Ανάλυση: Μια ματιά στους μεταγραφικούς στόχους της Γουέστ Χαμ

Οι Premierleaguefans γράφουν για την κατάσταση στα Σφυριά, την ώρα που ο προπονητής τους παραδέχτηκε ότι η ομάδα του χρειάζεται προσθήκες τον Ιανουάριο και αναζητεί τις καταλληλότερες λύσεις.

Η μεταγραφική περίοδος έχει... ανάψει και η Γουέστ Χαμ επιθυμεί να λάβει μέρος σε αυτήν, καλύπτοντας τις ανάγκες της. Ιδιαίτερα όσες προέκυψαν μετά από τους τραυματισμούς παικτών της. Ο Ντέιβιντ Μόγιες δήλωσε σχετικά:

«Ο Κερτ (σ.σ. Ζουμά) τα πάει καλά. Δεν μπορώ να σας πω πότε ακριβώς θα επιστρέψει αλλά τα πάει εξαιρετικά και ανυπομονώ να τον έχω και πάλι διαθέσιμο σύντομα. Η επιστροφή του θα μειώσει την πίεση στη θέση των κεντρικών αμυντικών. Αλλά με τον Άντζελο Ογκμπόνα να χάνει όλη τη σεζόν, πάντα είμαστε σε αναζήτηση παίκτη που θα μας βελτιώσει στη συγκεκριμένη θέση.

Θα ήταν ιδανικό εάν μπορούσαμε να αποκτήσουμε μερικούς παίκτες αλλά σπάνια τα πράγματα στο ποδόσφαιρο πάνε ακριβώς όπως τα θέλεις. Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τους παίκτες που θέλεις και τη στιγμή που τους θέλεις.

Προσπαθώ να επιλέξω τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές και να βρω τρόπο να σκοράρουμε περισσότερο ή να δεχόμαστε λιγότερα γκολ ή παίκτες που θα μας κάνουν πιο δημιουργικούς».

Ας εξετάσουμε τις θέσεις στις οποίες αναζητούν παίκτες οι Λονδρέζοι:

Στόπερ

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Σκωτσέζου μάνατζερ αλλά και από το ρεπορτάζ, τα Σφυριά θα ήθελαν να προσθέσουν στο έμψυχο δυναμικό τους ακόμη έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς είναι κι εκείνο του Νέιθαν Άκε, με την μορφή του δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αφού οι Πολίτες τον χρειάζονται.

O 20χρονος υψηλόσωμος στόπερ της Μονακό, Μπενουά Μπαντιασίλ, έχει επίσης ακουστεί, αλλά είναι δύσκολη περίπτωση. Ο Νατ Φίλιπς της Λίβερπουλ είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει τον Μόγιες και θα μπορούσε να μετακομίσει στο Λονδίνο, είτε με δανεισμό είτε με αγορά.

Τέλος, στις προαναφερθείσες περιπτώσεις αμυντικών της Τσάμπιονσιπ (περισσότερα εδώ), προστέθηκε πρόσφατα και το όνομα του Μπεν Καμπάνγκο, του 21χρονου Ουαλού κεντρικού αμυντικού της Σουόνσι που εντυπωσιάσει στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Επιθετικός

Από την περίοδο που οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ αποφάσισαν ότι ο Σεμπαστιάν Αλέρ δεν είναι ο παίκτης που θα λύσει τα προβλήματά τους στην επίθεση, αναζητούν στη μεταγραφική αγορά έναν σέντερ φορ, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής τους: «Ψάχνουμε κάποιον ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός με τον Μίκι (σ.σ. Μικάιλ Αντόνιο), εδώ και δύο χρόνια. Δεν είναι εύκολο να βρούμε επιθετικό, ίσως είμαστε το κλαμπ με τις περισσότερες μεταγραφές σε αυτή τη θέση τα τελευταία χρόνια».

Ένας χρόνιος... έρωτας του κλαμπ είναι ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, γνωστός και ως "Γκαμπιγκόλ", για τον οποίο γίνονται και πάλι προσπάθειες από τη διοίκηση της Γουέστ Χαμ.

Κεντρικός χαφ

Οι Λονδρέζοι εμφανίζονται συχνά στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους να παρακολουθούν μέσους που θα μπορούσαν να αποκτήσουν. Πρόσφατα στο ρεπορτάζ τους αναφέρθηκαν οι Μπουμπακάρ Καμαρά (αμυντικός χαφ της Μαρσέιγ που παρακολουθούν επίσης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιουκάστλ και άλλοι σύλλογοι) και Αλεξάντρ Γκολόβιν, ο 25χρονος Ρώσος δημιουργικός χαφ της Μονακό.

Η Γουέστ Χαμ φαίνεται πως απλά παρακολουθεί την αγορά για την πιθανότητα να βρεθεί κάποια ευκαιρία για παίκτη της μεσαίας γραμμής.

Αριστερό μπακ

Φυσιολογικά τα Σφυριά έχουν όσες λύσεις χρειάζονται στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Άαρον Κρέσγουελ και τον Αρτούρ Μαζουακού. Ωστόσο οι συχνοί τραυματισμοί τους έχουν αναγκάσει να κρατούν …ανοιχτά τα μάτια τους για την περίπτωση που προκύψει κάποια καλή λύση στη συγκεκριμένη θέση.

Ένα όνομα που έχει γραφτεί είναι εκείνο του Αμπντού Ντιαλό, Σενεγαλέζου μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι τον παραχωρούν με δανεισμό, ωστόσο υπάρχει μια ιδιαίτερότητα. Για να αποκτηθεί ως δανεικός, θα πρέπει η Γουέστ Χαμ να αγοράσει τον Αλφόνς Αρεολά ή να τον στείλει πίσω στην Παρί, καθώς στην Πρέμιερ Λιγκ απαγορεύεται ένα κλαμπ να έχει δύο δανεικούς παίκτες από την ίδια ομάδα.

Ράντολφ

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Άστον Βίλα, η οποία εξελίσσεται σε πρωταγωνίστρια του μεταγραφικού παραθύρου μέχρι στιγμής, ζήτησε τον έμπειρο τερματοφύλακα της Γουέστ Χαμ, Ντάρεν Ράντολφ, ως δανεικό. Ωστόσο, ο Μόγιες σχολίασε σχετικά: «Δεχτήκαμε μια προσφορά για δανεισμό για τον Ντάρεν αλλά δεν έχουμε καμία διάθεση να τον αφήσουμε να φύγει».

 

Τα Σφυριά εξετάζουν τη μεταγραφική αγορά χωρίς ιδιαίτερη πίεση, καθώς το ρόστερ τους είναι ποιοτικό και καλοδουλεμένο. Οι θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του στράικερ είναι αυτές που ενδιαφέρουν περισσότερο τον μάνατζερ τους, ωστόσο αν βρεθεί κάτι αξιόλογο για τη μεσαία γραμμή ή για το αριστερό άκρο της άμυνας, το Λονδρέζικο κλαμπ θα προχωρήσει σε μεταγραφή και για τις συγκεκριμένες θέσεις. Ο Μόγιες τόνισε πως θα ήθελε να κάνει κινήσεις τον Ιανουάριο, αλλά μόνο για ποδοσφαιριστές που θα είναι βέβαιος πως θα τον βοηθήσουν.

 

Οι λόγοι για τους οποίους παρακολουθούμε ένα συναρπαστικό χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, εδώ.

26 πιθανές μεταγραφές Ιανουαρίου, εδώ.

 

Γίνε συντάκτης στο Premierleaguefans.grπερισσότερα εδώ!


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.