Fantasy: Ο… δρόμος μέχρι το Μουντιάλ

Τελευταία διακοπή μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η φετινή σεζόν του Fantasy ξεκίνησε αρκετά ομαλά συγκριτικά με την περσινή, αλλά φρόντισε από νωρίς να μας προσγειώσει και να μας ξεκαθαρίσει ότι οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν και φέτος. Αναβολή ολόκληρης της 7ης αγωνιστικής, 3/10 παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής επίσης αναβλήθηκαν, το Arsenal - Manchester City που ήταν προγραμματισμένο την 12η αγωνιστική αναβλήθηκε και αυτό, ενώ υπάρχει συζήτηση για πιθανές μελλοντικές αναβολές λόγω απεργιών από τους εργάτες στους σιδηροδρόμους.

Όλα τα πιο πάνω σαφώς και επηρεάσουν τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό των ομάδων μας, αν και πολλές φορές οι αποφάσεις μας θα πρέπει να παρθούν στα τυφλά. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε προετοιμασμένοι, υπομονετικοί και φυσικά… τυχεροί!

Εξακολουθώ να πιστεύω πως η σωστή τακτική είναι να περιμένουμε μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για να κάνουμε μεταγραφές, ακόμα και αν σημαίνει ότι θα χάσουμε λίγο team value. Όσες περισσότερες πληροφορίες έχουμε στη διάθεσή μας, τόσο καλύτερες θα είναι οι κινήσεις μας.

Νέος κύκλος τον Σεπτέμβριο! Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans!

Μετά και την τελευταία (και ομολογουμένως βαρετή) διακοπή λόγω εθνικών, φτάνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο όπου θα διεξαχθούν αρκετά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ (μετά την 16η αγωνιστική). Θα χρειαστεί σωστός προγραμματισμός και ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, και εδώ είναι που ξεχωρίζουν οι καλοί από τους τυχερούς “προπονητές”.

Ας δούμε λοιπόν 5 επιλογές που (στην θεωρία τουλάχιστον) δείχνουν να είναι αρκετά ελκυστικές για τη συνέχεια. Θα προσπαθήσω να επικεντρωθώ σε ποδοσφαιριστές που θα έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, γιατί οι μεταγραφές πλέον είναι πολύτιμες και πρέπει να αποφύγουμε τα περιττά ρίσκα.

1)     James Maddison (£7.9 εκ): Μπορεί η Leicester να βρίσκεται στην τελευταία θέση με ένα βαθμό, όμως σκοράρει πολύ συχνά και ο Maddison - για την απόκτηση του οποίου επιμένει η Newcastle - είναι πάντα επικίνδυνος. Είχαν πολύ άσχημο ξεκίνημα, αλλά με ένα σαφέστατα πιο βατό πρόγραμμα μέχρι το Μουντιάλ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Μια πιο ριψοκίνδυνη επιλογή είναι ο κατά £1 εκ φθηνότερος Harvey Barnes, ο οποίος όμως δεν έχει “καβατζωμένη” θέση στην ενδεκάδα.

 

2)     Wilfried Zaha (£7.2 εκ): Ο ζωντανός θρύλος της Palace ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν και είναι με διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας (αξίζει να αναφερθεί ότι αγόρασε και μια δικιά του!). Θετικό το γεγονός ότι πολλές φορές αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός και είναι ο βασικός εκτελεστής πέναλτι. Εξαιρετική επιλογή με χαμηλό ρίσκο.

 

3)     Kieran Trippier (£5.4 εκ): Για όσους δεν προλάβαν ήδη να τον βάλουν στην ομάδα τους, ήρθε η στιγμή να το κάνουν. Πολύ καλός και στις δυο πλευρές του γηπέδου και βασικός εκτελεστής στα στημένα, ποιος δεν θα ήθελε έναν τέτοιο “μαγνήτη“ πόντων στην ομάδα του;

4)     Ivan Toney (£7.2 εκ): Με 5 γκολ και 2 ασσίστ ήδη στο ενεργητικό του, δεν είναι τυχαίο που κλήθηκε στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας. Προσωπικά περιμένω πολλά από αυτόν, αφού τυχόν φορτσάρισμά του τον Οκτώβριο ίσως του δώσει εισιτήριο για το Μουντιάλ, κάτι που σίγουρα θα ονειρεύεται από παιδί. Οι ποδοσφαιριστές με κίνητρο είναι πάντα η αδυναμία μου.

 

5)     Mohammed Salah (£12.9 εκ): Έχω αφήσει το καλύτερο για το τέλος! Πείτε με τρελό, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως σύντομα θα επανέλθει στα ύψη που μας έχει συνηθίσει. Αν ο Son κατάφερε σε 15 λεπτά να μας υπενθυμίσει ποιος είναι, τότε φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο Salah σε 90’. Σίγουρα μας αναγκάζει να θυσιάσουμε άλλες θέσεις στην ομάδα μας και αυτό ίσως μας στοιχίσει, αλλά αν είναι να ρισκάρω με κάποιον ας είναι αυτός!

Με τις μεταγραφές μας από εδώ και πέρα, αλλά και με την χρήση της wildcard, θα πρέπει να κοιτάμε σε βάθος χρόνου λαμβάνοντας υπόψη τυχόν αναβολές αγώνων, τραυματισμούς, τιμωρίες κ.τ.λ. λόγω των πολλών συνεχόμενων αγώνων πρωταθλήματος (και ευρωπαϊκών διοργανώσεων). Σίγουρα θα χρειαστούν λύσεις ανάγκης, πιθανόν από τον πάγκο των ομάδων μας, άρα καλό θα ήταν να επιλέγουμε τις ”ρεζέρβες” μας εξίσου προσεκτικά.

Τέλος, να υπενθυμίσω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η πρώτη wildcard μέχρι την 16η αγωνιστική. Μεταξύ της 16ης και της 17ης αγωνιστικής, θα έχουμε όλοι απεριόριστες μεταγραφές λόγω της χειμερινής διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Κατάρ και μετά… boxing day.

 

Τα λέμε!

Νέος κύκλος τον Σεπτέμβριο! Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans!

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.