Ντάκα: «Πηγή έμπνευσης ο Βάρντι, μαθαίνω πολλά από εκείνον» (vid)

Ο επιθετικός από τη Ζάμπια πέτυχε καρέ τερμάτων στη νίκη της Λέστερ με 3-4 επί της Σπαρτάκ Μόσχας και τόνισε πόσο τον βοηθά αγωνιστικά η προπόνηση με τον έμπειρο Άγγλο στράικερ.

Οι Αλεπούδες κατάφεραν να φύγουν από τη Ρωσία με τους τρεις βαθμούς της νίκης, κάνοντας βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πάτσον Ντάκα σκόραρε τέσσερις φορές, εντυπωσιάζοντας το ποδοσφαιρικό κοινό. Μετά το ματς, ο 23χρονος σέντερ φορ δήλωσε:

«Ο Τζέιμι (σ.σ. Βάρντι) αποτελεί μια από τις πηγές έμπνευσης για μένα. Σίγουρα μπορεί κανείς να δει ότι το στυλ παιχνιδιού μου είναι παρόμοιο με το δικό του. Είναι μεγάλο προνόμιο γιε μένα το να δουλεύω μαζί του. Με βοηθάει πολύ στην προπόνηση. Συνεχίζω να μαθαίνω κάθε μέρα και είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι».

Ο Ντάκα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λέστερ που πετυχαίνει χατ-τρικ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

«Ήταν η πρώτη φορά που σκόραρα τέσσερα γκολ, ελπίζω όμως ότι δεν θα είναι η τελευταία. Έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες που με τροφοδοτούν με σωστές πάσες και αυτό που πρέπει να κάνω είναι να είμαι στη σωστή θέση και να δίνω στη μπάλα τη σωστή δύναμη», είπε ο ίδιος.

Ο Μπρένταν Ρότζερς σχολίασε για τον φορ από τη Ζάμπια:

«Από την πρώτη του μέρα στην ομάδα μας δεν έχει σταματήσει να χαμογελά και να δουλεύει. Έχει έναν αξιοθαύμαστο ενθουσιασμό για το παιχνίδι. Είναι στην πρώτη γραμμή ώστε να μάθει και είναι έξυπνος τύπος, οπότε παρακολουθεί τον Τζέιμι.

Το να πετύχεις τέσσερα γκολ σε οποιοδήποτε ματς είναι τόσο, τόσο δύσκολο, αλλά το να το κάνεις σε ένα εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό επίτευγμα. Όλα τα τελειώματά του ήταν φανταστικά, ήταν ήρεμος και προσεκτικός, αυτό είναι το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό».

 

Η Λέστερ απέκτησε τον Ντάκα το περασμένο καλοκαίρι από τη Σάλτσμπουργκ έναντι 22 εκατομμυρίων λιρών.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.