Απεβίωσε ο - θρύλος των Λέστερ και Χάντερσφιλντ - Φρανκ Γουόρθινγκτον

Ο πρώην διεθνής επιθετικός με την Αγγλία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών λόγω μακροχρόνιας ασθένειας.

Ο Φρανκ Γουόρθινγκτον, που σημείωσε οκτώ εμφανίσεις και δύο γκολ με τη φανέλα των «Τριών Λιονταριών», ξεκίνησε την καριέρα του στη Χάντερσφιλντ.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε περισσότερες από 200 φορές για τη Λέστερ, ενώ πέρασε μεταξύ άλλων και από τις Μπόλτον, Μπέρμιγχαμ Σίτι, Σαουθάμπτον, Λιντς και Τρανμίρ κατά τη διάρκεια της 22χρονης καριέρας του (1966-1987), στην οποία μέτρησε 882 εμφανίσεις και 266 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στις 14 από αυτές τις αγωνιστικές περιόδους αγωνίστηκε στην πρώτη αγγλική κατηγορία, πετυχαίνοντας 150 γκολ σε 466 αγώνες, και κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι» παίζοντας για την Μπόλτον τη σεζόν 1978-79.

Ο πρώην επιθετικός των «Αλεπούδων» και της εθνικής Αγγλίας και νυν τηλεπαρουσιαστής, Γκάρι Λίνεκερ, δήλωσε σχετικά: «Λυπάμαι βαθιά που μαθαίνω ότι ο Φρανκ Γουόρθινγκτον απεβίωσε. Ήταν ο ήρωας της παιδικής μου ηλικίας όταν ήμουν στη Λέστερ. Ένας πανέμορφος ποδοσφαιριστής, ένας ανυπότακτος και ένας υπέροχος χαρακτήρας που ήταν τόσο ευγενικός με το νεαρό μαθητευόμενό του όταν εντάχθηκε στο σύλλογο».

 

Τη θλίψη τους για το θάνατο του Φρανκ Γουόρθινγκτον εξέφρασαν οι πρώην ομάδες του καθώς και η εθνική Αγγλίας.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.