«Παραλίγο να μην αποκτήσουμε τον Καντέ - δεν ήθελα να τον πουλήσω στην Τσέλσι»!

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι στη χθεσινή συνέντευξή του αποκάλυψε ότι η πρώην ομάδα του θα μπορούσε εύκολα να μην αποκτήσει τον Ενγκολό Καντέ, αφού η αγορά του επηρεάστηκε από άλλες παραμέτρους.

Το καλοκαίρι του 2015 οι «Αλεπούδες» προχώρησαν σε μία από τις σημαντικότερες κινήσεις της σύγχρονης ιστορίας τους, αφού απέκτησαν τον Ενγκολό Καντέ, ίσως τον σημαντικότερο παίκτη στο «παραμύθι» της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ.

Όμως, ο Ρανιέρι, μιλώντας στην εκπομπή “Monday Night Football” του “Sky Sports” ανέφερε όλο το ιστορικό της απόκτησης του 26χρονου αμυντικού χαφ, που επηρεάστηκε από τη φυγή του Εστεμπάν Καμπιάσο για τον Ολυμπιακό και επιλέχθηκε έναντι του Τζόρντι Κλάσι, που αγωνίζεται στη Σαουθάμπτον.
«Ο Καντέ ήταν ο καλύτερος μέσος στον κόσμο για εμάς. Εκτός από αυτόν, είχα τους ίδιους παίκτες. Αλλά όταν έφυγε έπρεπε να αλλάξω το σύστημα. Αυτό είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου, να αλλάζεις τακτικές και πράγματα αναλόγως με το τι γίνεται γύρω σου. Προσπάθησα να το κάνω. Δεν ήθελα να τον πουλήσω. Προσπάθησα να πείσω τον Καμπιάσο να μείνει και μου είπε ότι θέλει να φύγει. Προσπάθησα να αποκτήσω έναν διεθνή για να τον αντικαταστήσω, αλλά δεν ερχόταν κανείς. Μπορούσαμε να πάρουμε τον Τζόρντι Κλάσι ή τον Καντέ. O Στιβ Γουόλς μου είχε δώσει αυτά τα δύο ονόματα. Είδα 2 ή 3 φορές τον Καντέ και κατέληξα σε αυτόν. Τον ξεκίνησα αριστερά στην πτέρυγα. Τον είδα στην προπόνηση και θεώρησα ότι πρέπει να παίζει στα άκρα. Έπρεπε να τον βάλω στην ομάδα. Τελικά είχε μια υπέροχη σχέση με τον Ντρίνκγουοτερ» ισχυρίστηκε ο Ιταλός τεχνικός.



Ο Καντέ ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες-κλειδιά που αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι από τους πρωταθλητές και ο Ρανιέρι αποκάλυψε:  «Δεν ήθελα να τον πουλήσω. Το ίδιο ίσχυε και για τους Βάρντι-Μάχρεζ, γιατί πίστευα ότι αυτοί ήταν η καρδιά της ομάδας. Τους είπα ότι πιστεύω σε αυτήν την ομάδα και πως μπορεί να κάνει κάτι ιδιαίτερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος (ενν. ο Καντέ). Γεννημένος για ποδόσφαιρο, γεννημένος να είναι σοβαρός. Αν του δώσεις κάτι, θα το κάνει στον υπερθετικό βαθμό. Αν μίλησε πίσω από την πλάτη μου, δεν ξέρω αν ήταν εκείνος, γιατί ποτέ δεν αναγνώρισα τη φωνή του»!


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.