Fantasy Λίγκα των Premierleaguefans, 5η αγωνιστική: Η βαθμολογία

Όσα έγιναν στην πέμπτη στροφή του φετινού πρωταθλήματος, μέσα από φανταστική… ματιά.

Μετά από δύο εβδομάδες διακοπής λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, είχαμε την επανέναρξη της Premier League. Μπορεί για πολλούς, να μην έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού χαρακτηρίστηκε ως η πιο low-scoring αγωνιστική και τα media κλήθηκαν να την αμαυρώσουν αλλά για εμάς, είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία και δεν μπορούμε να απέχουμε και πολύ μακριά από αυτή. Ας μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης και να αναλύσουμε μαζί τα όσα έγιναν το σαββατοκύριακο που πέρασε.

Η αγωνιστική ξεκίνησε με το Wolves – Liverpool. H Liverpool αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο μέσα στο Molineux, κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και να πανηγυρίσει το τρίποντο, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.  Ο κύριος consistent Mo Salah, επέστρεψε δυο assist, τρείς πρακτικά και πλέον έχει επιστρέψει πόντους και στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Τον λιγουρεύεστε; Υπομονή μέχρι την Wildcard.

Άλλη μια μεγάλη ανατροπή ολοκλήρωσε η Aston Villa κόντρα στην Crystal Palace βάζοντας τρία γκολ από το 87’ και μετά. Ο παγκίτης Duran δεν σταματάει να σκοράρει, πολύ καλή η εικόνα των Diaby , Bailey αλλά και του Watkins. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την τιμή του, έχοντας χάσει και τα πέναλτι. Ίσως αργότερα.

Πρόβαλε αντίδραση στο ξεκίνημα η West Ham με την City, μπήκε μπροστά στο σκορ, δεν κατάφερε όμως να κρατήσει για πολύ την εστία της ανέπαφη και ο Areola αν και πραγματοποίησε πολλές επεμβάσεις , μάζεψε την μπάλα τρεις φορές μέσα από αυτή. Ο Ward Prowse συνεχίζει το βιολί του , ξανά σκοράρει και γράφει το 4/4 σε επιστροφές μέχρι στιγμής. Τυχεροί αυτοί που πήγαν κόντρα στο περιβραχιόνιο του Haaland , ο οποίος έγραψε 2.93 xG αλλά πέτυχε μόνο ένα γκολ. Αδιανόητο, αν αντιληφθούμε για ποιον μιλάμε. Α ναι, άλλη μια ανατροπή και εδώ, τι μαγειρεύεται ρε παιδιά ;

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο η Tottenham , βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Sheffield , αλλά με γκολ και assist του Richarlison στο 90+8’ και 90+10’, ερχόμενος από τον πάγκο, πήρε πολύτιμο τρίποντο ψυχολογίας. Τώρα που είπα ψυχολογία, θέλω το τηλέφωνο αυτού του θαυματουργού ανθρώπου που έκανε συνεδρία στον Richarlison. Ο άνθρωπος όντως κάνει θαύματα. Και μαντέψτε, πάλι ανατροπή.

Manchester United – Brighton. Αποτέλεσμα που πάνω κάτω όλοι περιμέναμε βάση της εικόνας των δυο ομάδων. Πολύ κακή αγωνιστικά η United , εξαιρετική δουλειά επιθετικά και όχι μόνο η αρμάδα του De Zerbi. Με εντεκάδα 18.8 εκατομμυρίων να σημειωθεί, οι γλάροι. Κάτι πρέπει να κάνει και γρήγορα ο Ten Hag, αν αυτό είναι να φύγει, ας το κάνει ακόμα πιο γρήγορα. Ναι, είμαι Onana owner, έχω κουραστεί και μου αξίζει.

Με δύο ακόμα παιχνίδια έκλεισε το Σάββατο, Fulham – Luton αδιάφορο, αν και ξαφνικά την 7η αγωνιστική η Luton θα μεταμορφωθεί σε Prime εθνική Ολλανδίας, με τον Morris να παρομοιάζετε με τον Cruyff και τον Kabore σαν ένας άλλος Arjen Robben. Θεωρώ όλοι θα έχουμε από έναν, οι μερακλήδες θα έχουν δύο, οι άρρωστοι θα έχουν τρεις.

Η Newcastle κατάφερε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Wilson να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Brentford. Δεν το συζητάω για Mbeumo, που αν και δεν επέστρεψε πρέπει να βρίσκεται σε όλες τις ομάδες. Φτιάχνει το πρόγραμμα της Newcastle και όλοι αρχίζουμε να μπαίνουμε στο τρένο για τις αμυντικές επιλογές της. Trippier, Schar, Botman, Pope κτλ.

Δύο παιχνίδια είχαμε και την Κυριακή. Bournemouth – Chelsea έμειναν στο 0-0. Για τακτικούς λόγους από ότι φαίνεται έμεινε έξω ο Chilwell που περιμένω προσωπικά να επιστρέψει στο βασικό σχήμα κόντρα στην Villa. Για τον κατσαπλιά τον Jackson τι να πούμε ρε παιδιά; Ο τύπος έχει περισσότερες κάρτες από ότι επιστροφές. Έχει τέσσερις κάρτες σε πέντε παιχνίδια. Μια ακόμα και χάνει αγωνιστική. Διώχνουμε. Highlight του παιχνιδιού το επικό τσαφ που κάνει. Ακόμα γελάω.

Η Arsenal βρήκε τελικά τον τρόπο κόντρα στην Everton του Pickford στο 70’, με τον Trossard να της χαρίζει το τρίποντο. Λίγα πράγματα το παιχνίδι δεν έχω να αναφέρω κάτι.

Ακόμα λιγότερα το ματς της Δευτέρας κόντρα σε Forest και Burnley, που πολλοί αφού δέχθηκε γκολ ο Turner και έχασε το Clean Sheet έκλεισαν την τηλεόραση. Ευχαριστούμε Matt, να σου ζήσει το παιδάκι σου.

Πάμε να περάσουμε και στο top10 της λίγκας μας , που αν δεν έχεις μπει ακόμα, ο κωδικός είναι aw2m79

Σταστικά:

7 είχαν captain τον Haaland , 2 τον Son, 1 τον Salah.

Μεγαλύτερο σκορ της 10αδας ο Christos Theodosidis, που βρίσκεται στην κορυφή, με 73 πόντους , που μοιάζουν με 100αρα.

2 ενεργοποίησαν την Wildcard και ένας το Free Hit.

Ο Petros Soroccos είχε τον Botman με 9 πόντους στην τελευταία θέση του πάγκου του.

3 είχαν τον Sanchez με 10ποντο κάτω από τα δοκάρια και άλλοι 2 είχαν τον Leno, με 6.

7/10 είχαν στην αρχική ενδεκάδα τον Gusto , μισοί από αυτούς δεν είχαν τον Chilwell.

2 έκαναν πάρτι με το 11ποντο του Robertson.

7/10 είχαν τον Salah στην ομάδα τους, παρότι μόνο ένας τον έκανε αρχηγό.

Ο GIORGOS VASILIOU δεν έχει από την αρχή τον Haaland στην ομάδα του, για αυτό και μόνο του αξίζουν συγχαρητήρια και χαρά στο κουράγιο του.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους 10 αλλά και σε όσους συμμετέχουν στην λίγκα μας. Μια αγωνιστική μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες οπότε ευχαριστηθείτε την θέα από την κορυφή όσο μπορείτε. Καλό υπόλοιπο εβδομάδας, ξεκίνησε και η Ευρώπη, κάπως θα ξεχνιόμαστε μεσοβδόμαδα και εμείς τα λέμε ξανά την επόμενη Τετάρτη.

Επιμέλεια: Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.