Η κατάρα της Εθνικής Αγγλίας

Το Premierleaguefans φιλοξενεί μια άποψη για την ...ταλαιπωρημένη εθνική ομάδα της Αγγλίας!

Εμφανίζεται ως φαβορί για διάκριση σε όλες σχεδόν τις μεγάλες διοργανώσεις. Διαθέτει παίκτες θρύλους, πληθώρα μεγάλων προσωπικοτήτων, ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Και κάθε φορά, βρίσκει τρόπους να απογοητεύει, ή ακόμα και να γίνεται περίγελος. Το Premierleaguefans φιλοξενεί μια άποψη για την εθνική ομάδα της Αγγλίας!

 

Είναι δυνατόν μια εθνική ομάδα να διαθέτει στις τάξεις της παίκτες που έγραψαν ιστορία σε συλλόγους όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, ποδοσφαιριστές που είναι επί σειρά ετών αρχηγοί στους προαναφερθέντες συλλόγους (Ρούνεϊ, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Τέρι) και να μην μπορεί να πλησιάσει καν σε μια σημαντική επιτυχία; Εκ του αποτελέσματος, είναι!

 

Ανεξήγητο

Τι είναι αυτό που φταίει και αποτυγχάνει κάθε φορά η Αγγλία; Σε αυτό το ερώτημα ψάχνει εδώ και χρόνια την απάντηση η αγγλική ομοσπονδία. Ίσως, να είναι ο προπονητής. Τα τελευταία χρόνια η ομοσπονδία αποφάσισε να στηρίξει τον Ρόι Χότζσον ο οποίος έγινε ένας από τους μακροβιότερους τεχνικούς στην ιστορία της εθνικής ομάδας.

Κάποια στιγμή φάνηκε ότι επιτέλους εμφανίζονταν τα αποτελέσματα της δουλειάς του έμπειρου προπονητή, με την Αγγλία να κάνει περίπατο στα προκριματικά του Γιούρο της Γαλλίας. Η ομάδα απέδιδε θεαματικό ποδόσφαιρο και παράλληλα έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε.

Ωστόσο, μόλις έφτασε η ώρα για τα σημαντικά παιχνίδια τελικής φάσης, οι Άγγλοι εμφάνισαν τις γνωστές τους παθογένειες: Τραυματισμοί, ντεφορμαρίσματα, κακή ψυχολογία, άγχος, εικόνα αποσύνθεσης. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστούν από την …Ισλανδία, ένα κάζο που δεν προβλέπεται να ξεχαστεί διόλου σύντομα από τους ποδοσφαιρόφιλους.

 

 

Ρόι

Ο Χόντζσον έκανε ορισμένες ανεξήγητες επιλογές που προκάλεσαν οργή ή και γέλια, όπως για παράδειγμα το να αναθέσει στον Χάρι Κέιν να εκτελεί τα κόρνερ. Ο υψηλόσωμος φορ της Τότεναμ θα μπορούσε να απειλήσει πολύ περισσότερο εάν βρισκόταν στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ιδιαίτερα σε σχέση με παίκτες τύπου Στέρλινγκ και Γουόλκοτ, οι οποίοι δεν φημίζονται για την ικανότητά τους στο ψηλό παιχνίδι.

Ωστόσο, εκτός από τα λάθη του, ο 69χρονος τεχνικός πιστώνεται και κάποια θετικά. Βασικότερο όλων, είναι η απόφασή του να φτιάξει έναν σταθερό κορμό νεαρών παικτών και μάλιστα να επιλέξει να τον στηρίξει πάνω στον κορμό της Τότεναμ. Η ομάδα του Ποκετίνο ήταν αυτή που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ, βασιζόμενη κυρίως σε νεαρούς ταλαντούχους Άγγλους παίκτες. Ο Χότζσον έπραξε σωστά χρησιμοποιώντας τους Ρόουζ, Γουόκερ, Ντάιερ, Ντέλε Άλι και Κέιν. Οι συγκεκριμένοι παίκτες ως μονάδες είναι πρώτης γραμμής, αλλά συνολικά είναι ακόμη καλύτεροι, έχοντας αναπτύξει αυτοματισμούς μέσω της κοινής τους παρουσίας στα Σπιρούνια.

 

Μπιγκ Σαμ

Η άφιξη του Σαμ Άλαρνταϊς ήταν ότι χρειαζόταν η Εθνική Αγγλίας. Έναν προπονητή που θα ρίξει το βάρος στο να πάρει τα αποτελέσματα, χωρίς να νοιάζεται ιδιαίτερα για το θέαμα που θα προσφέρει η ομάδα του. Όμορφο ποδόσφαιρο μπορεί να παράξει μια ομάδα απελευθερωμένη από το βάρος να επιτύχει κάτι σημαντικό εδώ και τώρα, πράγμα που δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια στην Αγγλία.

Η τελευταία χρειάζεται αυτό που έχει καταφέρει ο «Μπιγκ Σαμ» σε συλλόγους που έχει δουλέψει: το να εξασφαλίζει τα αποτελέσματα που χρειάζεται και να πετυχαίνει τους στόχους που έχει θέσει, με κάθε τρόπο. Με τη συγκεκριμένη συνταγή άλλωστε, ο Φερνάντο Σάντος έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου στο Γιούρο 2016.

 

Πίσω στην αρχή

Το σκάνδαλο που προέκυψε στέρησε από την εθνική των Άγγλων την ευκαιρία να δοκιμάσει την προσέγγιση «πρώτα το αποτέλεσμα». Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανέλαβε προσωρινά και η FA βρίσκεται μετά από σχεδόν δύο μήνες ξανά σε αναζήτηση προπονητή. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι εάν η επόμενη επιλογή της θα δικαιωθεί, σπάζοντας την κατάρα της Εθνικής Αγγλίας…  


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.