Fantasy: Preview GW37 - Μια διπλή στροφή πριν το φινάλε

Προτελευταία αγωνιστική και η αγωνία είναι στα ύψη.

Πριν ξεκινήσω, οι 10 πρώτοι της βαθμολογίας στη Λίγκα των Premierleaguefans, από τον Αναστάση Ηλιάδη, εδώ!

Η 36η αγωνιστική είχε δύο χαλαρές must νίκες για Arsenal και Manchester City σε ακόμη μία αδιανόητη κόντρα για τον τίτλο, ενώ η Nottingham Forest έκανε μεγάλο διπλό για να παραμείνει στην Premier League. Luton και Burnley αποδεικνύουν ότι δεν αξίζουν να βρίσκονται στην κατηγορία, μη μπορώντας να πάρουν ούτε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Στο Anfield, η Liverpool ισοπέδωσε την Tottenham με 4-2, ενώ η Manchester United, ελλείψει του Bruno Fernandes, δεν βλεπόταν και έφαγε τέσσερα από την Palace. Στα φπλικά, αν και δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, ο Erling Haaland έφερε επιτέλους μια σοβαρή συγκομιδή πόντων με ένα χαλαρό καρέ, κάνοντας σοβαρή ζημιά σε όσους “επαναστατούν”, παίζοντας το παιχνίδι με τον δικό τους τρόπο. Πήγα να το ξεχάσω: ο τιτάνας ο Nicolas Jackson με 2 γκολ, 1 ασίστ και σύνολο 16 πόντων, δημιουργεί μία ακόμη αστεία συνθήκη, στην οποία θα πάμε όλοι να τον φέρουμε για την επερχόμενη διπλή αγωνιστική και ένας Θεός ξέρει πως θα καταφέρει να μας πάει ακόμη και μείον.

Η 37η αγωνιστική είναι η προτελευταία αγωνιστική της φετινής Premier League και παρότι οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος δεν παίζουν για κάτι, οι άλλες μισές έχουν διπλές αγωνιστικές και το ενδιαφέρον θα είναι στα κόκκινα. Brighton, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Newcastle United και Tottenham έχουν δύο ματς και φουλ κίνητρο -εκτός της Brighton- για να κερδίσουν, για διαφορετικούς λόγους. Περιμένουμε να ενεργοποιηθούν κάμποσα bench boost, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι ξεχασμένοι με free hit ή triple captain. Τώρα είναι η ώρα για όλα. Η μάχη του πρωταθλήματος θα παιχτεί μάλλον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, ενώ δεν περιμένουμε ιδιαίτερες συγκινήσεις στα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά ούτε και στη μάχη του υποβιβασμού. Ας το απλώσουμε όμως.

Η αγωνιστική ξεκινάει με ματς το Σάββατο στις 14:30 (ώρα Ελλάδος), συνεπώς το deadline θα είναι στις 13:00. Η Fulham υποδέχεται την Manchester City, στο πρώτο ματς της διπλής αγωνιστικής για τους Citizens. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν το παραμικρό κίνητρο, σε αντίθεση με την ομάδα του Pep που δεν έχει καμία επιλογή πέρα από το να κερδίσει. Φπλικά πέραν του Haaland που είναι η προφανής επιλογή και αρνούμαι να πιστέψω ότι θα υπάρχει ομάδα χωρίς αυτόν, οι δύο καλύτερες επιλογές είναι οι Foden και Gvardiol. Υπάρχει και ο Kevin De Bruyne, αν ψάχνετε κάποιο τρικ, αλλά αν δεν τον έχετε ήδη, δεν βρίσκω τον λόγο.

Γεμάτο το πρόγραμμα των παιχνιδιών στις 17:00 με έξι παιχνίδια, με τα περισσότερα από αυτά να μην έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, οπότε δύσκολα να μπορούμε να τα διαβάσουμε φπλικά. Στο Bournemouth-Brentford, στην καλύτερη να δούμε γκολ εκατέρωθεν, αλλά αν μπορούσα (που δεν μπορώ), δεν θα είχα κανένα παίκτη των δύο ομάδων.

Everton-Sheffield United: αδιάφορο ματς με την ομάδα του Sean Dyche να έχει σώσει την κατηγορία με πολλές διακυμάνσεις φέτος και μηδαμινό -σε γενικές γραμμές- φπλικό ενδιαφέρον σε όλη τη σεζόν. Πεσμένη εδώ και καιρό η Sheffield United και δεν θα μας λείψει καθόλου.

Newcastle-Brighton: στο St. James Park, η Newcastle παίζει με ξεκάθαρο κίνητρο την έξοδο της στην Ευρώπη, ενώ η Brighton δεν κυνηγάει τίποτα. Λογικά, η ομάδα του Eddie Howe δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα και θα κερδίσει. Φπλικά υπάρχουν μόνο οι Gordon, Wilson και Isak, ενώ δεν θα τζόγαρα με τους αμυντικούς της, μιας και έχει απουσίες πίσω, ενώ ο Dubravka είναι επίφοβος, καθώς ο Pope είναι πλέον υγιής και δεν αποκλείεται να τον δούμε στο φινάλε της σεζόν.

Περνάμε στο Tottenham-Burnley, όπου και οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο, αλλά με λίγες ελπίδες για κάποια υπέρβαση. Η Tottenham θα προστατέψει την 5η της θέση, μιας και η 4η θέση που οδηγεί στο Champions League, αποτελεί όνειρο που βγάζει νόημα μόνο μαθηματικά. Από την άλλη η Burnley εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πέσει, αλλά μαθηματικά ελπίζει ακόμα. Θα έδινα σημασία μόνο σε Son Heung Min και Richarlison που πλήρωσαν αμφότεροι με τη Liverpool. Αμυντικά η Tottenham έχει πάψει να με απασχολεί εδώ και καιρό, αλλά αν θέλετε κάποιον, πάρτε Pedro Porro και καλή τύχη. Δεν ασχολούμαστε με τη Burnley.

West Ham-Luton: εδώ υπάρχει μία ομάδα με ξεκάθαρο κίνητρο την παραμονή της και είναι η Luton. Αρκετά δύσκολη αποστολή πάντως, αλλά αν θέλει να ελπίζει, δεν έχει άλλη επιλογή πέρα από ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Δεν το βλέπω παρόλα αυτά, με την ταφόπλακα της Championship να είναι προ των πυλών. Τίποτα φπλικό.

Wolves-Crystal Palace: αμφότερες σώθηκαν, οπότε αυτό το ματς δεν θα το δουν ούτε στις φυλακές του Wolverhampton, αν υπάρχουν. Προχωράμε.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, στις 19:30, η Nottingham Forest υποδέχεται την Chelsea, σε ένα παιχνίδι με ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Οι μεν παίζουν την κατηγορία και οι δε κυνηγάνε το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο. Αυτό θα είναι το πρώτο εκ των δύο παιχνιδιών της Chelsea για τη διπλή αγωνιστική, οπότε δυστυχώς θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το φετινό roller coaster. Δεν θα αναφερθούμε στον Palmer προφανώς, αλλά θα αναφερθούμε στον Jackson. Είναι καλός παίκτης; Δεν το έδειξε φέτος και δε νομίζω ότι είναι και γενικά. Θα τον πάρουμε επειδή έχουμε κάποιο πρόβλημα που δεν εξηγείται; Βεβαίως. Η παρηγοριά σε αυτή την επιλογή, είναι ότι το πρωτάθλημα έχει άλλες δύο αγωνιστικές για να τελειώσει, οπότε δεν θα μας πονέσει για πολύ. Όσες ομάδες ξέμειναν με Gusto, μάλλον τον κρατάνε, καθώς επέστρεψε και ελπίζω να παίξει κανονικά.

Η Κυριακή έχει ένα ματς, αλλά τι ματς. Manchester United και Arsenal παίζουν στις 18:30 και είναι το απόλυτο must win παιχνίδι και για τις δύο. Ο θίασος του Erik ten Hag παίζει για το ευρωπαϊκό του εισιτήριο, ενώ η ομάδα του Arteta οφείλει να κερδίσει, ελπίζοντας σε γκέλα της City, για να πάρει το πρωτάθλημα. Η Manchester United έχει δύο ματς σε αυτή την αγωνιστική, οπότε μάλλον θα αναγκαστούμε να πάμε σε επιλογές τύπου Jackson, που ναι μεν πονάνε, αλλά πρέπει να γίνουν, διότι στο τέλος της ημέρας κυνηγάνε πάντα τη μία στο εκατομμύριο σε αυτό το διαολοπαίχνιδο. Garnacho, Bruno Fernandes οι περιπτώσεις που μπορούμε να ασχοληθούμε, ενώ αν θέλετε κάποιο αμυντικό asset, θα πήγαινα στον Onana και αν. Από Arsenal τα έχουμε χιλιογράψει. Δεν έχει κιόλας διπλή, οπότε βρίσκω οριακά λογικό ακόμα και να τους πάει κάποιος κόντρα.

Τη Δευτέρα, στις 22:00, με το Aston Villa-Liverpool κλείνει η πρώτη στροφή της αγωνιστικής, προτού περάσουμε στα δεύτερα παιχνίδια των ομάδων που έχουν να παίξουν τα εξ αναβολής παιχνίδια τους. Η Aston Villa βίωσε έναν ασύλληπτο ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια του Europa Conference League, αλλά πάνω κάτω έχει ψιλοεξασφαλίσει το εισιτήριο του Champions League και το κίνητρο θα είναι συζητήσιμο. Η Liverpool θα παίξει μόνο για τον Klopp που έχει άλλα δύο ματς στον πάγκο της, για να αποχαιρετήσει. Θα κλάψουν και τα τσιμέντα του Anfield την τελευταία αγωνιστική. Τίποτα φπλικό.

Tottenham και Manchester City θα συναντηθούν για το δεύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής τους την Τρίτη, για ακόμη μία φορά στις 22:00. Η Manchester City θα πρέπει να περάσει από μία έδρα, που δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Premier League. Αυτό βέβαια θα είναι αναγκαίο στην περίπτωση που η Arsenal κερδίσει στο Old Trafford. Πολύ δύσκολο ματς, αλλά έτσι όπως αμύνεται η Tottenham, η City οφείλει να περάσει.

Η αγωνιστική κλείνει με δύο ματς την Τετάρτη. Η αδιάφορη Brighton θα βγάλει την υποχρέωση κόντρα στην λογικά ενδιαφερόμενη Chelsea, στο Amex Stadium, αλλά δεν περιμένω εύκολο πέρασμα της ομάδας του Mauricio Pochettino. Περισσότερο για νέο κάζο το βλέπω, από μια Brighton που ούτε άγχος θα έχει και ενδεχομένως να το παλέψει για τις εντυπώσεις. Στις 22:00, στο Old Trafford, περιμένω ένα αρκετά οριακό παιχνίδι μεταξύ Manchester United και Newcastle United. Αμφότερες θα έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και άντε εκεί να βγάλεις ποδοσφαιρική άκρη. Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα, πέρα από τις φπλικές περιπτώσεις που αξίζει να ασχοληθούμε και γράψαμε.

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:
Όταν έχει διπλή αγωνιστική ο Erling Haaland, οποιαδήποτε άλλη επιλογή για περιβραχιόνιο είναι παράλογη και ξεκάθαρα παραπέμπει σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο. Κόντρα σε Fulham και Tottenham, θα βρει πολλούς χώρους και είναι δύσκολο να του πας κόντρα, εκτός αν υπάρχει πραγματική απόγνωση για ένα θεαματικό πράσινο βελάκι. Αυτό βέβαια μπορεί να μετατραπεί και σε ένα ακόμη πιο θεαματικό κόκκινο βελάκι, όμως ζείτε με τις επιλογές σας και στο φπλ, αλλά και παντού. Για τους απελπισμένους managers, μια επιλογή είναι ο Son Heung Min. Κόντρα στη Burnley, η ευκαιρία για ένα καλό νούμερο είναι σοβαρή, αλλά με τη City θα είναι πιο δύσκολα. Η τρίτη επιλογή θα είναι ο Phil Foden και αφορά τους ανθρώπους που τρέμουν αρκετά τον Haaland, έτσι ώστε να μην του πάνε εντελώς κόντρα, ελπίζοντας ότι θα μοιραστούν τα γκολ. Είναι ο καλύτερος παίκτης της City φέτος και πιθανόν να είναι και ο καλύτερος παίκτης της Premier League, αν πάρουν το πρωτάθλημα.

Η Επιλογή της Αγωνιστικής:
Στο φπλ, αν θες να φτάσεις σε ψηλά ρανκ, η έλλειψη τσίπας είναι απαραίτητη. Για αυτό και θα προτείνω τον Nicolas Jackson. Ναι, είναι κλόουν. Ναι είναι ικανός για χαμένο πέναλτι, κόκκινη και παραβίαση στοπ στο ίδιο ματς. Παρόλα αυτά, παίζουμε και για τα μιμς και ο διάολος αυτός προσφέρει απλόχερα πολλά. Θα τον στηρίξω κυρίως επειδή η σεζόν τελειώνει, αλλά και επειδή το ρανκ μου δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Ό,τι συμβεί, η ευθύνη είναι όλη δική σας, εγώ δεν φταίω σε τίποτα.

Καλή τύχη σε όλους και όλες!

Κουφαλίτσα

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.