Fantasy: GW32 Preview - Το πρόγευμα και η τακτική της αναμονής

Τα περιθώρια για διάκριση στενεύουν, κάθε επιλογή μετράει!

Η 31η αγωνιστική ήταν μια παταγώδης αποτυχία της πλειοψηφίας των αρχηγών μας, με ξεκάθαρα κερδισμένους όσους είχαν τον Phil Foden και αφόρητα χαμένους, όσους πήγαν κόντρα στον Cole Palmer και σε εμάς που τον προτείναμε και προφανώς κάναμε το αυτονόητο. Αμφότεροι έκαναν χατ τρικ. Highlight της αγωνιστικής η ασύλληπτη ανατροπή της Chelsea κόντρα στη Manchester United. Μέχρι το 90+9 η ομάδα του ten Hag έφευγε με το διπλό. Εν τέλει έφαγαν δύο γκολ χωρίς να το πάρουν χαμπάρι. 4-3 λοιπόν και ο Pochettino βρήκε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα.

Η 32η αγωνιστική μοιάζει απλά με ένα πρόγευμα πριν το κανονικό γεύμα. Νιώθω ότι θα είναι μια υποτονική αγωνιστική σε φπλικό επίπεδο, οπότε η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε, είναι να περιμένουμε και να κινηθούμε με βάση τις διπλές αγωνιστικές που έρχονται. Πάμε να την αναλύσουμε όμως.

 

Deadline για ακόμη μια φορά το Σάββατο στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) και η Crystal Palace θα υποδεχτεί την Manchester City, στις 14:30. Η ομάδα του Guardiola συνήθως δυσκολεύεται στο Selhust Park. O Erling Haaland ξεκουράστηκε με την Aston Villa και αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα. Εύκολα ή δύσκολα περιμένω να κερδίσει η City. Φπλικά πλην του Haaland, υπάρχει μόνο ο Foden και μετά το χάος. Μην ασχοληθείτε με De Bruyne. Για παίκτες Crystal Palace, ούτε λόγος.

 

Πέντε ματς στις 17:00, εκεί όπου η Aston Villa πρέπει να ρεφάρει μετά την αναμενόμενη ήττα στο Etihad, κόντρα στην Brentford. Πολύ ανώτερη η ομάδα του Emery, ίσως επιστρέψει ο Watkins. Τίποτα για να ασχοληθούμε φπλικά.

 

Everton-Burnley: Η Everton έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη στην PL εδώ και μήνες και πρέπει να κερδίσει επιτέλους, μιας και πλέον κινδυνεύει. Τι να πούμε για τη Burnley. Καλή Τσάμπιονσιπ. Τίποτα φπλικά.

 

Fulham-Newcastle: Η Newcastle γκέλαρε με την Everton, με τις απουσίες της να παίζουν σημαντικό ρόλο και είναι ερωτηματικό αν θα μπορέσει να βρει ρυθμό για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Trippier, Wilson, Livramento, Joelinton παραμένουν εκτός, ενώ o Gordon εξέτισε την ποινή της κόκκινης και επιστρέφει. Η Fulham ήταν σε όλη τη σεζόν μια περίπτωση ομάδας, που δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω φπλικά, αλλά έχει δείξει ποιότητα και περιμένω να εκμεταλλευτεί τη συνθήκη με την αποδεκατισμένη ομάδα του Howe, κερδίζοντάς τη. Στα ραντάρ μας μόνο οι Isak και Gordon από Newcastle, αλλά νομίζω ότι θα περιμένω λίγο για να δω αν είναι σε θέση να συνέλθουν.

 

Luton-Bournemouth: Η Bournemouth έχει σώσει αέρα την κατηγορία και πλέον παίζει για την πάρτη της. Η Luton αντιθέτως πρέπει να πάρει ένα ματς και αυτό είναι ένα ματς που ίσως και να είναι εφικτό. Βλέπω γκολ και από τις δύο ομάδες, αλλά περιμένω το κίνητρο της Luton να υπερισχύσει. Τα έχουμε χιλιογράψει για τον Solanke. Έχει και διπλή αγωνιστική στην 34η. Τι άλλο θέλετε;

Στο τελευταίο ματς των 17:00, Wolves και West Ham παίζουν στο Molineaux. Αναμένεται σφιχτό αυτό το ζευγάρι και αμφίρροπο ως προς το αποτέλεσμα. Καλή τριάδα αγώνων ακολουθεί για την ομάδα του David Moyes, αλλά δεν έχουν διπλή αγωνιστική. Δεν βλέπω κάτι άλλο πέρα από Jarrod Bowen. Από πλευράς Wolves, αν και έχουν διπλό ματς στην 34η, πρέπει να πάρουμε λίγο χρόνο για να δούμε αν θα ασχοληθούμε.

 

Το Σάββατο θα κλείσει με το Brighton-Arsenal, στις 19:30. Η Arsenal είναι σε πολύ ώριμο φεγγάρι, ο Saka λογικά θα επιστρέψει και πιστεύω ότι θα κερδίσουν σχετικά εύκολα. Η Brighton δεν κυνηγάει τίποτα. Φπλικά, έρχεται διπλή αγωνιστική στην 34η για την Arsenal, γεμίστε με assets της. Gabriel, Saliba για αμυντικό double up. Saka, Ødegaard, αν θέλετε επιθετικό 2up. Μάλλον θα πήγαινα σε δύο αμυντικούς τους συν τον Bukayo Saka.

 

Η Κυριακή έχει ένα μεγάλο ματς και ένα ματς που φυσιολογικά δεν θα μας εκπλήξει ιδιαίτερα. Στο Old Trafford, η Manchester United παίζει την Liverpool στο παραδοσιακό αγγλικό derby.  Δε νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη φετινή ομάδα του Erik ten Hag. Στο 90+9 κέρδιζαν 2-3 μέσα στο Stamford Bridge. Στο 90+11, έχασαν 4-3. Πραγματικός θίασος και το χειρότερο είναι ότι ο προπονητής τους κάνει δηλώσεις που σε κάνουν να απορείς για το αν είναι κλόουν ή προπονητής. Η Liverpool από την άλλη, είναι πρώτη, χωρίς να παίζει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Γενικά έχει τον αέρα μέσα στο Old Trafford και περιμένω να είναι ανώτερη και λογικά να κερδίσει. Εξαιρετική διπλή αγωνιστική για τη Liverpool στην 34η, οπότε πρέπει να προγραμματίσουμε μέχρι και triple up. Ο Salah είναι σίγουρη επιλογή γενικά και μετά διαλέγετε έναν εκ των Nunez, Luis Diaz. Συν έναν αμυντικό τους. Αδιάφορη φπλικά η Manchester United, πλην του Garnancho, λόγω πολύ χαμηλού κόστους.

 

Στις 19:30, η Sheffield United υποδέχεται την Chelsea και θα ξαναχάσει. Η γηπεδούχος έχει ήδη πέσει, η Chelsea λογικά θα στοχεύσει παραπάνω στο FA Cup και περιμένω ανοιχτό ματς. Η ομάδα του Pochettino θα κερδίσει προφανώς. Ο Palmer είναι το απόλυτο τοτέμ του παιχνιδιού φέτος και δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος παίκτης να ασχοληθούμε από το συγκεκριμένο ζευγάρι.

 

Η αγωνιστική κλείνει τη Δευτέρα με το Tottenham-Nottingham Forest. Η ομάδα του Postecoglou είναι σε καλό δρόμο ακόμα και για την 4αδα, βρίσκοντας νίκες, παρότι αμυντικά είναι ένα αίσχος. Φπλικά μην ασχολείστε με assets της Tottenham, μιας και δεν έχουν ματς στην 34η. Για την Forest, δεν χρειάζεται να γράψουμε. Για τους μερακλήδες, Chris Wood και Morgan Gibbs-White.

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Cole Palmer, Erling Haaland και Mohamed Salah. Με αυτή τη σειρά. Ο Cole Palmer είναι σε συγκλονιστική φόρμα και παίζει κόντρα στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Δε νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.  Ο Haaland κόντρα στην Crystal Palace είναι μια επιλογή που δεν με ψήνει τόσο. Περιμένω σχετικά κλειστό το ματς στο Selhust Park και βλέπω ένα γκολ του ξανθού μπέμπη το πολύ. Η τριάδα κλείνει με τον Salah που δώσαμε αρκετοί το περιβραχιόνιο με τη Sheffield και μας πέθανε. Βρίσκει πολύ συχνά γκολ κόντρα στην Manchester United και ειδικά στο Old Trafford. Δε γίνεται να αγνοηθεί.

 

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:

Δεν θα προταθεί κάποιος παίκτης-έκπληξη, οπότε θα συνεχίσουμε, κάνοντας τα βασικά. William Saliba λοιπόν, με διπλή αγωνιστική να έρχεται για την Arsenal στην 34η αγωνιστική. Η ομάδα του Arteta είναι εξαιρετικά σοβαρή, σκληρή αμυντικά και πολύ πιο ώριμη από πέρσι στην κόντρα του πρωταθλήματος. Θεωρώ οριακά μονόδρομο το να επενδύσουμε σε δύο αμυντικούς της.

 

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

 

Κουφαλίτσα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.