Πώληση Τσέλσι: Τέσσερις υποψήφιοι στην τελική ευθεία, η προθεσμία, το φαβορί

Στην τελική ευθεία της οδεύει η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών των Μπλε.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αναγκάστηκε να παραχωρήσει την Τσέλσι, μετά από τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν λόγω της φημολογούμενης σχέσης του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και υπό τη σκιά του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, είχαν κατατεθεί δεκάδες προτάσεις ενδιαφερόμενων (άλλωστε ενδέχεται να γίνει η ακριβότερη πώληση αθλητικού συλλόγου στην ιστορία, περισσότερα εδώ) για το Λονδρέζικο κλαμπ, αλλά τέσσερις εξ αυτών έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο:

- Η ομάδα επενδυτών υπό τον Todd Boehly

- Η κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο Sir Martin Broughton, πρώην Πρόεδρος της Λίβερπουλ και της British Airways

- Ο Stephen Pagliuca, συνιδιοκτήτης των Boston Celtics του ΝΒΑ και ιδιοκτήτης της Αταλάντα στο ιταλικό ποδόσφαιρο

- Η κοινοπραξία των Ken Griffin και της οικογένειας Ricketts (ιδιοκτήτες των Chicago Cubs) που όμως έφερε διαμαρτυρίες από φίλους των Μπλε για ρατσιστικά σχόλια που φέρονται να έχουν κάνει στο παρελθόν οι Ricketts

Φαβορί αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που αναφέρθηκε πρώτη, εκείνη της οποίας ηγείται ο Todd Boehly. Μαζί του είναι εδώ και καιρό οι Jonathan Goldstein και Hansjorg Wyss και πρόσφατα εντάχθηκε και ο Mark Walter, ισχυρός άνδρας των Los Angeles Dodgers. Η οικονομική ισχύς της κοινοπραξίας είναι εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον των μελών της έντονο, επομένως θεωρούνται από τον Τύπο ως η επικρατέστερη πλευρά για να αποκτήσει την Τσέλσι.

Η προθεσμία για κατάθεση προτάσεων πήρε παράταση και λήγει την Πέμπτη στις 14 Απριλίου, οπότε οι τέσσερις πλευρές πρέπει να καταθέσουν ως τότε έγγραφα που θα βεβαιώνουν πως θα επενδύσουν τουλάχιστον 1 δις λίρες σε έργα υποδομής του κλαμπ, εφόσον αποκτήσουν τις μετοχές του. Στη συνέχεια, η Raine Group, αμερικάνικη εταιρία που ανέλαβε να «τρέξει» τις διαδικασίες της πώλησης του αγγλικού συλλόγου θα προχωρήσει σε μεταβίβαση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans!

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.