Αθπιλικουέτα: «Κόντρα στην Πάλας η άμυνα της Τσέλσι επικοινωνούσε με… γαλλικά»

Ο αρχηγός των «Μπλε» αποκάλυψε το πώς ξεπέρασε η ομάδα του τις δυσκολίες στην επικοινωνία στα μετόπισθεν μετά από την είσοδο του Τιάγκο Σίλβα στην ενδεκάδα της.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε παραδεχτεί μετά από την απόκτηση του Βραζιλιάνου στόπερ τη δυσκολία του 36χρονου αμυντικού να καταλάβει τα αγγλικά, αλλά ευτυχώς για αυτόν μπορεί να συνομιλεί στα γαλλικά με τους Αθπιλικουέτα, Ζουμά και Μεντί, με τον τελευταίο - ειρήσθω εν παρόδω - να τραυματίζεται χθες και να εκτιμάται πως αρχικά θα χάσει τους φιλικούς αγώνες της εθνικής Σενεγάλης.

Η παραπάνω τετράδα ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα της Τσέλσι μαζί με τον Μπεν Τσίλγουελ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με γκολ και ασίστ εκείνη την ημέρα στα μετόπισθεν των «Μπλε», που επιβλήθηκαν των «Αετών» με το εμφατικό 4-0.

Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα, που στο παρελθόν είχε διετή θητεία στη γαλλική Μαρσέιγ, μίλησε για την επικοινωνία των αμυντικών με τον Τιάγκο Σίλβα στην επίσημη ιστοσελίδα του λονδρέζικου συλλόγου:

«Ναι, είναι αληθές, επικοινωνούσαμε στα γαλλικά. Μιλάω γαλλικά, όπως και ο Τιάγκο και προφανώς και ο Ζουμά επίσης. Ήταν ένας καλός τρόπος για να συνεννοηθούμε πίσω. Ο Μεντί στα γκολπόστ επίσης μιλάει γαλλικά, συνεπώς ήταν ο βέλτιστος τρόπος για μας.

Προσπαθούμε να βοηθάμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους παίκτες που δεν μιλάνε αγγλικά αυτή τη στιγμή και δεν αποτελεί πρόβλημα για μας. Ο Τιάγκο μιλάει επίσης την ίδια γλώσσα με τον Ζορζίνιο, οπότε μπορεί να επικοινωνεί και μαζί του.

Νομίζω όμως ότι η γλώσσα είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παγκόσμιο παιχνίδι και άνθρωποι σαν τον Τιάγκο Σίλβα, που είναι για πολύ καιρό στο άθλημα, μπορούν να ηγηθούν των υπολοίπων χωρίς να μιλούν τη γλώσσα τόσο καλά. Εμείς θέλουμε να κάνουμε την προσαρμογή των καινούριων παικτών όσο πιο εύκολη γίνεται και αν πρέπει να μιλάμε γαλλικά στην άμυνα μέχρι τα παιδιά να καταλαβαίνουν αγγλικά, τότε είμαστε εντάξει με αυτό».

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.