Fantasy: GW32 Review - Μάχη για τον τίτλο, ναυμαχία στην ουρά!

Εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων, τι είδαμε στην περασμένη αγωνιστική.

Ακόμη μια ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας, σε αυτή την συναρπαστική εφέτος Premier League. Μας έχει συνηθίσει εξάλλου τα τελευταία χρόνια, 3 να είναι οι ομάδες που να διεκδικούν τον τίτλο. Αυτή την στιγμή, πρώτη είναι η Arsenal, με 71 βαθμούς, σε ισοβαθμία με την Liverpool, που ξεπερνάει όμως στην διαφορά τερμάτων. Στους 70 βρίσκεται η City. Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε φοβερά γεγονότα, 7 αγωνιστικές μόλις πριν το τέλος. Στην αντίπερα όχθη και τον πάτο του βαρελιού, η Sheffield και η Burnley αν και όχι μαθηματικά, θεωρούνται πεσμένες. Η Luton και η Forest βρίσκονται στους 25, ενώ η Everton στους 27, που είδε ακόμα μια καμπάνα να χτυπάει (περισσότερα εδώ) και μια αφαίρεση 2 βαθμών. Σε λίγο καλύτερη θέση Brentford και Palace στους 29 και 30 αντίστοιχα. Προβάδισμα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια σε Tottenham και Aston Villa που ισοβαθμούν στους 60. Στην μέση τις ισοβαθμίες βολοδέρνουν οι ομάδες – ρυθμιστές τίτλου και υποβιβασμού. Μπορείτε να δείτε την πλήρη βαθμολογία, πατώντας εδώ.

Ας όμως εμβαθύνουμε λίγο και αναλύσουμε τα παιχνίδια του σαββατοκύριακου που μας πέρασε. Σάββατο, το πρώτο ματς της αγωνιστικής, στις 14:30. Εκεί όπου η Crystal Palace υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Manchester City. Πριν περάσω στο παιχνίδι θα σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ από το περσινό treble που προβάλλεται στο Netflix. Not sponsored αλλά οι πολίτες έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Στο Selhurst Park, η ομάδα του Glasner πήγε να βάλει δύσκολα στον Pep, που όμως είχε σε εξαιρετική μέρα τον πολυμήχανο De Bruyne, που με δυο γκολ και μια assist γύρισε τούμπα το ματς και χάρισε σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.

Στα ματς των 17:00, είχαμε έξι γκολ στο Villa Park, όπου σε ένα φοβερό παιχνίδι, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. O Watkins επέστρεψε από τραυματισμό, με δυο γκολ ενώ από την άλλη ο Reguilon μοίρασε 2 assist σε Wissa και Mbeumo. Πάγκο για τον Toney, που δεν ξέρω που οφείλεται. Χάνει τα επόμενα δύο ο Douglas Luiz, αφού συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες. Η Everton πήρε τρίποντο παραμονής κόντρα στην Burnley. Μοναδικός σκόρερ στο ματς, ο Calvert Lewin. Δύσκολο διπλό, αλλά το πήρε η Newcastle στην έδρα της Fulham. Επιτέλους clean sheet για τους owners. Στο τέλος το γκολ, από τον Bruno Guimaraes. H Luton πήρε νίκη – ανάσα ενόψει συνέχειας. Ανατροπή από 0-1 στο ημίχρονο. Το νικητήριο γκολ, ο γίγαντας, Morris. Νίκη με ανατροπή και για την West Ham μέσα στην έδρα των Λύκων. 2 πέναλτι από Sarabia και Paqueta. Νικητήριο γκολ από τον Άγγλο specialist, James Ward Prowse. Αυλαία στο Σαββατιάτικο θέαμα έριξε η Arsenal, όπως έριξε και τρία γκολ στην κακή Brighton, στο ρελαντί.

Κυριακή, το πρόγραμμα είχε 3 παιχνίδια, εκ των οποίων το ντέρμπι στο Old Trafford. Εκεί, αν και η Liverpool είχε 14 ευκαιρίες έναντι 0 των κόκκινων διαβόλων. Πήγε μόλις με το 0:1 στα αποδυτήρια, σκορ το οποίο δεν κράτησε για πολύ στο δεύτερο και η United έκανε την ανατροπή. Η Liverpool βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφερε στα ίσα το ματς, έμεινε όμως με τον βαθμό και την πικρία. Η Chelsea μετά από την επική ανατροπή μεσοβδόμαδα, φαινόταν κουρασμένη. Η Sheffield δεν έχει κάτι να χάσει και θα παίζει κάθε ματς μέχρι το τέλος, για την ψυχή της μάνας της. Σταθερά ασταθής, όπως μας έχει συνηθίσει η Chelsea. 2-2 τελικό σκορ. Τέλος, η Tottenham, προηγήθηκε με αυτογκολ, ισοφαρίστηκε με τον Wood αλλά χαμογέλασε όταν είδε τον ίδιο να χάνει απίστευτη ευκαιρία από τα 2 μέτρα. Στο δεύτερο πήρε νωρίς τα ηνία του παιχνιδιού και καθάρισε το ματς, με ακόμα δυο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 3:1.

Στον κόσμο του Fantasy τώρα, οι Managers σχεδιάζουν τις στρατηγικές τους για την τελευταία αντεπίθεση της χρονιάς. Έχουμε μια μπροστά μια διπλή την 34 και μια την 37 και όλα μπορούν να αλλάξουν. Είναι η περίοδος των chips και θα προσπαθήσω στο άρθρο της εβδομάδας να σας βάλω μέσα στο κλίμα αλλά και να σας βάλω να ακούσετε τις προτάσεις και το σκεπτικό μου. Μέχρι τότε, την Παρασκευή, θα σας περιμένει να σας υποδεχτεί, ο Κουφαλίτσας, στο δικό του και μοναδικό, Friday Preview Show. Μέχρι τότε, να είστε καλά και καλή μεσοβδόμαδη ευρωπαϊκή απόλαυση. Cheers to all the Lads!


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.