Παίρνουν 80-95 εκ. λίρες από την Πρέμιερ Λιγκ οι ομάδες που υποβιβάστηκαν!

Τεράστια είναι η οικονομική ενίσχυση που προσφέρει η πρώτη κατηγορία της Αγγλίας στις ομάδες που δεν κατάφεραν να παραμείνουν σε αυτήν.

Οι Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ και Φούλαμ υποβιβάστηκαν φέτος από την Πρέμιερ Λιγκ αλλά θα δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν τα επόμενα 3 χρόνια, όπως προβλέπει η συμφωνία με την κορυφαία λίγκα της χώρας.

Οι Λεπίδες θα λάβουν 45 εκατομμύρια λίρες αυτό το καλοκαίρι, 35 εκ. λίρες το επόμενο και 15 εκ. λίρες το μεθεπόμενο ως αποζημίωση, με βάση την παρουσία τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Baggies και Λευκοί θα λάβουν τα ίδια ποσά στα πρώτα δύο χρόνια, χωρίς τα 15 εκ. λίρες της τρίτης χρονιάς, καθώς έμειναν στην Πρέμιερ Λιγκ μόλις για μια σεζόν από την πιο πρόσφατη άνοδό τους, σε αντίθεση με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που έμεινε μια έξτρα σεζόν.

Πρόεδροι συλλόγων της Τσάμπιονσιπ έχουν αντιδράσει έντονα με το συγκεκριμένο μέτρο ενίσχυσης των υποβιβασθέντων ομάδων, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα είναι πάρα πολλά και διαταρράσουν την ισορροπία στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Επίσης αναφέρουν πως είναι «μπόνους αποτυχίας», αφού δίνονται σε κλαμπ που δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο της παραμονής.

Η Πρέμιερ Λιγκ, αντιθέτως, υποστηρίζει πως τα χρήματα δίνονται λόγω της επιτυχίας των συλλόγων να ενταχθούν στην πρώτη κατηγορία και για να βοηθηθούν οικονομικά ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στη λίγκα. Και όσο καταφέρνουν να παραμένουν μέλη της Πρέμιερ Λιγκ το ποσό αυξάνεται με στόχο την οικονομική ευημερία των συλλόγων για αρκετά χρόνια.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ετήσιες αποζημιώσεις από την Πρέμιερ Λιγκ λαμβάνουν επίσης όλα τα κλαμπ που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα εκεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Σάντερλαντ, η οποία βρίσκεται σήμερα στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

Υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2016-17 και έλαβε 41,6 εκ. λίρες τη σεζόν 2017-18, 34,9 εκ. λίρες τη σεζόν 2018/19 και 15,5 εκ. λίρες τη σεζόν 2019/20!


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.