Preview: Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 12/05

Φιέστα τίτλου ή παράταση; Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ ταξιδεύει απόψε (22:00) στο «Χόθορνς» και με νίκη στέφεται πρωταθλήτρια.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο,  από τη στιγμή που το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχει εξασφαλίσει ήδη η 7η Έβερτον, όμως θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό κλείσιμο της σεζόν, καθώς και μια θέση μέσα στην δεκάδα του πρωταθλήματος, που θα σημάνει βήμα προόδου για τους «Baggies». Σε 35 αγώνες έχουν συλλέξει 45 βαθμούς και βρίσκονται στην 8η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Από την άλλη, η πρωτοπόρος  Τσέλσι έχει απόψε το πρώτο από τα τρία match-ball , αφού με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με τη νίκη της επί της Μίντλσεμπρο, έχει πλέον 84 βαθμούς (με την Τότεναμ να ακολουθεί με 77) και μια νίκη στο σημερινό ματς θα αναδείξει οριστικό νικητή στην φετινή κούρσα.

Δηλώσεις προπονητών

Τόνι Πιούλις:  «Εάν μας νικήσουν δεν θα έχω πρόβλημα να τους δω να πανηγυρίσουν. Είτε πανηγυρίσουν στην έδρα μας, είτε την επόμενη αγωνιστική στο Στάμφορντ Μπριτζ θα το αξίζουν. Δίκαια βρίσκονται εκεί που είναι και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Από τη μεριά μας ανυπομονούμε για αυτό παιχνίδι. Θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δούμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν νομίζω, ούτε ο Κόντε ούτε κάποιος άλλος από την Τσέλσι, να περίμενε διαφορετική προσέγγιση του αγώνα από εμάς».

Αντόνιο Κόντε:  «Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Τσέλσι (σε ερώτηση για τις φήμες περί Ίντερ). Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα και τους παίκτες μου τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Όταν βρίσκεσαι στο υψηλότερο επίπεδο τα χρήματα δεν είναι τα πάντα. Δείχνουν απλά ποιά είναι η αξία σου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταφέρνεις να νικάς και να γράφεις ιστορία με την ομάδα σου».

Αγωνιστικά νέα

Θετικά τα νέα για τους Χαλ Ρόμπσον-Κανού και Τζόνι Έβανς, οι οποίοι ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς που τους ταλαιπωρούσαν και θα δώσουν το παρών απόψε στο «Χόθορνς». Εκτός θα παραμείνει ο τραυματίας στον ιγνυακό τένοντα Ματ Φίλιπς.

 Πάνοπλοι θα παραταχθούν οι «Μπλε» στην αποψινή αναμέτρηση, αφού ο Ενγκολό Καντέ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του.

Προϊστορία

  • Την περσινή σεζόν ήρθε η πρώτη ήττα για την Μπρομ εντός έδρας, έπειτα από 4 συνεχή θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η μοναδική ήττα της Τσέλσι στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα ήταν το προπέρσινο 3-0 στο «Χόθορνς», όταν είχαν ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο.
  • Δεν έχει υπάρξει λευκή ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων σε 89 σερί αγώνες. Η τελευταία ήταν το Μάρτιο του 1924.


Πιθανές ενδεκάδες:
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόουσον, Μακόλεϊ, Τζόνι Έβανς, Μπραντ, Λίβερμορ, Φλέτσερ, Γουίλσον, Φιλντ, Μακλίν, Ροντόν
Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ , Κέιχιλ, Μόουζες, Αλόνσο, Καντέ, Μάτιτς, Πέδρο, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα



Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.