Fantasy GW14 Review & GW15 Preview: Η αρχή του χάους

Όλα σε ένα... νοικοκυρεμένα.

Πάντα έχουν πλάκα οι αγωνιστικές που ο κόσμος του φπλ μοιράζεται σε πολύ συγκεκριμένα μεταγραφικά μονοπάτια. Η 14η αγωνιστική ήταν μια τέτοια αγωνιστική και σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι εξαιρετικά αμφίβολοι λόγω τραυματισμών, Watkins και Bowen. Η μεταγραφή Bowen σε Mbeumo φορέθηκε αρκετά νομίζω, ενώ ο Watkins έγινε είτε Nunez, είτε Isak σε κάμποσες ομάδες. Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτό το -ο Θεός να το κάνει- παιχνίδι, οι managers που πούλησαν Watkins κάνουν πλέον αναπαράσταση Μίστερ Μπούτια, ενώ οι αγοραστές Mbeumo ένιωσαν το ίδιο με αυτό που νιώθω όταν τρώω το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο της μαμάς μου. Βαρετό, άνοστο, δεν είχε εν τέλει κανένα νόημα.

Το Σάββατο της 14ης αγωνιστικής είχε έναν ήρωα και δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίζεται από το πουθενά. Ο Charlie Taylor μπορεί να μην σκόραρε αυτή τη φορά, αλλά είχε clean sheet, ασσίστ και ένα bonus πόντο καταγράφοντας το season high του. Τι παίκτης... Η Burnley διέλυσε πανεύκολα με 5-0 την Sheffield United και ποιος να το περίμενε..

Στα υπόλοιπα ματς του Σαββάτου, η Arsenal νίκησε κυνικά την Wolves με 2-1, με τον Saka να βρίσκει γκολ, τον Martinelli να απογοητεύει ξανά και ξανά, ενώ μόνο ο Tomiyasu κατέγραψε σοβαρό νούμερο με ασσίστ και clean sheet, μιας και πρόλαβε να βγει αλλαγή πριν το φάνε. Επιστροφή στα γκολ για τον Ødegaard, 5ποντο για τον Zinchenko που διασώθηκε κάπως σε σχέση με Saliba, Gabriel και Raya.

Το Brentford-Luton πήγε φυσιολογικά υπέρ της γηπεδούχου, με τον Mbeumo να κάνει απλώς μια ασσίστ. Τίποτα το ιδιαίτερο. Στο Nottingham Forest-Everton είδαμε ένα σούπερ κλειστό ματς, η Everton το πήρε πολύ σφιχτά, φπλικά δεν πληρώθηκε ούτε ο McNeil που σκόραρε, καθώς αποκλείεται να είχε και ο ίδιος τον εαυτό του στο παιχνίδι. Το βράδυ έκλεισε με την πιο θλιβερή -βάσει ρόστερ και εικόνας- ομάδα του νησιού να χάνει με τα χέρια κάτω για ακόμα μία φορά. Η Manchester United δεν παίζει τίποτα, δεν δίνει κανένα λόγο να είσαι αισιόδοξος μαζί της και ο Erik ten Hag επιδίδεται μονίμως σε δηλώσεις που σε κάνουν να απορείς, αν είναι όντως προπονητής ή ηθοποιός. 1-0 από τη Newcastle λοιπόν και λίγα ήταν. Άλλο ένα 12πόντο από τον Trippier και άλλο ένα γκολ από τον πιο άσχημο ποδοσφαιριστή της χώρας, τον Anthony Gordon. Και ναι, ξέρω ότι υπάρχει ο Harry Maguire.

Η Κυριακή είχε 24 γκολ σε 5 ματς. Ασύλληπτο. Αρχικά, η Liverpool κέρδισε απίστευτα δύσκολα τη Fulham, γυρνώντας από το 2-3 μέσα σε ενάμιση λεπτό. Ο Salah έδωσε μία ολόκληρη ασσίστ, ο Nunez συνέχισε να κοροιδεύει τον κόσμο και ο σταρ του ματς ήταν ο Trent Alexander-Arnold, με 2 γκολ. Ίσως να μην μπορεί να μαρκάρει ούτε 5χρονο που μαθαίνει να τρέχει ακόμα με τη μπάλα, αλλά επιθετικά δεν παύει να είναι τοπ. Όχι το ξύδι.

Bournemouth και Villa μοιράστηκαν βαθμούς, ενώ η Chelsea κέρδισε τη Brighton σε ματς που έβγαλε μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες. Ο Palmer βέβαια ήταν στον πάγκο και προφανώς δεν πληρώθηκε ψυχή από αυτό το ματς. Φπλικά μιλάω, μιας και ένα goal-goal και over 2.5 το πήρα άκοπα. Τα ματς των 16:00 έκλεισαν με το West Ham-Crystal Palace, όπου δε γίναμε σοφότεροι. Μισώ χωρίς συμβιβασμούς τον Areola πλέον, ασχέτως που δεν φταίει. Πιο πιθανό να μου πετύχει μπεσαμέλ ενώ έχω δεμένα μάτια και ανακατεύω χωρίς χέρια, παρά να μου δώσει clean sheet ο παλίκαρος.

Τελευταίο ματς της αγωνιστικής, το Manchester City-Tottenham. Ξεχώρισε φπλικά ο Son Heung Min, με γκολ, αυτογκόλ και ασσίστ, ο Haaland αποφάσισε να δώσει απλώς 2 ασσιστ και το ματς τελείωσε εμφατικά στο 3-3. Τεράστιος Postecoglou, κρατάει γερά.

15η αγωνιστική προ των πυλών και μάλιστα μεσοβδόμαδα οπότε πρέπει συνοπτικά να βρούμε αυτά που μετράνε περισσότερο, εστιάζοντας εκεί. Μια κλασική εικόνα αυτών των αγωνιστικών, είναι η διαχείριση που κάνουν οι προπονητές, κάνοντας κάποιες αλλαγές. Αυτό θα συμβεί είτε τώρα, είτε στην 16η αγωνιστική που είναι επίσης πολύ κοντά χρονικά. Προτού, περάσουμε στο ζουμί, ο κωδικός της λίγκας των premierleaguefans.gr είναι: aw2m79 . Απλώς ενημερώνω.

Deadline την Τρίτη στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και εικάζω ότι η μέρα δεν θα ‘χει να μας δώσει πολλά. Ούτε φπλικά, ούτε και ποδοσφαιρικά. Η Wolves υποδέχεται τη Burnley σε ένα ματς που δεν βλέπω ούτε επί πληρωμή, ενώ η Arsenal θα πάει μέσα στη Luton για να περάσει άνετα. Λογικά θα το πετύχει. Τα assets της Arsenal έχουν χιλιοειπωθεί, δεν υπάρχει κάτι που δεν ξέρετε ήδη. Διώξτε Martinelli να ησυχάσετε. Μόνο αυτό.

Το κυρίως γεύμα θα είναι την Τετάρτη με 6 παιχνίδια. Ξεπετάω τα Crystal Palace-Bournemouth και Fulham-Nottingham Forest που τα περιμένω αρκετά ανταγωνιστικά, αλλά φπλικά δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λίγοι παίκτες του παιχνιδιού έχουν αμυντικούς Palace ή τον Leno της Fulham, ακόμα πιο λίγοι έχουν Solanke ή Wood.

Sheffield United-Liverpool το επόμενο ματς που δεν χρήζει ανάλυσης. Αν βάλει κάτω από 5 η Liverpool, ας το παρατήσει. Να δούμε τι τρόπο θα βρει ο Nunez για να μη σκοράρει ούτε απέναντι σε αυτούς. Brighton-Brentford την ίδια ώρα και αυτό είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον ματς σε σχέση με όσα έχω ήδη αναφερθεί. Ματς που περιμένω αρκετά γκολ. Δεν είναι σε καλό φπλικά φεγγάρι η Brighton, οπότε δεν αξίζει να ασχοληθούμε φπλικά. Για την Brentford, όλοι ασχολούνται με τον Mbeumo. Ανυπομονώ για χατ τρικ Wissa.

Το βράδυ της Τετάρτης θα κλείσει με δύο -ελπίζω- πολύ δυνατά παιχνίδια. Η Aston Villa υποδέχεται τη Manchester City και αναμένεται ματσάρα. Θα περάσει δύσκολα η City, θα πάει για κυνικό διπλό. Δεν βλέπω κάτι καλύτερο. Ο Ollie Watkins θα έχει τις ευκαιρίες του στο χώρο, όσοι πουλήσατε μια αγωνιστική πριν, σας βλέπω δύσκολα. Τέλος, η Manchester United θα προσπαθήσει να παίξει επιτέλους κάτι απέναντι στην Chelsea. Η πρώτη είναι σταθερά θλιβερή, η δεύτερη είναι λιγότερο θλιβερή, αλλά δεν πείθει. Τι να περιμένεις εδώ; Φπλικά τίποτα, προχωράμε.

Η αγωνιστική θα κλείσει την Πέμπτη με το Everton-Newcastle και το Tottenham-West Ham. Επιμένω ότι η Everton είναι καλύτερη από αρκετά αποτελέσματα που έχει πάρει και θα κοντράρει άνετα την ομάδα του Howe. Μπορεί να κερδίσει, δεν θα εκπλαγώ καν, μιας και η Newcastle εκτός έδρας είναι αρκετά αλλοπρόσαλλη. Από την άλλη, η Tottenham του Ange θα κερδίσει την West Ham, αν δεν κοιμηθεί ο Θεός. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων, αλλά ούτε και των δύο προπονητών. Ο Moyes έχει μείνει σε άλλη εποχή, δεν θα αργήσει η σεζόν που θα προπονεί είτε στην Championship, είτε κάποιο ουραγό της Premier League.

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Για πρώτη φορά θα ξεκινήσω αυτό το προβλέψιμο segment προτείνοντας κάποιον άλλο και όχι τον γνωστό. Mo Salah λοιπόν και είναι νομίζω αυτονόητο το γιατί. Παίζει εναντίον της χειρότερης ομάδας της κατηγορίας και για πρώτη φορά υπερέχει αισθητά σαν επιλογή από τον Erling Haaland, που παραμένει όπως και να ‘χει solid επιλογή για να δώσετε περιβραχιόνιο. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ, ό,τι και να γίνει. Στην τρίτη μου επιλογή θα ήθελα να διαφοροποιηθώ, αλλά με την Arsenal απέναντι στη Luton, πως να αγνοήσεις τον Bukayo Saka; Δεν γίνεται..

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Έχοντας κουραστεί φέτος από τους τερματοφύλακες, θα προτείνω χωρίς πολλά πολλά τον υπερτίμιο φέτος Bernd Leno. Με εξαιρετικό πρόγραμμα, με πολλά saves λόγω της χαμηλής δυναμικής της Fulham, που τρώει γενικά αρκετές φάσεις.

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

 

Κουφαλίτσα




*Οι εικόνες είναι από τη GettyImages


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.