Μεταγραφή «κλειδί» στην εκπνοή!

Στο …παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου κατάφερε η Χαλ να εξασφαλίσει την υπογραφή του ηγέτη της Άλκμααρ, Μάρκους Χένρικσεν.

 

Ως γνωστόν, οι Αγγλικοί σύλλογοι συνηθίζουν να σκορπάνε χρήματα σε μεταγραφές, συμμετέχοντας στο συνολικό «σόου» της εγχώριας λίγκας τους. Ακόμη και οι ομάδες που μάχονται για να μην υποβιβαστούν έχουν αρκετό …μαρούλι ώστε να προχωρήσουν σε μεταγραφές που κάνουν αίσθηση.

 

Ωστόσο η μετακίνηση που θεωρώ κίνηση ματ για τη χθεσινή ημέρα, δεν προκάλεσε αίσθηση, δεν κόστισε πολλά και ανακοινώθηκε μισή ώρα μετά τη λήξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Αρχικά μέσω δανεισμού, με μια οψιόν αγοράς στα 5 περίπου εκατομμύρια.

 

Η ταλαιπωρημένη Χαλ που δεν είχε κάνει ούτε …μισή μεταγραφή μέχρι πριν από 2 μέρες, απέκτησε τελικά 6 νέους παίκτες σε 36 ώρες. Μέισον, Γουέιρ, Μποκανί, Μάρσαλ και Γουίλ Κιν ήταν οι πέντε πρώτες, με την έκτη και τελευταία να κάνει τη διαφορά.

 

Ο διεθνής Νορβηγός μέσος Μάρκους Χένρικσεν προέρχεται από 4 γεμάτες σεζόν με την Άλκμααρ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου η ποιότητά του έκανε «μπαμ». Συνολικά με την Άλκμααρ είχε 128 συμμετοχές και 31 γκολ. Καλύτερή του σεζόν ήταν η περασμένη, όταν σε 41 συμμετοχές πέτυχε 19 τέρματα. Ως μέσος!

 

Διαθέτει πολύ καλό δεξί πόδι, είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι (1,87 ύψος), δυνατός και έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής (αμυντικό χαφ, οχτάρι, επιτελικός μέσος). Στα 24 του αποχωρεί ως αρχηγός από την Άλκμααρ και κάνει το βήμα που άξιζε να κάνει στην καριέρα του.

 

Ο Χένρικσεν και ο Ζιγιέχ της Τβέντε ήταν ότι καλύτερο διέθετε στις θέσεις των μεσοεπιθετικών το ολλανδικό πρωτάθλημα μετά την αποχώρηση του Μίλικ για τη Νάπολι και πήραν και οι δύο μεταγραφή την τελευταία μέρα της περιόδου, ο Νορβηγός για τη Χαλ και ο Μαροκινός για τον Άγιαξ.

 

Μένει να αποδειχθεί αν ο εξαιρετικός Χένρικσεν θα καταφέρει να προσαρμοστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η ποιότητά του δεν μπορούσε πια να χωρέσει στο ολλανδικό πρωτάθλημα.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.