Για το βήμα παραπάνω

Το Premierleaguefans γράφει για την Κρίσταλ Πάλας της σεζόν 2016-17.

Πέρυσι:

Η Κρίσταλ Πάλας δεν είχε καταφέρει ποτέ να μείνει παραπάνω από μια χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ. Επέστρεψε μετά από 8 χρόνια, το 2013 και πέρυσι διήνυσε την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα, δεν ήταν τόσο καλή όσο οι δυο προηγούμενες ( 11η και 10η θέση), τερμάτισε 15η όμως κατάφερε να τσεκάρει εκ νέου το εισιτήριο για την σεζόν που διανύουμε. Οι «Αετοί» αποκλείστηκαν στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ, έφτασαν όμως μέχρι τον τελικό στο FA Cup όπου και ηττήθηκαν με 1-2 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην παράταση.

 

Πως κινήθηκε μεταγραφικά:

Αποφασισμένη να κάνει το βήμα παραπάνω, μπήκε ζωηρά στο μεταγραφικό παζάρι. Στο ρόστερ της εντάχθηκαν μεταξύ άλλων, ο Στιβ Μανταντά από την Μαρσέιγ με ελεύθερη μεταγραφή καθώς και ο Ματιέ Φλαμινί από την Άρσεναλ. Απέκτησε με μεταγραφή τον Τζέιμς Τόμκινς από την Γουέστ Χαμ και τον Άντρος Τάουνσεντ από την Νιούκαστλ με 10 και 13 εκατομμύρια λίρες αντίστοιχα. Πραγματοποίησε την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της αποκτώντας από την Λίβερπουλ τον Κριστιάν Μπεντέκε για ένα πόσο που με τα μπόνους μπορεί να αγγίξει και τα 32 εκατομμύρια λίρες.  Προχώρησε επίσης στον δανεισμό του Λοίκ Ρεμί από την Τσέλσι σε μια προσπάθεια να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιθετική της γραμμή, αν και η συγκεκριμένη κίνηση ...ακυρώθηκε. Η πώληση του Γιανίκ Μπολάσι στην Έβερτον καθώς και αυτή του Ντουάιτ Γκέιλ στη Νιούκαστλ με 25 και 10 εκατομμύρια λίρες αντίστοιχα, ήταν αυτές που έφεραν τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

 

Προπονητής: Άλαν Πάρντιου (συνεχίζει)

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να ισχύσει και για το πόστο του προπονητή με τον Άλαν Πάρντιου να έχει κερδίσει το δικαίωμα να αισθάνεται ασφαλής. Η ομάδα, με αυτόν στο τιμόνι, έφτασε μέχρι τον τελικό του FA Cup και εξασφάλισε την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία για τρίτη συνεχόμενη χρόνια. Κατά τα φαινόμενα, συμπλήρωσε με επιτυχία τα κενά της ομάδας και έχει το προφίλ για να γεμίσει προσδοκίες την διοίκηση και τους φίλους της ομάδας.

 

Αστέρι:

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κριστιάν Μπεντέκε. Η ακριβότερη μεταγραφή της ομάδας, έρχεται με σκοπό να φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα, όπως μας είχε συνηθίσει με τα χρώματα της Άστον Βίλα. Η μεταγραφή στην Λίβερπουλ δεν μπορεί να κριθεί άκρως επιτυχημένη, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τα ποδοσφαιρικό στυλ που ζητούσε ο Κλοπ, δεν συνάδει με το προφίλ ενός target man, όπως ο Βέλγος. Παρόλα αυτά πέρυσι με τους κόκκινους στο πρωτάθλημα σημείωσε 9 γκολ σε 29 συμμετοχές.

 

Εκτίμηση:

Ο Άλαν Πάρντιου ευελπιστεί να δει την ομάδα του να εξασφαλίζει όσο γρηγορότερα γίνεται, την παραμονή της, ώστε να προχωρήσει στο παραπάνω βήμα, με βάση την ενίσχυση του ρόστερ του. Θα ταχθούμε μαζί του πιστεύοντας ότι η Κρίσταλ Πάλας μπορεί να τρυπώσει οριακά στην πρώτη 10αδα και να αποτελέσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.