Οι Premierleaguefans παρακολουθούν το ρεπορτάζ των Clarets και εξετάζουν τις επιλογές ποδοσφαιριστών που συνδέονται με την ομάδα του Σον Ντάις.

Με την πρόσφατη πώληση της Μπέρνλι και τη νέα διοίκηση να δηλώνει εξαρχής πως θα διαθέσει μεταγραφικό μπάτζετ στον προπονητή για να ενισχύσει το ρόστερ του, αρκετά ονόματα έχουν γραφτεί πως ενδιαφέρουν το αγγλικό κλαμπ. Αξίζει να δούμε τα κυριότερα από αυτά, καθώς πλησιάζουμε προς τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει νέα πρόσωπα στο Τερφ Μουρ.

Νέιθαν Κόλινς (Στόουκ)

Μετά από μια μακρά περίοδο που το ρεπορτάζ της Μπέρνλι είχε μόνο ένα όνομα ως στόχο για το κέντρο της άμυνας (αναζητείται στόπερ κυρίως λόγω της ιδιαίτερα πιθανής αποχώρησης του Τζέιμς Ταρκόφσκι το ερχόμενο καλοκαίρι), τον Τζο Γουόραλ της Νότιγχαμ Φόρεστ, πλέον υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως στην κορυφή της λίστας βρίσκεται διαφορετικό όνομα. Αυτό του Νέιθαν Κόλινς, του 19χρονου Ιρλανδού της Στόουκ (19 ματς, 2 γκολ φέτος), η οποία φέρεται να ζητά περίπου 10 εκατομμύρια λίρες για τον παίκτη της. Ο νεαρός είναι στη λίστα κι άλλων ομάδων, όπως η Κρίσταλ Πάλας, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ. τον γνωρίζει καλά ο Ντάρεν Φλέτσερ, άλλοτε παίκτης των Potters και νυν βοηθός του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ).

Τζόσουα Κινγκ (Μπόρνμουθ)

Ο έμπειρος φορ της Μπόρνμουθ μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και ενδεχομένως ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ να προσπαθήσει να τον πουλήσει τώρα έναντι ενός χαμηλού ποσού, ώστε να μην τον χάσει χωρίς όφελος σε λίγους μήνες. Ένα σενάριο που έχει κυκλοφορήσει είναι να πραγματοποιηθεί ανταλλαγή μεταξύ Κινγκ και Ματέι Βίντρα, με τον Τσέχο να έχει πρόσφατα ανανεώσει στους Clarets αλλά να μην αποτελεί βασική λύση για τον Ντάις. Για τον 29χρονο Νορβηγό επιθετικό ενδιαφέρονται κι άλλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, όπως για παράδειγμα η Γουέστ Μπρομ και η Γουέστ Χαμ.

Τζέισον Νάιτ (Ντέρμπι Κάουντι)

Ακόμη ένας 19χρονος Ιρλανδός που παρακολουθεί η Μπέρνλι. Ο μέσος της Ντέρμπι Κάουντι έχει εντυπωσιάσει με 25 συμμετοχές και 2 γκολ στη φετινή Τσάμπιονσιπ, αλλά και 31 ματς και 6 γκολ την περασμένη σεζόν στην ίδια κατηγορία. Ο Γουέιν Ρούνεϊ που ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του μόνιμου μάνατζερ των Κριαριών είναι θαυμαστής του νεαρού και τον θέλει στην ομάδα, ωστόσο ενδέχεται να αναγκαστεί να τον πουλήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Λιντς Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ έχουν συνδεθεί επίσης με τον Νάιτ.

Λιούις Ο’Μπράιαν (Χάντερσφιλντ)

Παίκτης της σεζόν πέρσι για τη Χάντερσφιλντ, βασικός και αναντικατάστατος και φέτος. Ο 22χρονος χαφ έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με τα Τεριέ και αρέσει στον Ντάις, ωστόσο η Μπέρνλι δεν έχει κάνει ακόμη κίνηση για την απόκτησή του. Πάντως, η θέση που αγωνίζεται ο Άγγλος (κεντρικός μέσος) δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Τζέιμς Μακάρθι (Κρίσταλ Πάλας)

Παρότι είναι δεδομένο ότι οι Clarets δεν αναζητούν άμεσα κεντρικό χαφ, το ενδιαφέρον τους για τον Ιρλανδό της Κρίσταλ Πάλας είναι υπαρκτό, αν και ενδέχεται να κινηθούν για εκείνον το καλοκαίρι, όταν και θα είναι ελεύθερος. Ο 30χρονος έχει παίξει σε 7 ματς στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Σέλτικ, Μπράιτον, Γουέστ Μπρομ και Μπόρνμουθ θέλουν επίσης τον έμπειρο μέσο.

Τζόντζο Κένι

Ο δεξιός μπακ της Έβερτον είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που αρέσουν στον Ντάις εδώ και καιρό, ο ίδιος ο παίκτης φέρεται να θέλει να μετακομίσει στο Τερφ Μουρ, ωστόσο τα Ζαχαρωτά ζητούν περίπου 10 εκατομμύρια λίρες και η Μπέρνλι δεν έχει καμία διάθεση να δώσει το συγκεκριμένο ποσό. Η υπόθεση καθυστερεί και ίσως ολοκληρωθεί με έναν δανεισμό και οψιόν αγοράς, στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

 

Αποχωρήσεις

Όσον αφορά πιθανή παραχώρηση παικτών της Μπέρνλι σε άλλες ομάδες, ο Τζίμι Νταν είναι στο στόχαστρο της Πρέστον, η οποία τον έχει ζητήσει με δανεισμό. Ο 23χρονος στόπερ έχει πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι και την εξετάζει, με τις εξελίξεις να εξαρτώνται και από την απόφασή του.

Εξάλλου, ο Ματέι Βίντρα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως αντάλλαγμα σε κάποια μεταγραφή που θα πραγματοποιήσει ο Ντάις για τη Μπέρνλι μέχρι την ολοκλήρωση του μεταγραφικού παζαριού.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.