Το Premierleaguefans παρακολουθεί την πορεία (ορισμένων εκ) των δανεικών ποδοσφαιριστών της Τσέλσι.

Έχοντας 38 (!!) δανεικούς σε 8 διαφορετικές χώρες και 29 διαφορετικούς συλλόγους, η Τσέλσι είναι με διαφορά από τον δεύτερο, πρώτη στη σχετική λίστα μεταξύ των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Μερικοί από αυτούς, βρίσκονται σε τοπ ευρωπαϊκά κλάμπ, ενώ άλλοι αγωνίζονται ακόμη και σε χαμηλότερες κατηγορίες!

Πάμε να δούμε τις επιδόσεις κάποιων εξ αυτών, οι οποίες σίγουρα θα βάζουν σε σκέψη τον Αντόνιο Κόντε…

 

 

Αντρέας Κρίστενσεν

Ο 20χρονος Δανός –διεθνής πια- μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως αμυντικό χαφ. Η Τσέλσι τον έδωσε το 2015 δανεικό στη Γκλάνμπαχ για δύο χρόνια. Μετά από μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν, ο Κρίστενσεν ψηφίστηκε Παίκτης της Χρονιάς για τα Πουλάρια, ξεπερνώντας τους Γκρανίτ Τζάκα (πλέον στην Άρσεναλ) και Μαχμούντ Νταχούντ (μεταγραφικό στόχο της Λίβερπουλ)! Η Γκλάντμπαχ προσπάθησε το καλοκαίρι να αποκτήσει τα δικαιώματα του παίκτη κάνοντας απανωτές προτάσεις, προσφέροντας μέχρι και 21 εκ. λίρες, ωστόσο ο Κόντε τις απέρριψε όλες δηλώνοντας ότι θέλει τον ποδοσφαιριστή στην Τσέλσι. Το ίδιο θέλει και ο Κρίστενσεν.

 

 

Μπέρτραν Τραορέ (Άγιαξ)

Ο 22 ετών γεννημένος στη Μπουρκίνα Φάσο, κεντρικός επιθετικός, προϊόν των ακαδημιών των Μπλε, βρίσκεται στον Αίαντα από τον περασμένο Αύγουστο. Ο δανεισμός του τελειώνει τον Ιούλιο του 17'. Μετρά 4 γκολ και 4 ασσίστ σε 1.364 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της Ολλανδικής ομάδας σε Ερεντιβίζιε, προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και ομίλους Γιουρόπα. Έχει επαφή με τα δίχτυα, ενώ παράλληλα μοιράζει γκολ στους συμπαίκτες του. Στον Άγιαξ τα βλέμματα έχουν πέσει κυρίως πάνω στον Ντόλμπεργκ, ωστόσο ο Τραορέ είναι γνωστός στο ολλανδικό κοινό έχοντας πετύχει 17 γκολ σε 36 συμμετοχές την περίοδο 2014-15 με τη φανέλα της Φίτεσε. Η τελευταία συνεργάζεται συχνά με τον λονδρέζικο σύλλογο σε επίπεδο δανεισμών.

 

 

Aμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (Σάλκε)

Δανεικός στη Γερμανική ομάδα ως το ερχόμενο καλοκαίρι, ο αριστεροπόδαρος Γκανέζος αποτελεί βασικό γρανάζι της φετινής Σάλκε. Ο 22χρονος έχει «γράψει» 11 συμμετοχές και 1 γκολ σε Μπουντεσλίγκα, Κύπελλο Γερμανίας και Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιοτικός τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα όσο και στα ανεβάσματά του, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του παγκοσμίως στη θέση του αριστερού μπακ. Γρήγορος, με καλή τεχνική και «τσαγανό», έχει κάνει τη Σάλκε να θέλει να τον κρατήσει μόνιμα. Ο προπονητής της, Μάρκους Βάιντσιρλ άλλωστε ανέδειξε τον Μπάμπα στην Άουγκσμπουργκ την περίοδο 2014-15.

 

 

Κρίστιαν Ατσού (Νιουκάστλ)

Ο Γκανέζος εξτρέμ θα αγωνίζεται στις Καρακάξες μέχρι και το τέλος του ερχόμενου Μάη, όντας δανεικός από την Τσέλσι. Έχει 9 συμμετοχές και 1 γκολ στην Τσάμπιονσιπ, ενώ αγωνίστηκε και σε δύο ματς κυπέλλου. Έχοντας βασικό χαρακτηριστικό την εκρηκτικότητά του, ο 24χρονος προσπαθεί να γίνει πιο ουσιαστικός με τη μπάλα στα πόδια, έτσι ώστε το ταλέντο του να αναδειχθεί μελλοντικά και στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ατσού προέρχεται από τρεις αποτυχημένους δανεισμούς σε Έβερτον, Μπόρνμουθ και Μάλαγα, έχοντας κάνει την τελευταία του γεμάτη σεζόν το 2013-14 στη Φίτεσε (30 συμμετοχές, 5 γκολ). Το συμβόλαιό του λήγει το 2018 και αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία του ευκαιρία να πείσει ότι αξίζει να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

 

 

Τομάς Κάλας (Φούλαμ)

Άλλος ένας νεαρός (23 ετών) δανεικός από την Τσέλσι στη Φούλαμ μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Κεντρικός αμυντικός με ύψος 1,83, ο Κάλας έχει αγωνιστεί σε 9 ματς στη φετινή Τσάμπιονσιπ, έχοντας μάλιστα βρει δίχτυα μια φορά. Δυνατός στον αέρα, με σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις. Σημαντικό στέλεχος της Μίντλεσμπρο πέρσι στην πορεία ανόδου της (30 συμμετοχές), φέτος πήγε στη Φούλαμ για να εδραιωθεί ως ένας αξιόπιστος στόπερ της δεύτερης κατηγορίας, ελπίζοντας στη συνέχεια να μεταπηδήσει στην Πρέμιερ. Πάντως, από το 2010 που αποκτήθηκε από τους Μπλε, έχει δοθεί 5 φορές δανεικός...

 

 

Μάριο Πάσαλιτς (Μίλαν)

Η Τσέλσι τον απέκτησε έναντι 5 εκατ. ευρώ από τη Μονακό το περασμένο καλοκαίρι και τον έστειλε δανεικό για ένα χρόνο στη Μίλαν. Αγωνιζόμενος στο κέντρο, τόσο ως αμυντικό όσο και ως επιθετικό χαφ, ο 21 ετών Κροάτης μετρά μόλις 2 συμμετοχές με τη φανέλα των Ροσονέρι. Ωστόσο, ο υψηλόσωμος κεντρικός μέσος θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα νέα μεγάλα ταλέντα της παγκόσμιας σκηνής, κάτι που καλείται πλέον να αποδείξει στους αγωνιστικούς χώρους.

 

 

Τζέρεμι Μπόγκα (Γρανάδα)

Άλλο ένα παιδί των ακαδημιών της Τσέλσι. Ο 19χρονος Γάλλος, μετά το τέλος του δανεισμού του στη Γαλλική Ρεν (πολύ καλή χρονιά με 31 συμμετοχές και 3 γκολ), μετακόμισε και πάλι ως δανεικός, αυτή τη φορά στην Ισπανία και τη Γρανάδα. Επιθετικός μέσος ως επί το πλείστον, προσπαθεί να ενσωματωθεί στους Ανδαλουσιανούς, μετρώντας ως τώρα 4 συμμετοχές και 1 γκολ. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει το στοιχείο της τρίπλας, είναι γρήγορος, έχει και την οξυδέρκεια να αποφασίζει ταχύτατα, παρά την ηλικία του. Αναμένεται να απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον, τόσο τους ανθρώπους της ομάδας του Λονδίνου όσο και γενικότερα τους παγκόσμιους σκάουτερς.

 

 

Τζαμάλ Μπλάκμαν (Γουίκομπ Γουόντερερς)

Στη λίστα και ένας τερματοφύλακας. Ο δίμετρος νεαρός (23) κίπερ, ανδρώθηκε στα ποδοσφαιρικά τμήματα της Τσέλσι, με τον Κόντε να αποφασίζει την παραχώρησή του ως δανεικού στην ομάδα της αγγλικής Λιγκ 2 μέχρι το Γενάρη του 2017. Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας, ο Μπλάκμαν έχει εξελιχθεί σε αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του. Αν και ο σύλλογος βρίσκεται χαμηλά (στην 16η θέση) ο Μπλάκμαν δείχνει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, με καλές τοποθετήσεις και δυνατότητα να παίξει με τα πόδια. Σε ηλικία (για τη συγκεκριμένη θέση) που του δίνει ακόμη χρόνο να βελτιωθεί σε ορισμένους τομείς, τα σωματικά του προσόντα τον ευνοούν ώστε να εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.