Τούχελ: «Αν βρούμε 11άδα που θα εγγυάται 20 σερί νίκες, δεν θα την αλλάξουμε»!

Ο προπονητής της Τσέλσι σημείωσε ότι θα συνεχίσει να κάνει αλλαγές στην αρχική σύνθεση της ομάδας του.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στη Γουλβς όπου είχαν την πρωτοβουλία αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, μένοντας στο 0-0, οι «Μπλε» πανηγύρισαν την 1η τους νίκη υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ επικρατώντας της Μπέρνλι με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Παρόλα αυτά, ήταν δύο αμυντικοί εκείνοι που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα για την ομάδα του Λονδίνου, με τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα να ανοίγει το σκορ και τον – μέχρι πρότινος παροπλισμένο – Μάρκος Αλόνσο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με εντυπωσιακό σουτ.

Μετά το παιχνίδι, ήταν αναμενόμενο πως ο Γερμανός τεχνικός θα δεχόταν ερωτήσεις για τις αρχικές του επιλογές, με τον Ρις Τζέιμς να μην ξεκινάει για 2ο συνεχόμενο ματς και τον Μπεν Τσίλγουελ να μένει στον πάγκο.

«Λοιπόν, αν μπορέσουμε να βρούμε μια ενδεκάδα που θα μας εγγυάται 20 νίκες στη σειρά, δεν θα την αλλάξουμε. Φυσικά κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο να συμβεί.

Αποφασίσαμε πολύ αργά να παίξουμε με τρεις αμυντικούς πίσω και δύο εξάρια, λόγω της επίδρασης που περιμέναμε από την Μπέρνλι και τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Επίσης κάναμε αλλαγές στην επίθεση ώστε να έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά και να δώσουμε σε όλους μια ευκαιρία να δηλώσουν παρών.

Είναι τρομερά δύσκολο να διαλέξω, αλλά ίσως και τρομερά εύκολο, γιατί δίνω στους πάντες την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους. Η εμφάνισή μας ήταν πλήρης, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Τους αφήσαμε να κάνουν μόνο ένα σουτ, κάτι που είναι καταπληκτικό», σχολίασε ο Τόμας Τούχελ.

Ο προπονητής της Τσέλσι ρωτήθηκε για την έκπληξη που έκανε με την επιλογή του Μάρκος Άλονσο αλλά και για το νέο ρόλο που φαίνεται να δίνει στον Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, ο οποίος είναι μάλλον ο καλύτερος παίκτης των «Μπλε» στα δύο πρώτα παιχνίδια του Γερμανού στον πάγκο τους.

«Είχαμε το λόγο μας που διαλέξαμε τον Αλόνσο, δεν είναι ότι είμαστε δυσαρεστημένοι με τον Τσίλγουελ, φυσικά και όχι. Αλλά επιλέξαμε λίγο περισσότερο… μέγεθος, για να αντιμετωπίσουμε και τα κόρνερ της Μπέρνλι. Ξέρω ότι ο Μάρκος συνήθιζε να παίζει σε αυτό το ρόλο, μόνος του σε όλη την πλευρά και έχει καλό συγχρονισμό όταν μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή. Στο τέλος είμαστε όλοι χαρούμενοι που μπόρεσε να σκοράρει για να τελειώσει το παιχνίδι.

Φυσικά και γνωρίζαμε τον Κάλουμ Χάντσον-Οντόι – στο παρελθόν υπήρχαν πολλές φήμες για αυτόν και την Μπάγερν Μονάχου συνεχώς. Αλλά ακόμα και πιο πριν, καθώς μας ενδιαφέρουν οι ανερχόμενοι παίκτες στο άθλημα. Οπότε ήταν ήδη στο μυαλό μας, ακόμα και πριν σκεφτώ ότι θα γίνω προπονητής του.

Θα μπορούσε να καθιερωθεί ως μπακ-χαφ, γιατί όχι; Μπορεί να συμβάλλει πάνω στη γραμμή, έχει την ικανότητα να είναι αποφασιστικός με τα τρεξίματά του και την ταχύτητά του. Για την ώρα, επιλέγουμε αυτή τη διάταξη. Μπορεί να παίξει και στην επίθεση, αυτό είναι σαφές. Οπότε ναι, έχει τις ικανότητες και είχε ακόμα ένα καλό παιχνίδι», εξήγησε ο Γερμανός.

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.