Fantasy Λίγκα των Premierleaguefans, 6η αγωνιστική: Η βαθμολογία

Όσα έγιναν στην έκτη στροφή του φετινού πρωταθλήματος, μέσα από φανταστική.. ματιά.

Ψάχναμε το δράμα πριν λίγες αγωνιστικές και δεν το βρίσκαμε. Πλέον το έχουμε υιοθετήσει και πορευόμαστε παρέα με αυτό. Ισάριθμα παιχνίδια είχαμε Σάββατο και Κυριακή, γκολ και θέαμα υπήρχε, στην τελική όμως, ανάμεικτα τα συναισθήματα. Από φανταστικής μεριάς, μια high-scoring αγωνιστική, στην οποία όμως, όλος περιέργως, αν δεν έγραψες πάνω από 70 πόντους, δεν είδες πράσινο βελάκι. Πράγμα που σημαίνει ότι ο περισσότερος πληθυσμός από τους παραλίγο 10 εκατομμύρια managers, πήγε καλύτερα από εσένα. Πάμε όμως, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να βουτήξουμε στα έγκατα, αναλύοντας τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, παρέα.

Με τρία ματς στις 17:00 (Ώρα Ελλάδος), άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής. Δυο αδιάφορα παιχνίδια, Crystal Palace – Fulham και Luton – Wolves , ήρθαν να πλαισιώσουν αυτό της Manchester City με την Forest. Η ομάδα του Hodgson δεν κατάφερε να βρει δίχτυα κόντρα στην ομάδα του Marco Silva με αποτέλεσμα ένα κλειστό παιχνίδι με μηδέν εις το πηλίκο. Ισόπαλο και το παιχνίδι της Luton με την Wolves, με γκολ εκατέρωθεν όμως και λίγη διασκέδαση παραπάνω. Η City φάνηκε ότι μπορούσε να φύγει με πολλά από το Etihad αφού μέχρι να έρθει η αποβολή του Rodri, έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Η Forest ανέβηκε στο δεύτερο χωρίς όμως να καταφέρει να μειώσει, με τον Ederson να πραγματοποιεί μερικές δύσκολες επεμβάσεις. Τελικό σκορ, 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Eze blankαρε για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Neto δικαιολόγησε την φόρμα στην οποία βρίσκεται και τους αριθμούς που έγραφε τις προηγούμενες αγωνιστικές. Ο Haaland σκόραρε, τι πιο σύνηθες, ενώ παράλληλα ο most-transferred player της αγωνιστικής, Alvarez, δεν κατάφερε να σπάσει ούτε αυτός την κατάρα που έχει δημιουργηθεί.

H Everton κάνοντας το καλύτερο ημίχρονο της φέτος, πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Brentford που έδειξε να έχει πρόβλημα στην δημιουργία χωρίς τον Schade. Εκτός παιχνιδιού και ο καλύτερος αναμφίβολα παίχτης της, Mbeumo. Η ομάδα του Dyche έδειξε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και δικαίως επικράτησε.

Η United αν και έδειξε να δυσκολεύεται στην αρχή κόντρα στην νεοφώτιστη Burnley, κατάφερε να φύγει με το τρίποντο χάρις στο εντυπωσιακό γκολ του Bruno, ο οποίος το χρωστούσε στους Owners του. 0-1 τελικό σκορ, το ευχάριστο για τους οπαδούς της United είναι ότι κατάφεραν να κρατήσουν επιτέλους το μηδέν στην εστία. Δηλαδή έπρεπε να έρθει ο παππούς Evans να σας ξελασπώσει; Ο οποίος έκανε και την assist, να σημειωθεί.

Τα ματς της Κυριακής είχαν το μεγαλύτερο fplικό ενδιαφέρον, ξεκινώντας από το λονδρέζικο ντέρμπι, ανάμεσα σε Arsenal και Tottenham, όπου μοιράστηκαν τους βαθμούς. Σε κακή μέρα ο Romero, ο οποίος πέτυχε αυτογκόλ, έκανε πέναλτι, πήρε και την κάρτα του. Είχε πρόγραμμα. Γκολ και assist ο Saka, δύο γκολ ο Son, που βρίσκει τον καλό παλιό εαυτό του, στην κορυφή της επίθεσης. Εξαιρετικός για άλλο ένα παιχνίδι ο ηγέτης Maddison, ο οποίος τραυματίστηκε, αλλά υπάρχει θετική σκέψη ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.

Η Brighton πέρασε νικηφόρα από την Bournemouth, με τον Mitoma να μπαίνει ως αλλαγή και να τους ξελασπώνει. Η Chelsea έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι σε τι κακό φεγγάρι βρίσκεται. Το χειρότερό της ξεκίνημα σεζόν από το 1978, περισσότερα εδώ! Μεγάλο διπλό για την Villa του Emery. Απευθείας κόκκινη ο gusto, κάρτες συμπλήρωσε ο Jackson, επιτέλους θα ξεκινήσει ο Chilwell, τι; Όχι; Liverpool έκανε το συνηθισμένο, δηλαδή δέχτηκε πάλι πρώτη γκολ και μετά γύρισε το παιχνίδι με τρία γκολ. Γιατί νομίζω ότι αυτό γίνεται σε κάθε παιχνίδι; Δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση η West Ham. Συνεχίζει το βιολί του ο Salah.

Τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής, αυτό της Sheffield με την Newcastle που έμοιαζε με οικογενειακό δίτερμα ανάμεσα σε πρώτη ομάδα και Κ-19. Οχτώ γκολ δίχως έλεος μοίρασε η Newcastle με οχτώ διαφορετικούς scorers. Μόνο ο τραυματίας Barnes που αποχώρησε νωρίς και o Schar δεν βρήκαν δίχτυα από την αρχική ενδεκάδα.

Στα δικά μας τώρα, να θυμίσω ότι ο κωδικός για την λίγκα μας είναι aw2m79.

H δεκάδα που διαμορφώθηκε έπειτα από το τέλος της 6ης αγωνιστικής, έχει ως εξής :

Διακρίνω νέα πρόσωπα και μου αρέσει αυτό, καθώς αντικατοπτρίζει το ανταγωνιστικό επίπεδο που έχουμε δημιουργήσει. 15 πόντοι η διαφορά ανάμεσα σε πρώτο και τελευταίο.

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά :

9 είχαν αρχηγό τον Haaland, ο 10ος έδωσε το περιβραχιόνιο στον Bruno.

6 από τους 10 έχουν ήδη τον Salah στην ομάδα τους.

9 από τους 10 είχαν στην ομάδα τους αμυντικό Newcastle. 5 είχαν Botman και 4 τον Trippier.

3 είχαν τον Onana, 1 τον Ederson, 4 τον Sanchez, 1 Pickford, 1 Flekken.

3 είχαν Son, 6 τον Mitoma, 2 τον Foden, όλοι προφανώς τον Saka.

Ενός λεπτού σιγή για τους δύο managers, που ο ένας είχε τον Gusto και ο άλλος τον Rodri.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, εσείς μείνετε συντονισμένοι για το καθιερωμένο preview της ερχόμενης αγωνιστικής από τον Κουφαλίτσα.

Έχουμε κύπελλο μεσοβδόμαδα, αποφύγετε τις early transfers.

Και να θυμάστε όσο άσχημα και να πηγαίνετε, το παιχνίδι είναι μαραθώνιος και όχι sprint.

Επιμέλεια: Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.