Οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιουκάστλ αλλάζουν τις ισορροπίες στην Πρέμιερ Λιγκ!

Οι Premierleaguefans γράφουν για την είσοδο των επενδυτών από τη Σαουδική Αραβία στις Καρακάξες και όσα μπορεί να φέρει αυτή στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Μετά από καθυστέρηση ...ετών, αφού η Αμάντα Στέιβλι ήταν σε διαπραγματεύσεις με τον Μάικ Άσλεϊ από το 2017 (!), περισσότερα για τις τότε επαφές εδώ, όλα δείχνουν πως η Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ θα αλλάξει χέρια.

Η προσφορά του κονσόρτσιουμ της Βρετανίδας επιχειρηματία αγγίζει τα 305 εκατομμύρια λίρες και έχει ήδη γίνει αποδεκτή από τον -μισητό στους οπαδούς της ομάδας- νυν ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι κοντά στο να αποχωρήσει μετά από 14 χρόνια. Μάλιστα, τα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρξει ανακοίνωση ακόμη και μέσα σε 24 ώρες. 

Το μεγάλο εμπόδιο που είχε ορθώσει η κόντρα της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ, με επίκεντρο τηλεοπτικά δικαιώματα και πειρατικά κανάλια μετάδοσης αγώνων έλαβε τέλος, η Πρέμιερ Λιγκ δεν θα μπλοκάρει ξανά το «deal» και φαίνεται πως, επιτέλους, αυτό θα ολοκληρωθεί.

Την τελευταία εικοσαετία, οι ισορροπίες άλλαξαν στο αγγλικό πρωτάθλημα κατά βάση όταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς απέκτησε την Τσέλσι και όταν ο Σείχης Μανσούρ πήρε στα χέρια του τις μετοχές της Μάντσεστερ Σίτι. Η έλευση πολύ ισχυρών επενδυτών δεν φέρνει πάντα επιτυχίες στους συλλόγους που εκείνοι αποκτούν, ιδιαίτερα σε ένα πρωτάθλημα τόσο ανταγωνιστικό όσο το αγγλικό, ωστόσο συνήθως είναι αρκετή ώστε να ισχυροποιηθούν οικονομικά σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Εφόσον η πώληση της Νιουκάστλ στους Άραβες ολοκληρωθεί, εκείνη αναμένεται να μπει σε μια διαδικασία ενίσχυσης του ρόστερ της, προσέγγισης κορυφαίου προπονητή και παικτών μεγάλης αξίας. Το παρελθόν μας έχει διδάξει πως η γιγάντωση ενός κλαμπ μεσαίας ή μικρής δυναμικής παίρνει αρκετά χρόνια, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Καρακάξες έχουν στα υπέρ τους την τεράστια στήριξη του φίλαθλου κοινού της πόλης (και όχι μόνο) στην ομάδα, με το Σεντ Τζέιμσις Παρκ να γεμίζει ακόμα και στα χρόνια που η Νιουκάστλ αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ.

Ανάμεσα σε αντιδράσεις που αφορούσαν πολιτικούς λόγους και κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, φημολογείται πως έγιναν και κινήσεις άλλων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ για να μπλοκαριστεί η συμφωνία αγοράς της Νιουκάστλ, καθώς ένας ακόμη πολύ ισχυρός οικονομικά "παίκτης" ενδέχεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Στη θητεία του στον σύλλογο του Τάινσαϊντ ο Ράφα Μπενίτεθ έφερε το κλαμπ ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ και το σταθεροποίησε εκεί παρά τα μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας με τον Στιβ Μπρους στο τιμόνι και τον Άσλεϊ να αναζητά αγοραστή για να πουλήσει τον σύλλογο, πλέον οι φίλοι της Νιουκάστλ ελπίζουν πως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν ξανά τίτλους, όπως έκαναν τη δεκαετία του ’90.

Το παλαιότερο podcast των Premierleaguefans με συζήτηση για την πιθανή έλευση των Αράβων εδώ.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.