Fantasy Λίγκα των Premierleaguefans, 1η αγωνιστική: Η βαθμολογία

Πώς τα πήγαν στην πρεμιέρα οι παίκτες του δημοφιλούς παιχνιδιού;

H 1η αγωνιστική της Premier League για τη νέα σεζόν ολοκληρώθηκε προχθές, με τον Kalaijdzic της Wolves να έχει ήδη ζητήσει ρεβάνς από τον Onana της Manchester United, μετά το νοκ άουτ που του κατάφερε ο Καμερουνέζος πρώην διεθνής σούπερ σταρ. Δεν μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα ιδιαίτερα με την πρεμιέρα του υπέροχου αυτού πρωταθλήματος, μιας και πάνω κάτω, συνέβησαν τα αναμενόμενα. Ο Erling Haaland έβαλε το κλασικό του δίμπαλο με δυόμιση επαφές σε περίπου 80 λεπτά, ο Reece James βγήκε αλλαγή για να μην πάθει το 72ο μυϊκό του μέσα σε 1 χρόνο και ο Klopp μας χάρισε ακόμα 2-3 κλιπάκια αντιδράσεων στο ματς με την Chelsea. 

Στο FPL τα πράγματα πήγαν συγκλονιστικά βαρετά, τα σκορ των ομάδων ήταν σχετικά υψηλά, παίζοντας κατά βάση στο εύρος των 65 με 80 πόντων, με εξαίρεση τις ομάδες που έπαιξαν bench boost και πήγαν λίγο καλύτερα, αλλά και 10-15 ταλαίπωρους που δεν κατέβηκαν με τον Haaland και καταποντίστηκαν. Αν μπορούμε να μιλήσουμε για drama σε αυτή την αγωνιστική, αυτό δεν ήταν άλλο από το απροσδόκητο rotation του Arteta στον Gabriel, με αποτέλεσμα το γκολ της Nottingham μέσα στο Emirates, να πανηγυριστεί από τους owners του, σα να κέρδισαν διπλές προσκλήσεις σε collab συναυλία Πυξ Λαξ / Scorpions.

Ας πάμε όμως στη λίγκα των Premierleaguefans.gr, για να ξεχωρίσουμε μερικά ιδιαίτερα facts  των πρώτων 11 της κατάταξης. Γιατί 11, δεν θα αναρωτηθεί κανείς, αλλά υπάρχουν τρία παιδιά με ίδιο αριθμό πόντων και οφείλω να είμαι δίκαιος

Αν δεν έχεις μπει ακόμη στην λίγκα των Premierleaguefans στο Fantasy, ο κωδικός είναι aw2m79

 

Στην κορυφή της βαθμολογίας συναντάμε τον Stavros Mantzanas με την ομάδα Al-Whattefaq, όπου άγγιξε την 100αρα και μάζεψε 98 ολόκληρους πόντους, χρησιμοποιώντας το chip του bench boost από την πρώτη κιόλας αγωνιστική και τις επόμενες 37 θα παρακαλάει, να μην υπάρξουν διπλές.

Σαν φύλακα άγγελο είδε τον Leno να έρχεται και να του δίνει απλόχερα ένα 12ποντο. Έπειτα ξεχωρίζουμε το 13ποντο του Isak όπου σκόραρε δις στον διασυρμό της Newcastle επί της Villa.

Ο Σταύρος δεν είχε τον Chilwell αλλά σίγουρα τον γλυκοκοιτάει από τώρα για να τον φέρει στο κοντινό μέλλον. Ferguson και Luis Diaz τα differential του όπου του επέστρεψαν 5 και 8 πόντους, αντίστοιχα.

 

Στην δεύτερη θέση οι kseskismenoi fc του Lefteris Koutso και η prolfc του Prokopis Prokopi, λένε τα νέα τους και το πόσο καλά τους μπήκε η χρονιά, αφού έκαστος συγκέντρωσε 92 βαθμούς.  Ο Λευτέρης πήρε πόντους από Johnstone, Chilwell, Saliba, Estupinan, από την μαγική προσποίηση-ασίστ του Martinelli, αλλά και το γκολ πέναλτι του Joao Pedro, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει και περισσότερα. Ο Προκόπης είδε τον Onana να στέκεται τυχερός και να μην καταλογίζεται πέναλτι εναντίον του στο 90+, παίρνοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό 9πόντο. Είχε τον Mbeumo ο οποίος δείχνει να καλύπτει το κενό που άφησε ο Toney και θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει double-digit. Άλλοι 5 πόντοι από τον Shaw και τον Ιάπωνα Almiron όπως αποκαλώ, Mitoma, που αμφότεροι κατάφεραν να πάρουν κίτρινη κάρτα για ψύλλου πήδημα.

 

Μόνος και ωραίος ο Theodoros Vasiliou με τα τριφύλλια στην τέταρτη θέση με 89 πόντους. Είχε επίσης, Onana, Isak, Ferguson, Mitoma, Estupinan και Shaw. Είδε τον Botman να μπαίνει στην θέση του -εκτός αποστολής- Stones και να του βάζει 5 πόντους στο σακί με την ασίστ που έκανε.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα κάνει ο Θοδωρής με την περίπτωση του Gabriel όπως και οι υπόλοιποι owners, αφού κανονίζουν να πάνε κάτω από το σπίτι του Arteta για να του ζητήσουν τα ρέστα που δεν τον ξεκίνησε.

 

Τετραπλή ισοβαθμία στην πέμπτη θέση και τα πράγματα αρχίζουν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική να παίρνουν άκρως ανταγωνιστική τροχιά. Ο λόγος για τον Andreas Tsangaris με το λιγότερο ευφάνταστο όνομα ομάδας, τον φίλαθλο του ΠΑΟΚ, Yo baba, τον μεγαλύτερο φαν του Maddison Dimitrios Metallidis, αλλά και τον Gunner Evripidis Sergis.

Ο Ανδρέας στάθηκε άτυχος αφού το γκολ του Salah ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως ο Αιγύπτιος έκανε μια ασίστ, είχε καλή παρουσία και είναι πανέτοιμος (και νευριασμένος με την αλλαγή του Klopp στο 75o λεπτό) να επιστρέψει τα μέγιστα, κόντρα στην Bournemouth, όπου και θα αποτελεί εξαιρετική επιλογή ως αρχηγός.

Ο Yo baba πήρε κάτι από όλους, αλλά ξεχωρίζω την επιλογή του Wissa, ο οποίος έφερε ένα τιμιότατο 9ποντο και μαζί με τον Mbeumo, είναι οι καλύτεροι παίχτες της Brentford. Άτυχος στάθηκε και με τον Morris, καθώς τον άφησε στον πάγκο χάνοντας το 8ποντο του, αλλά ποιος νοιάζεται, είχε ήδη 88 πόντους. Όνομα και πράμα η ομάδα του Δημήτρη με τον Maddison να του ανταποδίδει την αγάπη και την εμπιστοσύνη με 2 ασίστ και μπόνους, μαζεύοντας 9 ολόκληρους πόντους. Η Tottenham έχει καλό πρόγραμμα από την 3η αγωνιστική και μετά, οπότε σίγουρα θα μας απασχολήσει. Ο Gunner της λίγκας μας, Ευριπίδης, έκανε triple up με την ομάδα της καρδιάς του και πληρώθηκε από Saka, τον οποίο τόλμησε να βάλει αρχηγό, αγνοώντας το νορβηγικό ρομπότ.  Σε συνδυασμό με τον Martinelli που επίσης είχε, κάλυψε το χαμένο έδαφος.

Τελευταίοι στην 10άδα αλλά όχι καταϊδρωμένοι, στην ένατη θέση, οι Giorgos Lyras, όπου πάτησε και αυτός το κουμπί του bench boost, - ρε τι κάνετε - και είδε και αυτός το όνειρο με Leno. Αρκετά differentials η ομάδα του με Edouard, Reed, Gakpo, triple-up άμυνας Newcastle. Γιώργο δεν ξέρω τι κάνεις, αλλά το κάνεις καλύτερα από εμάς. Μαζί του, ο Symeon Poulasouchidis, όπου και αυτός έβαλε τον Saka αρχηγό και μπράβο του, όχι μπράβο του. Είχε Maddison, Watkins και Leno, βασικούς, γενικά πήρε πόντους από παντού, εκτός από τον χασογκόλη Rashford. Τελευταίος και καλύτερος ο Ioannis ο Kourlos, με 87 πόντους και αυτός. Πήγε με double της Aston Villa έχοντας Watkins και Diaby, με τον δεύτερο να αφήνει αρκετά καλές εντυπώσεις. Στην ομάδα του, υπάρχει δυστυχώς ο Foden και το Pep Roulette θα είναι αμείλικτο και για αυτόν και για το χρώμα των μαλλιών του. Κύριος ήταν ο Ιωάννης με Οnana, Estupinan και Chilwell. Έχει τα απαραίτητα και είναι έτοιμος να συνεχίσει.

Πρώτη αγωνιστική είναι και όλοι βρίσκονται πάρα πολύ κοντά με διαφορά μερικών πόντων. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν πολύ εύκολα και όλα κρέμονται από μια κλωστή. Την επόμενη εβδομάδα εδώ θα είμαστε πάλι, για να δούμε ποιος κατάφερε να κρατήσει την θέση του ή αν έχουμε νέο αίμα στη 10άδα. Η φετινή σεζόν αναμένεται άκρως ανταγωνιστική, οπότε προσδεθείτε και απολαύστε την.  

 

Επιμέλεια: Vassilis Daikoudis (Κουφαλίτσα), Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.