Με αυθεντική αγγλική συνταγή

To Premierleaguefans γράφει για τη Μπόρνμουθ της σεζόν 2016-17.

Πέρυσι: 16η

Τόσο οι στοιχηματικές εταιρίες όσο και η φίλαθλη κοινή γνώμη, θεωρούσαν την περασμένη σεζόν τη Μπόρνμουθ πρώτο φαβορί για να υποβιβαστεί. Μικρός σύλλογος χωρίς εμπειρία στην Πρέμιερ Λιγκ και με γήπεδο περίπου 11.000 θέσεων! Ωστόσο η ομάδα του Έντι Χάου κατάφερε να διαψεύσει τους πάντες, κατακτώντας επάξια την παραμονή της στην υψηλότερη κατηγορία.

 

Πώς κινήθηκε μεταγραφικά:

Αφού απέφυγαν τον υποβιβασμό στην παρθενική τους σεζόν, τα Κεράσια αποφάσισαν ότι έχουντην οικονομική δυνατότητα να διαθέσουν χρήματα σε μεταγραφές. Κι επέλεξαν να το κάνουν κατά κύριο λόγο σε Άγγλους ποδοσφαιριστές. Απέκτησαν –μεταξύ άλλων- τον Άιμπ από τη Λίβερπουλ με 15 εκ. λίρες  και τον ταλαντούχο νεαρό Λιούις Κουκ της Λιντς έναντι 10 εκ. λιρών. Επίσης, εξασφάλισαν το δανεισμό του διεθνούς Άγγλου δημιουργικού μέσου Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος ελπίζει να επιστρέψει σε τοπ φόρμα μέσω της Μπόρνμουθ. Ουσιαστική απώλεια αποτέλεσε μόνο ο Ματ Ρίτσι που μετακόμισε στην Νιούκαστλ με 12 εκ. λίρες.

 

Ο προπονητής: Έντι Χάου (έμεινε)

Μετά από την αναγκαστική (λόγω τραυματισμών) αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους, ο Χάου ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα μόλις στα 30 του. Πρώτος του σταθμός ήταν η Μπόρνμουθ, στην οποία άλλωστε αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής. Εκτός από ένα σύντομο διάλειμμα το 2001, κοουτσάρει τη Μπόρνμουθ από το 2008. Την οδήγησε από την 4η κατηγορία στην Πρέμιερ Λιγκ (!), όπου κατάφερε να παραμείνει, παρά το χαμηλό μπάτζετ της ομάδας. Έχει κερδίσει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της δεκαετίας (2005-15) για τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας και θεωρείται πλέον ο πιο ταλαντούχος ανερχόμενος Άγγλος μάνατζερ.

 

Το αστέρι: Κάλουμ Γουίλσον

Αφού απέρριψε προτάσεις για να μετακομίσει ο ίδιος σε μεγαλύτερο σύλλογο, παρά το πρέσινγκ της Σαουθάμπτον, ο Χάου ενέπνευσε και το πιο ισχυρό επιθετικό του όπλο, τον Κάλουμ Γουίλσον, να κλείσει τα αυτιά του στις μεταγραφικές σειρήνες και να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τα Κεράσια. O 24χρονος σέντερ φορ είχε την περασμένη σεζόν έναν σοβαρό τραυματισμό και αγωνίστηκε μόλις σε 9 αγώνες, στους οποίους πρόλαβε να σκοράρει 5 φορές. Φέτος σχεδιάζει να καλύψει τον χαμένο χρόνο και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

 

Εκτίμηση:

Εφόσον πέρσι ο Έντι Χάου κατάφερε να σώσει τη Μπόρνμουθ, ως πρωτοεμφανιζόμενη στην πρώτη κατηγορία και με τον κορυφαίο του παίκτη (Γουίλσον) να χάνει σχεδόν όλη τη σεζόν, γιατί να μην το επαναλάβει και φέτος, υπό καλύτερες συνθήκες; Ο Γουίλσιρ μπορεί να δώσει άμεσα ποιότητα στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας, η ομοιογένεια είναι μεγάλο όπλο των Κερασιών, όπως επίσης και οι ικανότητες του προπονητή της. Με βάση τα παραπάνω, η Μπόρνμουθ δείχνει ότι θα βρίσκεται στην Πρέμιερ Λιγκ και τη σεζόν 2017-18.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.