Οι Premierleaguefans γράφουν για τους ποδοσφαιριστές από τη χώρα μας που είχαν την τύχη να αγωνιστούν στην κορυφαία λίγκα της Αγγλίας.

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους φίλους της από την Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που φαίνεται ότι τρεις συμπατριώτες μας ποδοσφαιριστές θα κληθούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους, στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό προϊόν του πλανήτη.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε δυναμικά τη δεύτερη σεζόν του στη Λίβερπουλ, με τον Σερραίο μπακ να αγωνίζεται βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν, σημειώνοντας μάλιστα και την πρώτη του ασίστ με τους Κόκκινους, σερβίροντας το πρώτο γκολ της ομάδας στον Ντιόγκο Ζότα, στη νίκη με 2-0 επί της Μπέρνλι.

Στη Νόριτς, η Ελλάδα έχει διπλή εκπροσώπηση, με τον Δημήτρη Γιαννούλη να είναι ήδη από πέρσι βασικός στο δεύτερο μισό της ανόδου των Καναρινιών στην Πρέμιερ Λιγκ και τον Χρήστο Τζόλη να ακολουθεί αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα ο 19χρονος εξτρέμ ξεκίνησε ήδη με «έκρηξη» στο πρώτο του παιχνίδι, απέναντι στη Μπόρνμουθ, όπου «έγραψε» 2 γκολ και 2 ασίστ, στο εκκωφαντικό 6-0 της Νόριτς για το Λιγκ Καπ.

Με αφορμή την ελληνική ...απόβαση στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Premierleaguefans θυμούνται όλους τους Έλληνες παίκτες που πέρασαν από την κορυφαία σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με χρονολογική σειρά.

1.       Γιώργος Δώνης

Ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν ο Γιώργος Δώνης. Το 1996, η πρωταθλήτρια τότε Μπλάκμπερν τον έκανε δικό της, αφού μόλις λίγους μήνες πριν είχε προηγηθεί η τρελή κούρσα του Δώνη και η ασίστ στον Κριστόφ Βαζέχα στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στον Άγιαξ και τον Παναθηναϊκό.

Αυτή η κούρσα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη δυναμική παρουσία του, «σφράγισαν» το διαβατήριο του Δώνη για την Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί αγωνίστηκε για μία σεζόν, με 22 παιχνίδια και 2 γκολ για τη Μπλάκμπερν. Αργότερα επέστρεψε στην Αγγλία και αγωνίστηκε σε μικρότερες κατηγορίες με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τη Χάντερσφιλντ τη σεζόν 1999-00.

2.       Θοδωρής Ζαγοράκης

Η σημαντικότερη ίσως φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία είκοσι χρόνια, αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, το 2004 και νυν πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ήταν ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να καθιερωθεί σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Αφίχθη στην ομάδα της Λέστερ, τον Ιανουάριο του 1997 από τον ΠΑΟΚ και αγωνίστηκε ως το 2000. Στη Λέστερ ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τον κόσμο για το μαχητικό του πνεύμα και τη συνεισφορά του όπου χρειάζονταν, αφού έφτασε μέχρι και να παίξει τερματοφύλακας για την ομάδα, όταν κάποια στιγμή τραυματίστηκαν και οι δύο γκολκίπερ, σε ένα παιχνίδι του Λιγκ Καπ.

3.       Νίκος Νταμπίζας

Ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες της Πρέμιερ Λιγκ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τις αρχές του ’00, ο Νίκος Νταμπίζας αποτέλεσε στυλοβάτη της άμυνας της Νιούκαστλ για αρκετά χρόνια. Πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Βορείου Αγγλίας το 1998 από τον Ολυμπιακό και συνολικά κατέγραψε 148 παιχνίδια με 11 γκολ στην ομάδα.

Σταδιακά, έχασε τη θέση του στις Καρακάξες και κατέστη αναγκαίο να μετακινηθεί, οπότε το 2003 μεταγράφηκε στη Λέστερ, όπου κατέγραψε 51 παιχνίδια με 1 γκολ, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2005.

4.       Γιώργος Γεωργιάδης

Ένας από τους παίκτες που δεν ξεχώρισαν είναι η αλήθεια στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν και ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, όπως ήταν γνωστός, λόγω της συνωνυμίας με το συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό. Πήρε μεταγραφή το 1998 από τους Πράσινους στη Νιούκαστλ, όπου έγινε συμπαίκτης με το Νίκο Νταμπίζα.

Στην Αγγλία δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και τελικά, έγραψε 10 συμμετοχές σε μία σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν επιστρέψει την επόμενη χρονιά στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

5.       Βασίλης Μπορμπόκης

Από τους πρώτους Έλληνες που έπαιξαν στην Αγγλία, ο Βασίλης Μπορμπόκης άφησε την ΑΕΚ για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το 1997, η οποία τότε αγωνίζονταν στην Τσάμπιονσιπ. Μετά από 55 παιχνίδια και 4 γκολ, πήρε μεταγραφή το 1999 για τη Ντέρμπι Κάουντι, η οποία αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Παρότι ξεκίνησε καλά και «έγραψε» 16 συμμετοχές με 1 γκολ ως βασικός, σταδιακά ένας τραυματισμός στο σαγόνι τον έφερε εκτός εντεκάδας και τελικά επαναπατρίστηκε το 2000, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

6.       Στάθης Ταυλαρίδης

Ο πρώτος νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε ως μεταγραφή προοπτικής για το μέλλον, ήταν ο Στάθης Ταυλαρίδης. Ο Σερραίος αμυντικός έκανε ντεμπούτο με τον Ηρακλή σε ηλικία 17 ετών και γρήγορα καθιερώθηκε στην εντεκάδα του Γηραιού. Το 2001, στα 21 του, ο Ταυλαρίδης μεταγράφηκε έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών στην Άρσεναλ.

Στους Κανονιέρηδες είχε έρθει ως ποδοσφαιριστής που σταδιακά θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην άμυνα, μόνο που τα επόμενα χρόνια το δίδυμο Κόλο Τουρέ και Σολ Κάμπελ δεν έδινε πολλά περιθώρια ευκαιριών, οπότε ο Ταυλαρίδης «έγραψε» μόλις 1 συμμετοχή με την Άρσεναλ και δόθηκε δανεικός στην Πόρτσμουθ, που τότε αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ και στη συνέχεια στη Λιλ στη Γαλλία, στην οποία τελικά πήγε και με κανονική μεταγραφή το 2004.

7.       Κώστας Κωνσταντινίδης

Λίγοι ίσως θα θυμούνται ότι ο ομογενής στόπερ από τη Γερμανία, με μακρά πορεία στη Μπουντεσλίγκα με Χέρτα Βερολίνου, Αννόβερο και Κολωνία, είχε περάσει κι από την Πρέμιερ Λιγκ. Το 2002, είχε πάει δανεικός από τη Χέρτα στη Μπόλτον, με την πορεία του στην Αγγλία να μην πηγαίνει καλά. Σε μόλις τρεις συμμετοχές, ο Έλληνας αμυντικός πρόλαβε να αποβληθεί μία φορά και τελικά επέστρεψε άμεσα στη Γερμανία.

8.       Στέλιος Γιαννακόπουλος

Κι αν η πρώτη ελληνική εμπειρία της Μπόλτον δεν ήταν και πολύ ευχάριστη, τη δεύτερη σίγουρα οι οπαδοί της ομάδας τη θυμούνται με νοσταλγία. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μεταγράφηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2003 από τον Ολυμπίακό στην ομάδα τους και σημάδεψε μερικές από τις κορυφαίες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Ο Γιαννακόπουλος αποδείχθηκε κομβικός και για χρόνια ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα δεξιά της επίθεσης της Μπόλτον. Με την ομάδα αγωνίστηκε συνολικά σε 137 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας 20 φορές, αγωνιζόμενος μάλιστα και στην Ευρώπη με τη Μπόλτον. Έμεινε ως το 2008, όταν έμεινε ελεύθερος και τελικά υπέγραψε στη Χαλ Σίτι, όπου έμεινε για ένα εξάμηνο.

9.       Βασίλης Λάκης

Ο Βασίλης Λάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που «εξαργύρωσε» την επιτυχία του Euro 2004, αφού μεταγράφηκε στην Κρίσταλ Πάλας το ίδιο εκείνο καλοκαίρι του θριάμβου στην Πορτογαλία.

Η παρουσία του Έλληνα εξτρέμ δεν ήταν και πολύ καλή στην ομάδα του Λονδίνου. Έπαιξε 18 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ 2004/05, χωρίς να σκοράρει, «γράφοντας» και μία κόκκινη κάρτα, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Κρίσταλ Πάλας τελικά υποβιβάστηκε στο τέλος της χρονιάς κι ο Λάκης επέστρεψε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

10.   Κώστας Χαλκιάς

Τον Ιανουάριο του 2005, όταν ο Βέλιμιρ Ζάετς είχε αναλάβει Τεχνικός Διευθυντής στην Πόρτσμουθ, εκείνη στράφηκε σε παίκτες από την Ελλάδα για την ενίσχυσή της. Πρώτη προσθήκη, ο Κώστας Χαλκιάς. Ο διεθνής τερματοφύλακας είχε χάσει τη θέση του στον Παναθηναϊκό και έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τελικά, άδραξε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Πρέμιερ, υπογράφοντας στην Πόρτσμουθ, όμως τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για εκείνον. Μόλις 5 εμφανίσεις με την Πόρτσμουθ, στις οποίες δέχτηκε συνολικά 11 γκολ, με τον Χαλκιά σταδιακά να παραγκωνίζεται και να φεύγει τελικά τον Ιανουάριο του 2006, για τη Ρεάλ Μούρθια.

11.   Γιάννης Σκοπελίτης

Η δεύτερη κίνηση του Βέλιμιρ Ζάετς εκείνο τον Ιανουάριο στην αγορά της Ελλάδας, ήταν η προσθήκη του Γιάννη Σκοπελίτη από το Αιγάλεω. Ο δυναμικός μέσος, ο οποίος ήταν αρχηγός στο Σίτυ, που εκείνη την εποχή πρωταγωνιστούσε, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Χατζάρα, πήρε μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ, έναντι 1 εκατομμυρίου λιρών.

Παρότι προσπάθησε πολύ, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει στην Αγγλία, αγωνιζόμενος σε 18 παιχνίδια με την Πόρτσμουθ, επιστρέφοντας τελικά στο Αιγάλεω, τον Ιανουάριο του 2006.

12.   Γιώργος Σαμαράς

Ο Γιώργος Σαμαράς μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι, την εποχή πριν αναλάβουν την ομάδα οι Σεΐχηδες του Άμπου Ντάμπι και αλλάξουν τη μοίρα και τις βλέψεις του συλλόγου. Εντάχθηκε στους Πολίτες τον Ιανουάριο του 2006, έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, από την ολλανδική Χέρενφεν.

Στη Σίτι, ο Σαμαράς έπαιξε 55 παιχνίδια σκοράροντας 8 φορές, πριν μετακινηθεί τον Ιανουάριο του 2008 στη Σέλτικ, όπου έγινε ο αγαπημένος της κερκίδας και σύνδεσε την καριέρα του για 6 χρόνια. Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ για ένα μικρό διάστημα το 2014 με την Γουέστ Μπρομ, πριν φύγει για την Αλ Χιλάλ.

13.   Φάνης Γκέκας

Ο Φάνης Γκέκας, στην πολύ μεγάλη διαδρομή του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αγωνίστηκε, για ένα μικρό διάστημα και στην Πρέμιερ Λιγκ. Τον Ιανουάριο του 2009,  δόθηκε δανεικός στην Πόρτσμουθ από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Τελικά, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Έλληνα στράικερ, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι, ως αλλαγή στο τελευταίο λεπτό και επέστρεψε στη Γερμανία.

14.   Άγγελος Μπασινάς

Άλλος ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που εντάχθηκε στην Πόρτσμουθ εκείνη την ίδια μεταγραφική περίοδο, ήταν ο Άγγελος Μπασινάς. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο και εντάχθηκε στην «Πόμπεϊ» το Φεβρουάριο του 2009.

Έμεινε στην Πόρτσμουθ ως το τέλος της σεζόν 2009-10, σεζόν στην οποία η ομάδα έφτασε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του 2010, όπου ηττήθηκε από την Τσέλσι.

15.   Σωτήρης Κυργιάκος

Ο Σωτήρης Κυργιάκος έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ, πριν τον Κώστα Τσιμίκα. Οι Κόκκινοι έκαναν δικό τους τον δυναμικό Έλληνα αμυντικό τον Αύγουστο του 2009.

Παρότι αρχικά θεωρήθηκε μεταγραφή για backup, ο Κυργιάκος έπαιξε αρκετά στη Λίβερπουλ και αγαπήθηκε από τον κόσμο, κυρίως λόγω του δυνατού παιχνιδιού του. Έφτασε μάλιστα μέχρι και να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε ένα παιχνίδι για το Λιγκ Καπ το 2010, στην ήττα στα πέναλτι από τη Νορθάμπτον. Έπαιξε συνολικά 30 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας 3 φορές, πριν φύγει για τη Βόλφσμπουργκ.

Επέστρεψε για ένα πολύ μικρό διάστημα στην Αγγλία, φορώντας τη φανέλα της Σάντερλαντ, ως δανεικός από τους Γερμανούς το 2012, κάνοντας 3 συμμετοχές.

16.   Βαγγέλης Μόρας

Ο Βαγγέλης Μόρας εντάχθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 στη Σουόνσι, έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Μπολόνια. Ο Έλληνας στόπερ υπέγραψε για ένα χρόνο, όμως βλέποντας πως δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα της Ουαλίας, καταγράφοντας μόνο 3 συμμετοχές, επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2012 στην Ιταλία, πηγαίνοντας στην Τσεζένα.

17.   Απόστολος Βέλλιος

Ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα της γενιάς του, ο Απόστολος Βέλλιος έκανε νωρίς το «άλμα» στην καριέρα του, εντασσόμενος τον Ιανουάριο του 2011 στην Έβερτον, από τον Ηρακλή. Παρότι αρχικά υπολογίζονταν ως μεταγραφή προοπτικής, παίρνοντας κυρίως παιχνίδια με τις ρεζέρβες της Έβερτον, ο Βέλλιος γρήγορα τράβηξε την προσοχή των επιτελών των Ζαχαρωτών.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2011 πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια, σκοράροντας 3 φορές με την Έβερτον. Τελικά αποχώρησε ως δανεικός για τη Μπλάκπουλ, ενώ έκανε και ένα πέρασμα την περίοδο 2016-2018 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

18.   Γιώργος Καραγκούνης

Ίσως ο σημαντικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής των τελευταίων δεκαετιών, ο Γιώργος Καραγκούνης έκλεισε την πλούσια καριέρα του, αγωνιζόμενος και στο υψηλότερο επίπεδο, φορώντας τη φανέλα της Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο πολύπειρος μέσος, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της ελληνικής εθνικής ομάδας, πήγε στην Πρέμιερ το καλοκαίρι του 2012, όταν έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Στη Φούλαμ αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο της ομάδας, κυρίως λόγω του απαράμιλλου πάθους του και το πνεύμα νικητή που τον διακατείχε. «Έγραψε» 39 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας 1 φορά, ενώ σκόραρε κι ένα γκολ για το Λιγκ Καπ. Έκλεισε την καριέρα του το 2014, μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

19.   Χάρης Μαυρίας

Ο Χάρης Μαυρίας πήρε μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και την Σάντερλαντ το καλοκαίρι του 2013, όταν η Αγγλική ομάδα τον απέκτησε από τον Παναθηναϊκό έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε τρία χρόνια αγωνίστηκε μόλις τέσσερις φορές με τη Σάντερλαντ, πριν γυρίσει αρχικά στον Παναθηναϊκό ως δανεικός το 2015 και στη Φορτούνα Ντίσελντορφ την επόμενη χρονιά. Τελικά έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2016 κι εντάχθηκε στην Καρλσρούη.

20.   Κώστας Μήτρογλου

Μία από τις πιο «ηχηρές» μεταγραφές Έλληνα παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν κι αυτή του Κώστα Μήτρογλου το 2014 από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ. Ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος πυροβολούσε αδιαλείπτως τα δίχτυα των αντιπάλων εκείνη τη σεζόν με τους «ερυθρόλευκους», εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στους Λευκούς, ως ο άνθρωπος που θα έλυνε το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του Λονδίνου.

Για αυτό το σκοπό, η Φούλαμ ξόδεψε 12 εκατομμύρια λίρες για να τον κάνει δικό της από τον πρωταθλητή Ελλάδας, με τον Μήτρογλου να μην «βγαίνει» καθόλου στους επιτελείς του συλλόγου. Έπαιξε μόλις τρία παιχνίδια στην αγγλική ομάδα, πριν αναχωρήσει, ως δανεικός και πάλι για τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς.

21.   Χοσέ Χολέμπας

Ο Χοσέ Χολέμπας είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή που έκανε σχετικά μεγάλος το «άλμα» στην καριέρα του. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να αγωνιστεί και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα με σημαντική προσφορά.

Εντάχθηκε στη Γουότφορντ το καλοκαίρι του 2015, έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, από τη Ρόμα. Ο Χολέμπας συνδέθηκε με τις Σφήκες για τις επόμενες 5 σεζόν, αγωνιζόμενος σε 114 παιχνίδια, σκοράροντας 6 φορές και μοιράζοντας 14 ασίστ, πριν αναχωρήσει και πάλι για τον Ολυμπιακό, το 2020.

22.   Ορέστης Καρνέζης

Ο Ορέστης Καρνέζης φόρεσε κι αυτός τη φανέλα της Γουότφορντ και ήταν και συμπαίκτης του Χολέμπας τη σεζόν 2017/18. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πήγε δανεικός στις Σφήκες από την Ουντινέζε και κατέγραψε 14 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ εκείνης της σεζόν. Τελικά, παρότι δε τα πήγε άσχημα και η Γουότφορντ κατάφερε να σωθεί, δεν έμεινε παραπάνω στην Αγγλία και επέστρεψε στην Ιταλία.

23.   Κωνσταντίνος Μαυροπάνος

Περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια μετά τη μεταγραφή του Στάθη Ταυλαρίδη, η Άρσεναλ αποφάσισε το 2018 να αποκτήσει για ακόμη μία φορά έναν Έλληνα ως λύση προοπτικής για το κέντρο της άμυνάς της.

Τον Ιανουάριο του 2018, οι «Κανονιέρηδες» αποκτούν τον Ντίνο Μαυροπάνο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, έναντι περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο νεαρός στόπερ έκανε ντεμπούτο με την Άρσεναλ τον Απρίλιο του 2018 και ανήκει στην ομάδα του Λονδίνου μέχρι σήμερα, έχοντας δοθεί δανεικός σε Νυρεμβέργη και Στουτγκάρδη.

24.   Κώστας Σταφυλίδης

Ο Κώστας Σταφυλίδης τα είχε πάει αρκετά καλά στην πρώτη του θητεία στην Αγγλία, όταν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Φούλαμ στην Τσάμπιονσιπ τη σεζόν 2014-15, ως δανεικός από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ωστόσο, η πορεία του στην Πρέμιερ Λιγκ δεν ήταν αντίστοιχα καλή, όταν εντάχθηκε στη Στόουκ Σίτι το 2018, ως δανεικός από την Άουγκσμπουργκ αυτή τη φορά. 5 παιχνίδια με 1 γκολ κι ένας σοβαρός τραυματισμός, ήταν όλη η καριέρα του Σταφυλίδη στην Στόουκ.

25.   Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Ο έμπειρος στόπερ ήταν ο τρίτος Έλληνας που αγωνίζεται στη θέση και εντάσσεται στην Άρσεναλ, ο πρώτος όμως που πήγε στους Κανονιέρηδες για να έχει θέση στη βασική εντεκάδα. Πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2018 από τη Ντόρτμουντ και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της άμυνας των Λονδρέζων ως τον Ιανουάριο του 2021.Με την Άρσεναλ, ο Σωκράτης έπαιξε σε 44 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκοράροντας 3 φορές, πριν επιστρέψει τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans!

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.