Μοιρασιά στο Έμιρειτς, Άρσεναλ-Τότεναμ 1-1

Πολλές καλές φάσεις για τις δύο ομάδες, από ένα δοκάρι, από ένα γκολ και τελικά από ένας βαθμός για τους δύο λονδρέζικους συλλόγους!

Η συνηθισμένη φετινή εντεκάδα του Αρσέν Βενγκέρ παρατάχτηκε στο Έμιρεϊτς, με μοναδική αλλαγή τον Τζάκα στη θέση του τραυματία Καθόρλα.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο έπελεξε να ξεκινήσει τον Χάρι Κέιν στη βασική του ενδεκάδα, στην επιστροφή του από τραυματισμό μετά από 2 μήνες. Οι πολλές απουσίες σημαντικών παικτών (Αλντερβάιρελντ, Λαμέλα, Ντέλε Αλί, Σισοκό) έφεραν στο αρχικό σχήμα τον Αυστριακό κεντρικό αμυντικό Βίμερ.

 

Η Τότεναμ μέχρι το 30' κυριάρχησε, είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε ευκαιρίες για να προηγηθεί, με βασικότερη τη φάση του Κέιν που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ μετά από σέντρα του Έρικσεν.

Από το ημίωρο κι έπειτα, η Άρσεναλ αποδέχθηκε ότι δεν μπορεί να πάρει την κατοχή και προσαρμόσηκε σε παιχνίδι αντεπιθέσεων. Με αυτό τον τρόπο απείλησε τα Σπιρούνια, με τον Ιγουόμπι να κάνει κακό πλασέ μπροστά στον Γιορίς που μπλόκαρε και τον Γουόλκοτ να τραντάζει το δοκάρι.

Ο αρνητικός Βίμερ, ο οποίος είχε ήδη σημαντικά λάθη και μια κίτρινη κάρτα στον αγώνα (από το 6'), έστειλε στο 42' τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 1-0.

 

Τα Σπιρούνια μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος με στόχο την ισοφάριση. Στο 51' έφτασαν σε αυτήν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν που σκόραρε για το 1-1. Η Τότεναμ έφτασε κοντά στην ανατροπή με τον Έρικσεν (56') και τον Κέιν (61'), ωστόσο το σκορ έμεινε ως είχε. 

Η Άρσεναλ απάντησε με φάση στο 62' με τον Τζάκα, ενώ ο Βενγκέρ πέρασε στον αγώνα και τους Ζιρού-Τσάμπερλεϊν για να φτάσει στο γκολ της νίκης.

Πιο κοντά σε αυτό όμως πλησίασε η ομάδα του Ποκετίνο, με την εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν να βρίσκει το δοκάρι στο 84'!

Το σκορ δεν άλλαξε στα λεπτά που ακολούθησαν, με τοις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό. 

 

Οι Κανονιέρηδες έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή, ωστόσο απέφυγαν μια εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι και παραμένουν ψηλά. Η Τότεναμ συνέχισε το σερί των ισοπαλιών που την κρατά εκτός τετράδας, αλλά πήρε θετικό αποτέλεσμα μέσα σε μια δύσκολη έδρα και μάλιστα παίζοντας με σημαντικές απουσίες.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν (65' Ράμσεϊ), Τζάκα, Γουόλκοτ (71' Τσάμπερλεϊν), Εζίλ, Ιγουόμπι (70' Ζιρού), Αλέξις

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Βίμερ, Βερτόνγκεν, Γουόκερ (80' Τρίπιερ), Γουανιάμα, Ντεμπελέ, Ρόους, Έρικσεν, Σον (89' Γουίνκς), Κέιν (73' Γιάνσεν)


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.