Παραμένουν λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο Euro 2020!

Σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναμένεται να επιμείνει στις κλήσεις των Κάιλ Γουόκερ, Κίεραν Τρίπιερ και Ρις Τζέιμς.

Η απόφαση του Άγγλου ομοσπονδιακού τεχνικού να μην συμπεριλάβει τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στην αποστολή των «Τριών Λιονταριών» για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα στο Μάρτιο είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο «Νησί».

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ κέρδισε τελικά εκείνες των Σαν Μαρίνο, Αλβανίας και Πολωνίας χωρίς τον 22χρονο δεξιό οπισθοφύλακα - μια θέση στην οποία η Αγγλία έχει την τύχη να διαθέτει πάρα πολλές επιλογές υψηλού επιπέδου!

Οι πρόσφατες καλές εμφανίσεις του Αλεξάντερ-Άρνολντ, και ειδικότερα αυτή στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οδήγησαν αρκετούς στο να εικάσουν πως ο άσος της Λίβερπουλ θα κληθεί και πάλι στην εθνική του ομάδα, όμως τα πράγματα μάλλον δεν είναι έτσι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Athletic», ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών» αναμένεται να επιμείνει στις κλήσεις των Κάιλ Γουόκερ και Κίεραν Τρίπιερ - ενός διδύμου που εμπιστεύεται εδώ και χρόνια - πλαισιώνοντάς τους με τον Ρις Τζέιμς της Τσέλσι.

Στο αγγλικό δημοσίευμα αναφέρεται πως υπάρχουν αμυντικές δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, όπως είχε τονίσει ακόμα και ο παλαίμαχος άσος των «Κόκκινων» και νυν τηλεσχολιαστής Τζέιμι Κάραγκερ, έπειτα από την ήττα της Λίβερπουλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τόσο ο Κάιλ Γουόκερ όσο και ο Κίεραν Τρίπιερ ήταν μέλη της Αγγλίας του Σάουθγκεϊτ που έφτασε ως τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2018. Ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών» φέρεται να εκτιμά ιδιαίτερα την ικανότητα του αμυντικού της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι να αγωνίζεται και ως δεξί στόπερ σε τριάδα κεντρικών αμυντικών, καθώς και το ότι ο Τρίπιερ μπορεί να δώσει λύσεις και αριστερά.

Επιπλέον, ως μέλος τριάδας στόπερ αγωνίστηκε στον προχθεσινό τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για την Τσέλσι και ο Ρις Τζέιμς.

Η πρόσφατη αύξηση του μεγέθους των αποστολών των εθνικών ομάδων για το επερχόμενο Euro (από 23 σε 26 παίκτες) άφησε αρκετούς να θεωρούν ότι πλέον θα μπορέσει να συμπεριληφθεί  ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ωστόσο το πιθανότερο είναι να μη συμβεί κάτι τέτοιο, παρά μόνο λόγω ενδεχόμενων τραυματισμών.

Αντιθέτως, αυξημένες πιθανότητες να δώσει το παρών έχει ο Τζόρνταν Χέντερσον, παρότι έχει να αγωνιστεί από τις 20 Φεβρουαρίου! Τα «Τρία Λιοντάρια» θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν την ετοιμότητα του αρχηγού της Λίβερπουλ για μία εβδομάδα, πριν ανακοινώσουν την τελική αποστολή τους την 1η Ιουνίου.

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.