Με ...σπρώξιμο και Ζλάταν το Λιγκ Καπ στη Γιουνάιτεντ

Ο Μάρινερ ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ της Σαουθάμπτον, ο Ιμπραίμοβιτς ήταν καθοριστικός και το τρόπαιο κατέληξε στους Κόκκινους Διαβόλους.

Οι Άγιοι εμφανίστηκαν σε εξαιρετική κατάσταση στο Γουέμπλεϊ, απέναντι σε μια ληθαργική Γιουνάιτεντ. Πήραν τον έλεγχο της μπάλας και με καλή κυκλοφορία δημιούργησαν αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Ντε Χέα.

Σε μια από αυτές, στο 11' ο Γκαμπιαντίνι σκόραρε από κοντά, με από πολύ όμορφη προσπάθεια του Σέντρικ Σοάρες, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Ωστόσο, οι διαιτητές αποφάσισαν λανθασμένα να ακυρώσουν το γκολ ως οφσάιντ.

Λίγο αργότερα οι παίκτες του Πιέλ διαμαρτυρήθηκαν ξανά για το φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Ρομέου για μαρκάρισμα στον Ερέρα. Το φάουλ εκτελέστηκε άψογα από τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τη Γιουνάιτεντ στο 20ό λεπτό.

Η Σαουθάμπτον δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λίνγκαρντ σκόραρε με μακρινό σουτ για το 2-0 της Γιουνάιτεντ στο 38'. Ήταν το τρίτο γκολ του Άγγλου μεσοεπιθετικού σε τρεις αγώνες που έχει παίξει στο Γουέμπλεϊ!

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο νεαρός Στίβενς τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Λίνγκαρντ, με τον πάγκο της Γιουνάιτεντ να ζητά την αποβολή του.

 

Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ έδειξε ότι δεν έχει σκοπό να παρατήσει το ματς και ο Γκαμπιαντίνι ότι είναι χαρισματικός σκόρερ. Ο Ιταλός στράικερ πέτυχε το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το 2-2 με το ξεκίνημα του δεύτερου, δίνοντας ξανά ελπίδες στη Σαουθάμπτον!

Στo 50' ο Λίνγκαρντ θα μπορούσε να αποβληθεί για κλωτσιά στον Ρέντμοντ, με τον διαιτητή να περιορίζεται σε παρατηρήσεις.

Σε μια εκτέλεση κόρνερ των Αγίων στο 63', ο Ρομέου κέρδισε στον αέρα τον Πογμπά αλλά η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι. Στο 76' ο Λίνγκαρντ από πολύ καλή θέση σούταρε ψηλά.

Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς ήταν καθοριστικός για τη Γιουνάιτεντ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αρχικά στο 86' έδιωξε την κεφαλιά του Στίβενς που πήγαινε προς την εστία με εξουδετερωμένο τον Ντε Χέα, κι ένα λεπτό αργότερα σκόραρε με κεφαλιά το νικητήριο γκολ της ομάδας του!

 

Πολύ καλή εμφάνιση για τη Σαουθάμπτον, η οποία άξιζε περισσότερο το τρόπαιο. Δεν το κατέκτησε όμως καθώς έπεσε σε μια εξαιρετική εμφάνιση του Ιμπραίμοβιτς που με την κλάση του μπορεί να κρίνει σημαντικούς αγώνες, αλλά και σε μια κακή βραδιά των διαιτητών που της στέρησαν κανονικό γκολ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Ρόχο, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (46' Κάρικ), Λίνγκαρντ (77' Ράσφορντ), Μαρσιάλ (90' Φελαϊνί), Ιμπραίμοβιτς.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σέντρικ Σοάρες, Στίβενς, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ρομέου, Γουόρντ-Πράους, Στίβεν Ντέιβις (90' Τζέι Ροντρίγκες), Ρέντμοντ, Τάντιτς (77' Μπουφάλ), Γκαμπιαντίνι (83' Λονγκ).


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.