη σεζόν με 56 εμφανίσεις, 7 γκολ και 5 ασίστ. Εντυπωσιακά στατιστικά για έναν αμυντικογενή παίκτη.

Και φτάνουμε στην πρώτη χρονιά του Μουρίνιο στην Τσέλσι, στη δεύτερη θητεία του πλέον. Ο Νταβίντ Λουίζ πραγματοποιεί λιγότερες εμφανίσεις, εμφανές δείγμα ότι δεν τον εμπιστευόταν ο Πορτογάλος. Το παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία το 2014, έρχεται να δικαιώσει το Μουρίνιο, που εμπιστεύτηκε το δίδυμο Κέιχιλ-Τέρι. Ο Νταβίντ Λουίζ στον ημιτελικό βλέπει την μπάλα να καταλήγει 7 φορές στα δίχτυα της ομάδας του, με τον ίδιο να μην ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Ήταν μακράν ο χειρότερος παίκτης της Σελεσάο εκείνο το βράδυ.

Ωστόσο, το παραπάνω γεγονός δεν εμπόδισε την Παρί Σεν Ζερμέν να σκάσει ξαφνικά περίπου 50 εκατομμύρια λίρες για να τον κάνει δικό της. Η Τσέλσι δεν θα μπορούσε  να αρνηθεί τέτοια προσφορά και ο Νταβίντ έγινε κάτοικος Παρισιού, βρίσκοντας αρκετούς συμπατριώτες του εκεί. Ο Μπλαν τον εμπιστεύτηκε και άφησε τον Μαρκίνιος στην άκρη. Η αλήθεια είναι ότι το 'χει η μοίρα του να βρίσκει στο δρόμο του τις πρώην ομάδες του. Το Μάρτη του 2015 γύρισε στο Στάμφορντ Μπριτζ, ως αντίπαλος αυτή τη φορά. Το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν 1-1. Η Τσέλσι δεν έπρεπε να σκοράρει οπωσδήποτε για να περάσει, αλλά ευτύχισε να προηγηθεί στο 81'. Η Παρί με ένα γκολ θα έστελνε το ματς στην παράταση. Έτσι, 5' αργότερα, μετά από κόρνερ, ο Βραζιλιάνος στόπερ έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα με καρφωτή κεφαλιά. Ο πανηγυρισμός του κάθε άλλο παρά από ήρεμος ήταν, κάτι που ενόχλησε πολύ τους Μπλε. Γενικά, ο Νταβίντ τα πήγε καλά όσο αγωνίστηκε εκεί, αλλά αξέχαστη θα του μείνει η βραδιά απέναντι στο Λουίς Σουάρες, όταν «έφαγε» 2 «ποδιές» απ' τον Ουρουγουανό πριν αυτός σκοράρει τα 2 του γκολ για τη Μπαρτσελόνα..

Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ήταν φανερό ότι ο Μαρκίνιος δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Ζήτησε εγγυήσεις για τον χρόνο συμμετοχής του, καθώς υπήρχε και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα. Έτσι, σε συνδυασμό με το ότι η Τσέλσι είχε μεγάλη ανάγκη από ενίσχυση στα στόπερ, ο Νταβίντ Λουίζ ζήτησε να επιστρέψει στο Λονδίνο. Μένει να δούμε πως θα τον δεχτούν οι φίλοι των Μπλε μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς του...


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.