Αρτέτα: «Θέλαμε να κερδίσουμε αλλά δεν είχαμε φρεσκάδα και ποιότητα μπροστά»

Ο προπονητής της Άρσεναλ ήταν φανερά απογοητευμένος από την εντός έδρας… γκέλα ενάντια στην Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο εξήρε το μαχητικό πνεύμα των παικτών του.

Οι «Κανονιέρηδες» προέρχονταν από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, όμως δεν έδωσαν συνέχεια στις πρόσφατες καλές τους εμφανίσεις, ενώ θα μπορούσαν ακόμα και να είχαν ηττηθεί από τους «Αετούς», εάν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα αντί για το δοκάρι μετά από την κεφαλιά του Τζέιμς Τόμκινς.

Μοιρασιά στο Λονδίνο, με τις Άρσεναλ και Κρίσταλ Πάλας να μένουν στο 0-0, αφού - παρά τη μεγαλύτερη ένταση που έβγαλαν...

Posted by Premier League Fans GR on Thursday, January 14, 2021

 

Μια νίκη χθες θα ανέβαζε την Άρσεναλ στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, όταν πριν από μερικές εβδομάδες κάποιοι την έβλεπαν να κινδυνεύει να εμπλακεί ακόμα και στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Ο Μικέλ Αρτέτα παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν άξιζε να κερδίσει την Κρίσταλ Πάλας, αλλά φάνηκε ευχαριστημένος με την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

«Είμαι απογοητευμένος γιατί θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι η ισοπαλία είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Μας έλειπαν η φρεσκάδα και η ποιότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου για να κερδίσουμε.

Υπήρχαν περιπτώσεις όπου μας έλειπε η τελευταία πάσα ή ο σωστός συγχρονισμός ή το τελευταίο σουτ. Θα ήθελα να δω μια νίκη και μερικά γκολ, αλλά δεν συνέβη. Υπήρξαν άλλες στιγμές επίσης όπου η κούραση έπαιξε μεγάλο ρόλο, όταν αρχίσαμε να πουλάμε την μπάλα.

Δεν μπορώ να ψέξω το πνεύμα, την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες. Προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό», σχολίασε ο Ισπανός.

 

Η Άρσεναλ παρατάχτηκε με δύο αλλαγές στη χθεσινή αναμέτρηση, αφού οι Πάμπλο Μάρι και Κίεραν Τίρνεϊ έχασαν το ματς λόγω τραυματισμών. Ο Αρτέτα τόνισε πως στοίχισε στην ομάδα η απουσία του Σκωτσέζου μπακ, που αποσύρθηκε από την αποστολή λίγες ώρες πριν από τη σέντρα από έναν απροσδιόριστο μυϊκό τραυματισμό, για τον οποίο θα χρειαστεί σήμερα να εξεταστεί.

«Είναι μια πρόκληση όταν έχεις ετοιμάσει ένα πλάνο για το παιχνίδι και μερικές ώρες πριν τη σέντρα πρέπει να αποσυρθεί. Η πρόοδος του Κίεραν τους τελευταίους μήνες ήταν απίστευτη και τώρα είναι η ώρα για έναν άλλο παίκτη να κάνει το βήμα εμπρός.

Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα λείψει, πιθανότατα θα ξέρουμε μόλις τον εξετάσουμε. Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση που τον χάσαμε έτσι και ελπίζουμε να είναι ξανά μαζί μας σύντομα», τόνισε ο προπονητής των «Κανονιέρηδων».

Εξάλλου, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ισπανό και για την περίπτωση του Μεσούτ Εζίλ, για τον οποίο ο αθλητικός διευθυντής της Φενέρμπαχτσε και πρώην ποδοσφαιριστής της Νιουκάστλ, Εμρέ Μπελόζογλου, δήλωσε χθες πως είναι περισσότερο κοντά από ποτέ στο να μετακομίσει στο σύλλογο της Κωνσταντινούπολης.

«Δεν ξέρω πόσο κοντά είχε βρεθεί πριν. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με τον Εντού (σ.σ. τον τεχνικό διευθυντή της Άρσεναλ) και το σύλλογο αυτή τη στιγμή, αλλά τίποτα στέρεο ακόμα», εξήγησε ο Μικέλ Αρτέτα.

Η Άρσεναλ θα υποδεχτεί τη Νιουκάστλ τη Δευτέρα (18/1, 22:00), αυτή τη φορά στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

 

Περισσότερα για τα μεταγραφικά σχέδια της Άρσεναλ αλλά και των υπόλοιπων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ στο σχετικό podcast των Premierleaguefansεδώ!

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.