Fantasy Λίγκα των Premierleaguefans, 17η αγωνιστική: Η βαθμολογία

Όσα έγιναν στην δέκατη έβδομη στροφή του φετινού πρωταθλήματος, μέσα από... φανταστική ματιά.

Σε κλίμα εορταστικό πλέον, μετράμε αντίστροφα για να αποχαιρετήσουμε το 2023 και να υποδεχτούμε το 2024. Μπορεί να μας χωρίζουν μόνο 12 ημέρες αλλά μέσα σε αυτές περιμένουμε γεμάτη αγωνιστική δράση και πλούσιο θέαμα από το αγαπημένο μας πρωτάθλημα καθώς θα διεξαχθούν 3 ολόκληρες αγωνιστικές και συνολικά 27 παιχνίδια μέχρι την κοπή της βασιλόπιτας. Από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και την δεύτερη μέρα πρωτοχρονιάς δεν θα έχουμε αγώνα μόνο την Δευτέρα και την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας. Όλες οι υπόλοιπες θα μας κρατήσουν μέσα, παρέα με μελομακάρονα, ζεστή σοκολάτα, δίπλα στο τζάκι και απέναντι από την τηλεόραση. Με αποκορύφωμα την boxing day, τι καλύτερο για έναν ρομαντικό ποδοσφαιρόφιλο του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε αφήσαμε πίσω μας την 17η αγωνιστική, την οποία θα αναλύσουμε μαζί περαιτέρω. Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της Premier League αυτή την στιγμή, εδώ.

Την Παρασκευή είχαμε σέντρα, με την Tottenham να πετυχαίνει επαγγελματική νίκη κόντρα στην Nott’m Forest. Τα γκολ για την ομάδα του Postecoglou οι Kulusevski και Richarlison. Αποβλήθηκε ο Bissouma, καθώς κάρτες συμπλήρωσε και ο Udogie και χάνει το επόμενο παιχνίδι.

Το Σάββατο δεν είχε το παραδοσιακό ματς των 14:30 αλλά είχε θέαμα στα παιχνίδια των 17:00. Η Chelsea αν και αδρανής στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε και κέρδισε με 2:0 την αδύναμη Sheffield. Palmer και Jackson οι σκορερς. Εύκολο απόγευμα για την Newcastle που έβαλε τέλος στο σερί νικών της Fulham μετά από δυο συνεχόμενες πεντάρες. Αποβολή του Jimenez νωρίς που άλλαξε όλο το ματς. Η Newcastle φαίνεται κουρασμένη αλλά παράλληλα βλέπει και επιστροφές σημαντικών παιχτών της. Στην έκπληξη της αγωνιστικής, στραβοπάτημα της City, που έχει χάσει τον Νορβηγό πρώτο σκόρερ της, μέσα στην έδρα της κόντρα στην ανταγωνιστική Crystal Palace του Hodgson. Βαθμό ισοπαλίας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης από την άσπρη βούλα με τον ψύχραιμο Olise να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Οι πολίτες έχουν κερδίσει μόνο ένα παιχνίδι από τα τελευταία έξι, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ. Το παιχνίδι ανάμεσα σε Luton και Bornemouth διακόπηκε στο 60ο λεπτό, λόγω της κατάρρευσης στον αγωνιστικό χώρο του αρχηγού της Luton, Lockyer. Θετικά τα νέα, καθώς βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Στις 19:30, η Everton δείχνει άλλη ομάδα μετά την ποινή αφαίρεσης των 10 βαθμών. Η ομάδα του Dyche κέρδισε και την νεοφώτιστη Burnley στην έδρα της και δείχνει ότι αρνείται να υποβιβαστεί.

4 παιχνίδια το μενού της Κυριακής. Στις 16:00 η Arsenal πέτυχε τρίποντο κορυφής κόντρα στην Brighton με σκορ 2:0, και τέρματα από Jesus και Havertz. H Villa πέτυχε ανατροπή και κέρδισε με 1:2 μέσα στην Brentford που είδε τον Ben Mee να αποβάλλεται για σκληρό μαρκάρισμα. Το νικητήριο γκολ ο Watkins το αφιέρωσε σε ένα αντίπαλο οπαδό όπως είπε γιατί τον μιλούσε σε όλη την διάρκεια του αγώνα! Εύκολη νίκη για την West Ham με 3:0 απέναντι στην Wolves, που είχε σε εξαιρετική μέρα τους Kudus, Paqueta και Bowen.

Η αυλαία της αγωνιστικής έπεσε με το αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα σε Liverpool και United. Οι reds είχαν το πάνω χέρι σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο προς τα δίχτυα, ενώ παράλληλα και οι κόκκινοι διάβολοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις λίγες σημαντικές αντεπιθέσεις τους. Λευκή ισοπαλία.

Την επόμενη αγωνιστική, λεγόμενη κενή (blank), δεν θα παίξει η City και η Brentford, αφού οι πολίτες ταξιδεύουν στην Σαουδική Αραβία για το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Το πρόγραμμα:

Deadline την Πέμπτη, λοιπόν, στις 20:30 ώρα Ελλάδος.

Πάμε να ρίξουμε και μια ματιά στην λίγκα των Premier League Fans

Κωδικός aw2m79

Shout-out και στους 10 που πρωταγωνιστούν σε αυτή την απαιτητική λίγκα αλλά 3 ξεχωρίζουν στην κορυφή σε απόσταση αναπνοής. Ο Γιάννος είδε τον αρχηγό του να blankάρει αλλά πήρε επιστροφές από Tsimika, Porro, Dubravka, Watkins, Gordon και Palmer. O Γιώργος από κάτω του, είχε τον Jesus και τον Sterling μαζί με τον Palmer καθώς πήρε και τα clean sheet του από Newcastle, Arsenal και Liverpool. 3 βαθμούς χαμηλότερα ο Δημήτρης , για την ακρίβεια 1 αφού θα μπει ο Hwang στον Haaland, είχε captain Salah, επίσης 3 clean sheet πίσω , Palmer και αγωνιεί για τους πόντους του Solanke όπως όλοι οι owners του.

Για να δούμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής χειμώνα και θα κάνει πρωτοχρονιά στην κορυφή μετά το πέρας του πρώτου γύρου. 

Μείνετε συντονισμένοι, για το άρθρο του Κουφαλίτσα πριν το deadline και την ανασκόπηση της επόμενης αγωνιστικής. Θα βάλουμε τα δυνατά μας πέρα το βαρύ πρόγραμμα να σας κρατάμε ενήμερους και σε εγρήγορση κατά την διάρκεια των εορτών.

Σας εύχομαι όμορφες γιορτές, να τις περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Να αφιερώσετε χρόνο και σε αυτούς και ξεκολλήστε λίγο από το μικρόβιο που λέγεται fantasy. Την μπαλίτσα μας πάντως θα την δούμε. Και τα μελομακάρονα μας θα τα φάμε. Και λίγο παραπάνω θα πιούμε. Βασικά πράγματα. Αυτονόητα.

Επιμέλεια: Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.