Ο «μονομάχος» της Τσέλσι επέστρεψε!

Η Τσέλσι αναγεννάται από τις στάχτες της και το Premierleaguefans εντοπίζει ως έναν από τους πρωτεργάτες της επιστροφής της στο δρόμο των επιτυχιών τον Ντιέγκο Κόστα.

Δέχτηκε έντονη κριτική για την προηγούμενη καταστροφική σεζόν της Τσέλσι, για αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές συμπεριφορές, κι όχι άδικα. Ο Ντιέγκο Κόστα, όμως, σαν γνήσιος μαχητής πάλεψε και δικαιώνεται. Υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε έχει βρει τον παλιό του εαυτό και έχει βοηθήσει σημαντικά την Τσέλσι να είναι μόλις ένα βαθμό μακριά από την κορυφή.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, παρά τις όποιες μεταξύ τους κόντρες που προκύπτουν ανά διαστήματα, η φιλοσοφία του Ιταλού κόουτς ταιριάζει γάντι με εκείνη του δυναμικού φορ. Η απάθεια και η έλλειψη κινήτρου πέρσι, με το Μουρίνιο στον πάγκο, ουσιαστικά αχρήστεψε τον Ντιέγκο και τόνισε μόνο τα άσχημα στοιχεία του παιχνιδιού του. Ο Κόντε άλλαξε την ψυχολογία και μετέδωσε τη δίψα στους παίκτες του, με πιο κερδισμένο τον πρώην επιθετικό της Ατλέτικο.

Ο Κόστα μετράει ήδη 8 γκολ σε 10 ματς - 6 περισσότερα από πέρυσι στο ίδιο σημείο της σεζόν - στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει και 2 ασίστ. Είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε τις επιδόσεις του μέχρι τώρα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Αναλυτικότερα:

- 31 σουτ (7ος στο πρωτάθλημα)
- 71% ακρίβεια στα σουτ
- 8 γκολ (1ος σκόρερ)
- 2 ασίστ
- 74% εύστοχες πάσες
- 12 δημιουργημένες ευκαιρίες
- 35% επιτυχημένες ντρίπλες
- 2 αμυντικές προσπάθειες ανά αγώνα
- 4 κίτρινες κάρτες
- 1 φορά “Man of the Match”

Επίσης, ο Κόστα έφτασε τα 40 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ στην 64η εμφάνισή του, έχοντας χρειαστεί επτά αγώνες λιγότερους από τον Κουν Αγουέρο για να πετύχει τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων!

 

Ο ρόλος του στην επίθεση είναι ηγετικός. Οι συμπαίκτες του τον ψάχνουν και μέσα στην περιοχή αλλά και έξω από αυτήν, διότι ναι μεν είναι killer, αλλά παράλληλα διαθέτει και ταχύτητα. Μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα για αρκετά μέτρα, να την κρατήσει και να βγάλει μπροστά την Τσέλσι, δίνοντας χρόνο στους συμπαίκτες του να κινηθούν προς την αντίπαλη περιοχή αυξάνοντας την πίεση προς αυτήν.

Αναμφίβολα, αυτό το στυλ παιχνιδιού του ταιριάζει απόλυτα. Μια ομάδα που παίζει με μαχητικότητα, έχει έναν από τους πιο μαχητικούς επιθετικούς του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο που οι οπαδοί των «Μπλε» συχνά φωνάζουν «Ντιέγκο, Ντιέγκο, Ντιέγκο» ρυθμικά. Κι αυτό δεν συνέβη μόνο φέτος, αλλά και πέρσι, στα δύσκολα. Αυτό δείχνει ότι οι οπαδοί της Τσέλσι είναι ταυτισμένοι μαζί του. Άλλωστε, μαζί με τον Κόστα ανεβαίνει και η απόδοση όλης της ομάδας. Η ελπίδα των φίλων του λονδρέζικου συλλόγου είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να τραβήξει μαζί του την Τσέλσι σε υψηλές πτήσεις. 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.