Ντε Γιόνγκ: «Η Σίτι προτιμάει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ παρά την Πρέμιερ Λιγκ»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Πολιτών επισήμανε πως η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα επέλεγε τη διάκριση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αντί για το πρωτάθλημα.

Αδιαμφισβήτητα, από τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε τα ηνία της Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα του είναι η κυρίαρχη δύναμη στο εγχώριο ποδόσφαιρο της Αγγλίας, έχοντας κατακτήσει τρεις φορές την Πρέμιερ Λιγκ, μια το FA Cup, τέσσερις το EFL Cup και δύο το Community Shield.

Ωστόσο, αυτό που λείπει από την ομάδα του Ισπανού προπονητή και αποτελεί διακαή πόθο όλων στις τάξεις του κλαμπ, είναι μια ευρωπαϊκή διάκριση και συγκεκριμένα η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα, ο πρώην παίκτης των Πολιτών, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως όλοι στην Σίτι θα διάλεγαν το Τσάμπιονς Λιγκ και όχι την Πρέμιερ Λιγκ, αν είχαν την επιλογή να διαλέξουν ανάμεσα στα δύο. 

Πιο αναλυτικά, ο 37χρονος Ολλανδός δήλωσε στο beIN Sports: 

"Πρέμιερ Λιγκ ή Τσάμπιονς Λιγκ; Υπάρχει μόνο μια απάντηση, νομίζω πως την ξέρετε ήδη. Η απάντηση είναι το Τσάμπιονς Λιγκ με μεγάλη διαφορά. Νομίζω πως αυτό είναι που κυνηγάει η Σίτι, που της ξεγλίστρησε από τα χέρια πέρυσι και αν είχαν την επιλογή, γιατί υπάρχει επιλογή για αυτούς, αν έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στα δύο, θα επέλεγαν το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Βέβαια, έγω στη θέση τους θα πήγαινα και για τα δύο. Θα στόχευα σε όλα τα τρόπαια, αλλά με ρωτήσατε τι θα έκανα αν είχα την επιλογή ανάμεσα στα δύο".


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.