Fantasy: GW30 Review - GW31 Preview: Όλα στο κόκκινο!

Τι είδαμε στην περασμένη αγωνιστική, τι περιμένουμε από την ερχόμενη.

Ο τίτλος είναι πολύπλευρος και ο κάθε ένας μπορεί να αποδώσει την δικιά του μετάφραση. Από πλευράς μου, το κόκκινο συμβολίζει την πορεία μου εφέτος. Ακόμα μια εβδομάδα που βλέπουμε αυτό το χρώμα στα βελάκια μας. Για κάποιους άλλους, μπορεί να εννοείται το πρωτάθλημα που είναι καθοδόν για το Liverpool. Η τύχη πλέον βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της αρμάδας του Jurgen Klopp. Προφανώς και μέσα από αυτόν τον τίτλο δεν θέλω να προμοτάρω τον τζόγο, αλλά από εδώ και πέρα πρέπει να πάρουμε και τα ρίσκα μας σε αυτό το παιχνίδι, εδώ που έχουμε φτάσει. Στο κόκκινο, βέβαια, έχει φτάσει και η υπομονή μας, αλλά εγώ καλούμε να είμαι εδώ μαζί σας, για να κάνουμε τον απολογισμό της αγωνιστικής που μας πέρασε αλλά παράλληλα να βάλουμε και τα θεμέλια για την μεσοβδόμαδη αγωνιστική που είναι προ των πυλών. Μας είχαν λείψει αυτά τα deadline της Τρίτης, που μεταξύ μας, όλοι μας έχουμε χάσει και από ένα.

Από που να ξεκινήσω, για το Σαββατοκύριακο που πέρασε και την 30η αγωνιστική, η οποία μας χάρισε θέαμα και συγκινήσεις. Αρχής γενομένης το Σάββατο το μεσημέρι, με έναν αγώνα σήμα κατατεθέν της Premier League. Ο λόγος για το Newcastle-West Ham, τις δύο ολικές ανατροπές, τα 7 γκολ, την κόκκινη κάρτα και το show ανάμεσα στους Isak, Gordon και την επιθετική τριάδα της West Ham, Bowen, Kudus και Antonio. Νικητής ο Eddie Howe, που βλέπει την ομάδα του να προβάρει στην 7η θέση του πρωταθλήματος.

Από το βορειότερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου και το Newcastle, μεταφερόμαστε στο νοτιότερο και στο λιμάνι του Bournemouth. Εκεί ο Solanke και η παρέα τους, με αυτογκόλ της Everton στις καθυστερήσεις, πήραν μεγάλη νίκη απέναντι στα ζαχαρωτά. Στα υπόλοιπα ματς των 17:00, η Forest έμεινε ισόπαλη με την Palace, με τις ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, ενώ η Sheffield έκοψε βαθμούς από την Fulham, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3:1 μετά το άσφαιρο πρώτο ημίχρονο αλλά με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Tottenham μας έχει συνηθίσει σε αυτή την παράσταση, που βρίσκεται πίσω στο σκορ και μετά γυρνάει το ματς, όπως και η Chelsea στις γκέλες της με ομάδες σαν την Burnley. 2-1 με πρωταγωνιστή Son και 2-2 αντίστοιχα με πρωταγωνιστή Cole Palmer. Το πάλεψε η ομάδα του Kompany με 10 παίχτες και χωρίς αυτόν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Villa του Emery πήρε εύκολα την νίκη απέναντι στην Wolves με 2-0, αν και είδε τον κορυφαίο της για φέτος, Watkins, να αποσύρεται με πρόβλημα τραυματισμού. Το βράδυ του Σαββάτου, η Brentford με τις απανωτές ευκαιρίες, 31 υπαριθμό και τα δοκάρια, κατάφερε να μην κερδίσει, δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του Ten Hag. Δύο γκολ, στο θρίλερ μετά το 90+5’. Κυριακή κοντή γιορτή, με την Liverpool, να αρνείται να χάσει και ας βρίσκεται πίσω στο σκορ από νωρίς. 2-1 με Diaz και Salah, οι κόκκινοι οδεύουν για το 20ο πρωτάθλημα Αγγλίας. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής και τους ανταγωνιστές της για τον τίτλο, City και Liverpool έμειναν στο 0-0, με το ματς να είναι έτσι όπως ακριβώς το περιμέναμε από τις δυο ποδοσφαιρικές ευφυίες Pep και Arteta. Κλειστό και τακτικό. O Gabriel έσβησε τον Haaland, που είναι ανύπαρκτος σε ακόμα ένα μεγάλο ματς. Ελάχιστες καλές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες. Νικήτρια από αυτό, η Liverpool.

Τώρα θα μπω στα λημέρια του Κουφαλίτσα, αλλά για πρακτικούς λόγους έπρεπε να γίνει συμπίεση. 31η αγωνιστική λοιπόν, μεσοβδόμαδα, με deadline την Τρίτη στις 20:00, οπότε να έχετε το νου σας. Νιώθω απελευθερωμένος επίσης, που δεν χρειάζεται να κάνω copy paste τον κωδικό της λίγκας, τον τελευταίο καιρό. Τώρα που το είπα, με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουμε μια προεπισκόπηση και εκεί γιατί έχουμε αφήσει τους πρωτοπόρους ακάλυπτους. Για πάμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το επόμενο 3ήμερο.

Η Newcastle υποδέχεται την Everton και μάλλον θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα. Isak ο μόνος που θα ασχολούμουν από εκεί και Pickford, ναι το είπα, αν έκανα wildcard αυτή την αγωνιστική. Η Forest παίζει με την Fulham. Φορμαρισμένοι Wood και Gibbs White , κάποιοι θα πάνε σε Muniz, ναι εντάξει, αλλά θα σας απέτρεπα. Goal Goal η πρόβλεψη μου. Η Burnley, φιλοξενεί την Wolves, που πρέπει να επιστρέψει στις νίκες αλλά δεν θα περάσει εύκολα από εκεί. Ait-Nouri ενόψει συνέχειας, ο Cunha είναι ακόμα αμφίβολος. Bournemouth- Crystal Palace, μονοπώλιο σε Solanke, Neto, μου αρέσει και ο Eze, αν όχι τώρα για την 34 μαζί με τον Munoz. Ακόμα ένα Goal Goal. Η ημέρα κλείνει με το West Ham – Tottenham. Απρόβλεπτο και αυτό, δεν ξέρουμε τι τροπή θα πάρει το ματς.

Την Τετάρτη, η Luton ταξιδεύει στο Λονδίνο και το Emirates Stadium για να αντιμετωπίσει την Arsenal. Δύσκολα θα στραβοπατήσει η ομάδα του Arteta. Saka, Gabriel σίγουρα, υπάρχει περιθώριο για κάνα Havertz, ωραίο differential. Brentford Brighton και προβλέπω ανοιχτό παιχνίδι με γκολ, ως Toney owner. Κλείνουμε με το City-Villa. Το έχει κάνει μια φορά ο Emery, λέτε να το ξανά κάνει; Haaland από την μια, μάλλον και Watkins, αν ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός. Άσσος. Δεν αντέχει άλλη γκέλα o Pep. Δυο ακόμα παιχνίδια την Πέμπτη. Μένει να δούμε που θα σταματήσει η Liverpool κόντρα στην Sheffield. Salah captain, θα πέσω ακόμα μια φορά στην παγίδα του Ουρουγουανού απατεώνα Darwin στο όνομα, Nunez στο επίθετο. «Ντέρμπι» ο θεός να το κάνει. Στα χειρότερα τους την τελευταία 10ετία οι δύο ομάδες. Καλύτερη η Chelsea δεν θα με κάνει εντύπωση να κερδίσει η United. Palmer και κανένας άλλος από εδώ. Gusto θα είναι στην Wildcard πολλών. Ακούω και το όνομα του Jackson και με πιάνει μια ναυτία. 9 κάρτες, 1 μακριά από το να χάσει 2 ματς, μείνετε μακρυά.

Αγαπημένες στήλες, αυτές που ακολουθούν. Στα Captaincy Picks της αγωνιστικής, δεν νομίζω κάποιος να ρισκάρει να πάει κόντρα στον Salah που παίζει με την Sheffield εντός. Ο Haaland εννοείται είναι πάντα επιλογή. Στα differential captain picks, εγώ θα δώσω Havertz έτσι για την τσαχπινιά που παίζει εντός με την Luton και είναι ανεβασμένος.

Σαν καλύτερο Pick της αγωνιστικής αλλά και ενώπιον της συνέχειας, δεν υπάρχει κάποιος που με ξετρελαίνει, αλλά λόγω φόρμας θα πάω με τον Isak. Καλό πρόγραμμα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Wilson είναι εκτός, άρα θα έχει 90 λεπτά και φυσικά έχει και τα πέναλτι. Δυο πέτυχε μόνο στο ματς με την West Ham.

Επειδή πολλοί από εσάς, όπως φαίνεται θα κάνετε Wildcard αυτή την αγωνιστική, η οποία θα συνδυαστεί με Free Hit την 34 και Bench Boost την 37, θα αφήσω εδώ το δικό μου Draft, αν και εγώ θα την κάνω στην 35, έχοντας χτίσει αλλιώς το chip strategy μου.

Neto Pickford

Gabriel Virgil Gusto Munoz Ait Nouri

Salah Saka Son Palmer Havertz

Isak Darwin Solanke

Σας εύχομαι καλή αγωνιστική με πράσινα βελάκια και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε θα σας κρατήσει παρέα ο Κουφαλίτσας την Παρασκευή, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου, αλλά και για να αναλύσετε τι έγινε μεσοβδόμαδα. Καλό υπόλοιπο εβδομάδας σε όλους.

Αναστάσης Ηλιάδης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.