Fantasy Λίγκα των Premierleaguefans, 8η αγωνιστική: Η βαθμολογία

Όσα έγιναν στην όγδοη στροφή του φετινού πρωταθλήματος, μέσα από... φανταστική ματιά.

Μοιρασμένη ήταν η αγωνιστική δράση αυτό το σαββατοκύριακο, τα περισσότερα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους αλλά δεν μπορούσαν να λείψουν και οι εκπλήξεις. Αυτή την στιγμή στην κορυφή βρίσκονται Tottenham και Arsenal, σε απόσταση αναπνοής Liverpool και Manchester City, συνεχίζουν την καλή τους πορεία Aston Villa και Brighton, ενώ την οχτάδα συμπληρώνουν West Ham και Newcastle. Στον κόσμο του Fantasy, παίχτηκε από πολλούς η πρώτη Wildcard που δικαιούμαστε στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, με αρκετούς κιόλας να πηγαίνουν χωρίς τον Haaland, πράγμα αρκετά ενδιαφέρον, που μπορεί να οδηγήσει επιτέλους στην ρήξη του template αλλά και να δώσει στο παιχνίδι μια πιο διασκεδαστική μορφή. Σε τρία πρόσωπα κυμάνθηκε η αρχηγεία αυτή την αγωνιστική με το swing να είναι αρκετά μεγάλο ανάμεσα στον Salah όπου έγραψε 15 πόντους με 2 γκολ και 3 bonus ενώ Son και Haaland έκαναν blank, με 3 και 2 αντίστοιχα. Πάμε να δούμε την ανασκόπηση της αγωνιστικής και να σχολιάσουμε μεμονωμένα κάθε παιχνίδι.

Luton – Tottenham

Σωρεία ευκαιριών έχασε η Tottenham στο πρώτο τέταρτο, δεν κατάφερε όμως να μετατρέψει καμία σε γκολ. Πριν βγει το ημίχρονο είδε τον Bissouma να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και οι ισορροπίες στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν. Η Luton πήρε μέτρα στο γήπεδο, απείλησε και θα μπορούσε ακόμα και να βρει γκολ. Όμως ο Maddison με ακόμα μια assist φέτος και ο Van De Ven με το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Tottenham έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Burnley – Chelsea

Δείχνει να βρίσκει ξανά τον καλό της εαυτό η Chelsea που έπρεπε εδώ και καιρό να αντιδράσει. Βρήκε και το έκανε στην νεοφώτιστη Burnley του Kompany και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Sterling και Palmer έφυγε νικήτρια με το εμφατικό 1:4.

Everton – Bournemouth

Άλλο πρόσωπο στην έδρα της η Everton του Dyche , που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, δείχνει βελτιωμένη ανασταλτικά και βρίσκει επιτέλους τον δρόμο προς τα δίχτυα με ευκολία. 3 γκολ, 3 βαθμοί για τα Ζαχαρωτά.

Fulham – Sheffield

Έχουμε αποδεχτεί φέτος ότι η Sheffield είναι ένας σάκος του μποξ, που κάθε ομάδα περιμένει να αντιμετωπίσει ώστε να πάρει γόητρο και ψυχολογία. Κανένα πρόβλημα για την Fulham του Marco Silva που κέρδισε με 3:1.

United – Brentford

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθεί να πετύχει η Brentford με το σύστημα που παίζει και τους παίχτες που διαθέτει. Όταν βγαίνουν στην κόντρα είναι τελείως αποκομμένοι και απλά τρέχουν μπροστά ο Wissa και ο Mbeumo χωρίς βοήθεια. Ναι μπήκαν μπροστά στο σκορ, αλλά μετά το χάος. Κάκιστη και η United για ακόμα ένα παιχνίδι. Θαύμα έζησαν οι φίλαθλοι, 2 γκολ ο McTomminay για να γυρίσει το παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Άλλο ένα παιχνίδι που επιβιώνει ο Ten Hag.

Crystal Palace – Nottigham Forest

Σούπα το ματς, χωρίς πολλές στιγμές. Άλλη ομάδα χωρίς τον Eze η Crystal Palace. Είχε μια ελαφριά υπεροχή η Forest αλλά δεν βρήκε το πολυπόθητο τέρμα. Ίσως η πιο αδιάφορη λευκή ισοπαλία της χρονιάς.

Brighton – Liverpool

Το ματς που ξεχώρισε το μεσημέρι της Κυριακής. Πάλι πίσω στο σκορ η Liverpool, πάλι αντέδρασε και ανέτρεψε το ματς με τον Αιγύπτιο, ισοφαρίστηκε όμως αργά και δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το Brighton. Ωραίο ματς με ρυθμό και 4 γκολ, 2 εκατέρωθεν.

West Ham – Newcastle

Άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, άλλο ένα 2-2 με ωραίο θέαμα και ανατροπή. Προηγήθηκαν νωρίς τα σφυριά με τον Soucek, όμως ο Isak με δύο προσωπικά του τέρματα έφερε τούμπα το ματς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της West Ham, Kudus έφερε το ματς στα ίσα, λίγα λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Wolves – Aston Villa

Άλλη μια ισοπαλία με γκολ εκατέρωθεν, η Villa είχε την ευκαιρία να κλέψει το ματς στο τελευταίο λεπτό του αγώνα αλλά η κεφαλιά του Watkins κατέληξε στο δοκάρι.

Arsenal – Manchester City

Τα 3 μεσημεριανά «Χ» ήταν τα ορεκτικά για το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Σαν αγώνας σκάκι, χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις με τον Pep και τον Arteta να προσπαθούν να εξουδετερώσουν ο ένας τον άλλο. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Martinelli, με αρκετή δόση τύχης αφού η μπάλα κόντραρε και στον Ake πριν καταλήξει στα δίχτυα. Τεράστια νίκη για τα κανόνια που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τα Σπιρούνια.

 

Top 10 της λίγκας των Premier League Fans, με κωδικό aw2m79.

Δεν θα έχουμε αγωνιστική δράση για τις επόμενες δυο εβδομάδες, το οποίο είναι ίσως το χειρότερο για τους FPL Managers, αλλά θα κάνουμε υπομονή, θα αναδιοργανωθούμε και θα απολαύσουμε όσο γίνεται τις μάχες των εθνικών ομάδων και κυρίως της Εθνικής μας. Θα είμαστε ξανά μαζί την επόμενη εβδομάδα, με τον Κουφαλίτσα να καλείται να σας ξαναβάλει πάλι στο κλίμα. Καλή, ψυχική, ξεκούραση εύχομαι σε όλους σας. 

Επιμέλεια : Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.