Μέρφι: «Η Γουέστ Χαμ έπρεπε να ενισχυθεί επιθετικά τον Ιανουάριο»

Ο παλαίμαχος μέσος τόνισε πως οι Λονδρέζοι θα είχαν ακόμη καλύτερη πορεία αν είχαν κινηθεί στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι.

Εβδομάδα με σκαμπανευάσματα ήταν η περασμένη για τη Γουέστ Χαμ, καθώς μετά τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα στη Σεβίλλη (2-0 στην παράταση), η ομάδα του Μόγιες ηττήθηκε στην έδρα της Τότεναμ με 3-1 για την τριακοστή αγωνιστική του πρωταθλήματος, μένοντας αρκετά πίσω στη μάχη της τετράδας. 

Μάλιστα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας για την πεσμένη απόδοση του Μικάιλ Αντόνιο, ο οποίος έχει να σκοράρει από την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να εκφράζει τα παράπονα του μετά το παιχνίδι με τα Σπιρούνια. 

Επιπλέον, την άποψη αυτή υποστήριξε και ο πρώην μέσος των Τσάρλτον, Λίβερπουλ και Τότεναμ, Ντάνι Μέρφι, ο οποίος υποστήριξε πως η Γουέστ Χαμ θα μπορούσε να βρίσκεται σε ακόμη καλύτερη θέση σε όλες τις διοργανώσεις, εάν είχε ενισχυθεί κατάλληλα τον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος 43χρονος Άγγλος δήλωσε στο talkSPORT: 

«Νομίζω πως βγήκαν χαμένοι μην παίρνοντας κάποιον παίκτη (σ.σ. στη θέση του Αντόνιο). Ακόμη και αν δεν μπορούσαν να πάρουν κάποιον για να τον αντικαταστήσει, που να μπορεί να ανταγωνιστεί το επίπεδο του. Κάποιον λίγο μικρότερο ή ορεξάτο, που δεν τον νοιάζει αν θα έρχεται από τον πάγκο. 

Σε όλα τα κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ, όταν μια ομάδα κάνει μια μεταγραφή στη θέση σου, αυτομάτως ανεβαίνεις επίπεδο. Ξέρεις ότι ίσως πάρει τη θέση σου. Όταν ο Αντόνιο είναι υγιής, παίζει πάντα.

Αν και ο Μόγιες έχει δίκιο, δεν πιστεύω πως πήρε ό,τι ήθελε (τον Ιανουάριο). Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, γιατί δεν έκανε μια μεταγραφή;».


Τέλος, ο Μέρφι κατέληξε

«Η Γουέστ Χαμ είναι σε καλή θέση, αλλά θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη. Πριν λίγες εβδομάδες ήταν ακόμη στο κύπελλο και σε καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Λίγη ενδυνάμωση και λίγο ρίσκο, όχι ηλίθιο ξόδεμα εκατομμυρίων, αλλά μια-δύο κινήσεις στην επίθεση, κάθε οπαδός λέει το ίδιο πράγμα. 

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Μόγιες να μην ήθελε να φέρει κάποιον. Οι ιδιοκτήτες της Γουέστ Χαμ έδειξαν μόνο μια φορά, στην πρόσφατη ιστορία της ομάδας, αληθινή όρεξη στο μεταγραφικό παζάρι, όταν πήραν και τον Πελεγκρίνι. Κατά τα άλλα, τα έχουν κάνει όλα υποτονικά».


Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Ντιν Άστον, είχε κάνει μια αντίστοιχη τοποθέτηση για τη μεταγραφική... αδράνεια των Σφυριών τον Ιανουάριο, περισσότερα εδώ.

Γίνε συντάκτης στο Premierleaguefans.gr, περισσότερα εδώ!

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.