Οι «αόρατες» μεταγραφές του καλοκαιριού

Μετά από τις 8 πρώτες αγωνιστικές (5 έπειτα από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου) τα καλοκαιρινά αποκτήματα των ομάδων όφειλαν να έχουν δείξει μέρος του ταλέντου τους με τις καινούριες τους φανέλες. Ποιοι δεν το έχουν κάνει;

 

Μπουφάλ

Στα τέλη του Αυγούστου ο Μαροκινός άφησε το Σαμπιονά και έκανε το βήμα προς το αγγλικό πρωτάθλημα. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έκανε φοβερά πράγματα στη Λιλ και ο Κλοντ Πιέλ τον επέλεξε για τη Σαουθάμπτον. Οι Άγιοι μάλιστα έκαναν και ρεκόρ μεταγραφής προκειμένου να τον φέρουν στην ομάδα τους. Όταν αποκτήθηκε ήταν τραυματίας, ωστόσο με το που μπήκε στις προπονήσεις υπέστη και νέο τραυματισμό ο οποίος τον κράτησε άλλον έναν μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Μέχρι στιγμής λοιπόν δεν έχει βρει ρυθμό, ενώ δεν έχει ντεμπουτάρει ακόμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Αναμένεται όμως να το πραγματοποιήσει σύντομα.

 

Μπατσουαγί

Η πρώτη αγγλική ομάδα που ασχολήθηκε ενεργά με την περίπτωση του Βέλγου φορ ήταν η Γουέστ Χαμ. Η Μαρσέιγ του άνοιξε την πόρτα, ο ίδιος ο παίκτης όμως ήθελε να περιμένει «κάτι καλύτερο». Τελικά το βρήκε, με την Τσέλσι να δαπανά 33 εκ. λίρες για την απόκτησή του και τον Μπατσουαγί να δηλώνει ενθουσιασμένος. Ωστόσο, μετά από 8 αγωνιστικές, ο χρόνος συμμετοχής του είναι ελάχιστος. Έχει μετρήσει 5 συμμετοχές, αλλά συνήθως ολιγόλεπτες. Η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ντιέγκο Κόστα (πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ), σε συνδυασμό με την απουσία της Τσέλσι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει ως αποτέλεσμα ο νεαρός να παίζει μόνο στους αγώνες κυπέλλου. Η σεζόν πάντως είναι μεγάλη, ο Κόστα έχει τη συνήθεια να δέχεται εύκολα κάρτες, επομένως ο Μπατσουαγί περιμένει τις ευκαιρίες του.

 

Μχιταριάν

Από τους κορυφαίους παίκτες της περσινής Μπουντεσλίγκα, ο Αρμένιος μπαλαδόρος ήταν ο εκλεκτός του Ζοσέ Μουρίνιο για τη θέση του δημιουργικού μέσου στη Γιουνάιτεντ. Ο πρώην παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε με όνειρα στο Μάντσεστερ, όμως για την ώρα είναι απολύτως …άφαντος (1 μόλις συμμετοχή ως βασικός). Παρά το γεγονός ότι είναι υγιής και προπονείται κανονικά, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τον επιλέγει καν για τις αποστολές των αγώνων, αφήνοντάς τον στην κερκίδα. Τα χρήματα για την απόκτησή του ήταν πολλά, ενώ έχει αποδείξει πόσο ποιοτικός παίκτης είναι, οπότε σύντομα θα πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να παίζει ή να αποχωρήσει από την ομάδα.

 

Στην παραπάνω λίστα θα μπορούσαν να βρίσκονται και κάποιοι εκ των:

Αγιού (Γουέστ Χαμ), Μεντί (Λέστερ), Καπούστκα (Λέστερ), Ρόμπσον-Κανού (Γουέστ Μπρομ), Λιούις Κουκ (Μπόρνμουθ), Φεγκουλί (Γουέστ Χαμ), Ενκουντού (Τότεναμ), Ένερ Βαλέντσια (Έβερτον), Φλάναγκαν (Μπέρνλι)

 

Ορισμένοι από τους παραπάνω είτε ήταν άτυχοι καθώς τραυματίστηκαν, είτε οι ομάδες τους απέκτησαν στη λήξη των μεταγραφών ποδοσφαιριστές στη θέση τους και μετακινήθηκαν λίγο πιο πίσω στο rotation (Κουκ λόγω Γουίλσιρ στη Μπόρνμουθ, Ενκουντού λόγω Σισοκό στην Τότεναμ).


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.