Μεγαλώνει ο σύλλογος, αλλά χτυπούν καμπανάκια...

To Premierleaguefans γράφει για τη Γουέστ Χαμ της σεζόν 2016-17

Πέρυσι: 7η

Η ομάδα του Λονδίνου ήταν εντυπωσιακή τη χρονιά που μας πέρασε, αφού έφτασε να διεκδικεί μέχρι και συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο κατά καιρούς και υπέταξε αρκετές από τις κορυφαίες ομάδες, είτε εντός είτε εκτός έδρας, πριν τερματίσει τελικά έβδομη. Στο Κύπελλο Αγγλίας αποκλείστηκε σε επαναληπτικό αγώνα στον 6ο γύρο, από τη μετέπειτα Κυπελλούχο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αντιθέτως η ευρωπαϊκή της περιπέτεια ήταν αποτυχημένη, αφού στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της άσημης Άστρα Γκιουργκίου και μοιραία έμεινε εκτός συνέχειας.

 

Πως κινήθηκε μεταγραφικά:

Ιδιαίτερα ενισχυμένη φαντάζει η Γούεστ Χαμ μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών της. «Έσπασε» το ρεκόρ μεταγραφής του συλλόγου για να φέρει τον 26χρονο Γκανέζο Αντρέ Αγιού από τη Σουόνσι με 20.5 εκατ. λίρες! Ακόμη διατήρησε στο δυναμικό της τον Λανζίνι, αποκτώντας πλήρως τα δικαιώματά του, ενώ έφερε στο Λονδίνο και τους: Σοφιάν Φεγκουλί (Βαλένθια), Αρτούρ Μαζουακού (Ολυμπιακός), Γκοκχάν Τόρε (Μπεσίκτας), Χάρβαρντ Νόρντβαϊντ (Γκλάντμπαχ), Σιμόνε Τζάτζα (Γιουβέντους), Τζόναθαν Καλέρι (Ντεπορτίβο Μαλδονάδο, δανεικός), Αλβάρο Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης). Σε αυτούς προστέθηκαν και οι Εντιμίλσον Φερνάντες (Σιόν) και Άσλεϊ Φλέτσερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ως επενδύσεις για το μέλλον. Μοναδική αξιοσημείωτη αποχώρηση ήταν αυτή του κεντρικού αμυντικού Τζέιμς Τόμκινς, που πωλήθηκε στην Κρίσταλ Πάλας για 9.95 εκατ. λίρες.

 

Προπονητής: Σλάβεν Μπίλιτς (έμεινε)

Όταν πριν από δύο καλοκαίρια οι συνιδιοκτήτες του συλλόγου, Ντέιβιντ Σάλιβαν και Ντέιβιντ Γκολντ, έψαχναν για αντικαταστάτη του Σαμ Αλαρντάις, σε καμία περίπτωση δεν είχαν τον Κροάτη ως 1η επιλογή.  Ο Μπίλιτς όμως απέδειξε πως «κούμπωνε» τέλεια με το κλαμπ και έφερε τους οπαδούς ακόμα πιο κοντά στην ομάδα, με την επιτυχημένη του ψυχαγωγική προσέγγιση. Ο ίδιος προσπαθεί να συγκρατήσει όσο γίνεται τον ενθουσιασμό των «Σφυριών» σε νορμάλ επίπεδα, λέγοντας το καλοκαίρι πως: «δεν έχω πρόβλημα να πω πως παίζοντας στην Ευρώπη, μειώνει τις πιθανότητές μας για διάκριση στην Πρέμιερ Λιγκ».

 

Αστέρι: Ντιμίτρι Παγιέ

Ο 29χρονος Γάλλος ήταν η ατραξιόν της Γουέστ Χαμ την περσινή περίοδο. Είχε μια εξαιρετική σεζόν για rookie, σκοράροντας 15 γκολ και σερβίροντας 17 σε όλες τις διοργανώσεις. Τα εκπληκτικά του στημένα, οι ντρίπλες, τα σουτ και το μυαλό του ανάγκασαν τη μισή Ευρώπη να ρωτήσει το καλοκαίρι που μας πέρασε για εκείνον, αλλά η Χαμ ήταν ανένδοτη, παρότι θα μπορούσε να εισπράξει εύκολα 50-60 εκατ. λίρες.

 

Εκτίμηση:

Η φετινή σεζόν θα είναι εκ των προτέρων διαφορετική για τη Γουέστ Χαμ. Μετά από ένα συγκινητικό αποχαιρετισμό στο «καυτό» Άπτον Παρκ, η ομάδα μετακομίζει φέτος στη χλιδή του αχανούς Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου. Οι πολλές μεταγραφές ήρθαν για να «γεμίσουν» το ρόστερ της ενόψει της απαιτητικής περιόδου, αλλά πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να πειράξουν τη «χημεία» της ομάδας. Οι πρώτοι δυνατοί τριγμοί ήρθαν από τον Αυγουστιάτικο αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι και πάλι - απίστευτο και όμως αληθινό - στην Άστρα Γκιουργκίου! Ίσως στη Χαμ θα πρέπει να χαμηλώσουν αρχικά τις προσδοκίες. Σε μια περίοδο αλλαγών, ο Μπίλιτς σίγουρα θα ήταν ικανοποιημένος με ένα πιθανό φίνις στη 10αδα. Ρεαλιστικότερο φαντάζει πάντως κάτι μεταξύ 12ης και 16ης θέσης. Ένα όμορφο ταξίδι πάνω σε νέες βάσεις ξεκινάει για τη Γουέστ Χαμ, αλλά ίσως υπάρξουν αρκετές αναταράξεις στο δρόμο…


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.