Fantasy Review GW22 - Preview GW23: Επιστροφές... καταστροφές!

Μετά από την μεγάλη αναμονή, το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου επέστρεψε μεσοβδόμαδα, για να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες συγκινήσεις.

Επικράτηση των φαβορί και μια νότα από εκπλήξεις είχε το μενού της 22ης αγωνιστικής. Περίεργο θα ήταν αν δεν είχαμε και από αυτές. Γκολ και θέαμα για ακόμα μια φορά. Μάχες στην κορυφή αλλά και στην ζώνη του υποβιβασμού. Μπαίνουμε και πάλι, για τα καλά, στο κλίμα και τώρα ξεκινάει η ωραιότερη στιγμή της σεζόν, που εμείς οι managers, βγάζουμε τα τεφτέρια και κάνουμε των ετήσιο σχεδιασμό για τις επερχόμενες διπλές και blank.

Μόλις χθες έπεσε η αυλαία, σήμερα καλούμε να κάνω μια σούμα και να μαζέψουμε τα σπασμένα και αύριο έχουμε και πάλι σέντρα. Deadline λοιπόν στη 13:00 ώρα Ελλάδος το Σάββατο, για εσάς τους ξεχασιάρηδες. Μια τελευταία ειδοποίηση, επίσης, για την λίγκα μας, με κωδικό aw2m79, όσοι μπήκατε, μπήκατε. Ο ανταγωνισμός είναι ήδη μεγάλος.

Το γκολ της Forest στα τελευταία λεπτά, μπορεί να μην στέρησε το τρίποντο από τους Gunners, αλλά στέρησε σε εμάς το clean sheet. Τέσσερα γκολ από το πουθενά έριξε η Luton στην Brighton, τόσα δεν έχει βάλει μέχρι στιγμής σε όλο το πρωτάθλημα. Hattrick ο Adebayo, τελεία. Στο μηδέν έμειναν στο Craven Cottage, Fulham και Everton και έπεσαν και τα μαλλιά που δεν έχει ο Dyche. Θέαμα από το πουθενά είχαμε και στο Palace Sheffield. Πάλεψαν τα σφυριά, αλλά αν δεν κέρδιζε και τώρα ο Hodgson, τότε πότε. Eze και Olise τράβηξαν τα βλέμματα. Επιστροφή στις νίκες για Newcastle, πετάνε στα σύννεφα οι δύο τρεις ξεχασμένοι Schar owners.

Συνέβη και όμως η επιστροφή του Νορβηγού και δεν βλέπω λόγο να μην ξεκινήσει κόντρα στην Brentford, την Δευτέρα. Μαγικός De Bruyne, ασταμάτητος ο Alvarez. Γελάω με τον απατεώνα τον Maupay που πήγε να πουλήσει τσαμπουκά στον Maddison και στην παρέα του. Γύρισε boomerang, όμως. Toney, παιχταρά μου, τα λέμε σύντομα. Σαν σε φιλικό κέρδισε η Liverpool την Chelsea, στο «ντέρμπι» , που βγάζει φωτιές μπροστά και χωρίς τον Salah. Βγάζουμε το καπέλο στον Bradley, το χαμένο αδερφό του TAA. Ρεκόρ για τα περισσότερα δοκάρια σε ένα παιχνίδι (4) για τον Ουρουγουανό λωποδύτη, Darwin. Ανικανότητα ή απλά ατυχία ;

Μετανιώνω τις 2 ώρες που σπατάλησα για να δω το West Ham – Bournemouth. Τον Phillips τον πλήρωσαν ή τους τον χάρισαν; Assist έγραψε πάντως με το καλημέρα στον.. Solanke. Και το ματς της αγωνιστικής από το πουθενά στο Molineaux. Ισοφάριση στο 95, από 1:3 σε 3:3, βρέθηκε ο πιτσιρικάς Mainoo με πανέμορφη ενέργεια να χαρίσει το τρίποντο ανάσα για την United, που θα γελάσετε, αλλά είναι πλήρης πλέον και νομίζω επιστρέφει σιγά σιγά.

Αφήνουμε πίσω αυτή την μέτρια αγωνιστική και ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για την επόμενη. Η Everton υποδέχεται την Tottenham και μυρίζω στραβοπάτημα για τους πετεινούς. Ήρθε η ώρα η Burnley να πάρει αποτέλεσμα, για το αξίζει. Αδιάφορη μου περνάει η Fulham. Αν έχει στην διάθεση της τους καλούς της η Palace θα κοντράρει την Brighton. Εύκολη επικράτηση περιμένω μέσα στο κάστρο για την Newcastle. Τα έβαλε μαζεμένα και ξεθύμανε η Luton. Το ίδιο εύκολα θεωρώ θα περάσει και η Villa από την Sheffield.

United με West Ham δεν θα ακουμπούσα και προτιμώ να ρίξω όλα τα λεφτά μου στο κόκκινο παρά σε αυτό το ματς. Ο στρατιώτης Solanke θα οδηγήσει την Bournemouth σε ακόμα μια νίκη. Η Chelsea παίζει τα ρέστα της με την Wolves και το βλέπω να γέρνει προς τους Λύκους. Χρωστάνε ένα πέναλτι πάντως στον Palmer. Κυριακή κλείνει με τον ορισμό του ντέρμπι. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Emirates. Come on, lads. Κλείνουμε την Δευτέρα με το Brentford – City και το hattrick του Νορβηγού.

Αρχηγοί και επιλογή της αγωνιστικής

Πολυαγαπημένες στήλες του Κουφαλίτσα και καλούμαι να μπω στα παπούτσια του και να τις υποστηρίξω.

Άλλη μια αγωνιστική που είναι αμφίρροπο το περιβραχιόνιο και θα μοιραστεί. Μας αρέσει αυτό. Στα μάτια μου, μου φαίνεται περίεργο που προτείνουμε τον Haaland σαν differential captain. Καλά, differential λέμε, αλλά θα βρεθεί πάλι στο 200+ effective ownership. Και ο KDB υποψήφιος φυσικά. Από εκεί και έπειτα, επιλογές είναι ο Solanke που δεν σταματάει να σκοράρει και είναι μόνο πίσω από Salah και Haaland σε πόντους. Επόμενος ο Watkins αλλά με φοβίζει λίγο η έδρα της Sheffield. Και τέλος, Gordon για τους μερακλήδες. Θα λείπει ο Isak μάλλον, όπως και ο Wilson, θα παίξει κορυφή και ενδεχομένως να έχει και τα πέναλτι. Luton, εντός έδρας. Worth the shot.

Επιλογή της αγωνιστικής και δεν βρίσκω κάποιο ξεκάθαρο stand out pick. Οπότε θα δώσω το roll. Σημαντικές οι 2 δωρεάν μεταγραφές για την 24 που θα έχουμε πιο ξεκάθαρο πεδίο για την διπλή της 25, την Blank της 26 αλλά και για το πιο παιχνίδια θα παιχτούν την 29, αφού θα έχουμε τα αποτελέσματα του κυπέλλου. Μην κάνετε λοιπόν επιπόλαιες και άσκοπες κινήσεις. Αυτή είναι η συμβουλή μου.

 

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες και κυρίως καλή δύναμη, θα την χρειαστούμε.

Επιμέλεια: Αναστάσης Ηλιάδης

 

 

* Οι φωτογραφίες είναι από τη GettyImages


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.