Ο Φαν Ντάικ επέλεξε τους πέντε καλύτερους στόπερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ

Ο Ολλανδός άσος αποκάλυψε τη λίστα του με τους πέντε καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, τονίζοντας πως θα ήθελε να βρεθεί σε αυτή μια μέρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Between the Lines του Ρίο Φέρντιναντ, ο σταρ της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ονομάτισε τους πέντε κορυφαίους - κατά την άποψή του - κεντρικούς αμυντικούς στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, τοποθετώντας στην κορυφή τον πρώην θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ταυτόχρονα, ο 31χρονος στόπερ υποστήριξε πως δεν μπορεί να βάλει το όνομα του ανάμεσα τους, αν και αποτελεί έναν μεγάλο στόχο του για το μέλλον να καταφέρει να μπει στη λίστα. Αναλυτικά οι επιλογές του: 

 

1. Ρίο Φέρντιναντ

2. Βίνσεντ Κομπανί

3. Γιαπ Σταμ

4. Τζον Τέρι

5. Σάμι Χίπια


Πιο αναλυτικά, ο έμπειρος παίκτης της Λίβερπουλ δήλωσε στον Ρίο Φέρντιναντ: 

"Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου μέσα (στη λίστα), αλλά ελπίζω κάποια μέρα να φτάσω σε αυτό το top 5. Πιστεύω πως θα μπορούσες να παίξεις στη μοντέρνα εποχή, εξάλλου ήσουν τόσο σημαντικός για τη Γιουνάιτεντ (σ.σ. ο Φέρντιναντ). Όλοι οι Άγγλοι αμυντικοί θέλουν να σου μοιάσουν, νομίζω πως ως αμυντικός είσαι είδωλο. Επισής, ο τρόπος που έπαιζες, η παρουσία είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Καλός με τη μπάλα, χωρίς αυτή, έκανες λίγα περισσότερα τάκλιν από όσα κάνω εγώ.

Ο Κομπανί ήταν φανταστικός αρχηγός, καλός με ή χωρίς τη μπάλα στα πόδια. Σκόραρε σημαντικά γκολ κατά τη διάρκεια της καριέρας του με τη Σίτι. Σκόραρε ένα πολύ σημαντικό γκολ κόντρα στη Λέστερ, όταν σχεδόν πήγαμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Εξαιρετικός τύπος, ήταν εκπληκτικός παίκτης".

Όσον αφορά τους Τέρι και Χίπια, ανέφερε

"Ο Τζον Τέρι κατάφερε τόσα πολλά, νομίζω πως κατέχει το ρεκόρ στις ανέπαφες εστίες. Επίσης, είναι ένα από τα σέντερ μπακ που θέλεις να του μοιάσεις όταν είσαι μικρός. Επίσης, βάζω και τον Χίπια, καταλαβαίνεις γιατί, επειδή είναι θρύλος της Λίβερπουλ. Νομίζω πως είναι πολύ υποτιμημένος. Πολύ καλός παίκτης, καλός με τη μπάλα. Πολύ σημαντικός για τον σύλλογο και σε σημαντική περίοδο".

Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans!

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.