Κάρικ: «Στο μυαλό μου μόνο το τρόπαιο»

Ο Μάικλ Κάρικ παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της Ουέφα μιλώντας για τις ευρωπαϊκές βραδιές στο Όλντ Τράφορντ και το πώς είναι να παίζει υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί απόψε στο Όλντ Τράφορντ τη Θέλτα στον επαναληπτικό αγώνα του ημιτελικού του Γιουρόπα Λιγκ για να υπερασπιστεί το 0-1 του πρώτου αγώνα στο Βίγκο.

Αυτό που κυριαρχεί στις τάξεις της, σύμφωνα με τον Κάρικ, είναι η αποφασιστικότητα να κατακτήσουν το μοναδικό Ευρωπαϊκό τρόπαιο που λείπει από την πλούσια συλλογή τους. 

 

Πως είναι οι Ευρωπαϊκές βραδιές στο Όλντ Τράφορντ;

M.K. : Πάντα είναι διαφορετικά σε αυτές τις βραδιές. Το αισθάνεσαι με το που πατάς στο χορτάρι.

Με το που βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, ο κόσμος  φαίνεται περισσότερος, ο ενθουσιασμός και η ενέργεια μεγαλύτερη. Αυτό νομίζω οφείλεται στο γεγονός  πως  τόσα χρόνια ο κόσμος έχει ζήσει μοναδικές στιγμές  σε τέτοιες βραδιές. Έχω σταθεί τυχερός με το να συμμετέχω κι εγώ σε κάποιες από αυτές αποκομίζοντας έτσι σπουδαίες αναμνήσεις.

 

Ποιες από αυτές ξεχωρίζεις;

M.K.: O ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 απέναντι στην Μπαρτσελόνα είναι ένας αγώνας που αναμφίβολα θα θυμάμαι για πάντα. Η ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα εκείνη την βραδιά δεν μπορούν να  περιγραφούν με λόγια. 

Επίσης, ο αγώνας απέναντι στην Ρόμα που κερδίσαμε 7-1 ήταν κάτι μοναδικό.

 

Πως σε επηρεάζει, σωματικά, μια τέτοια ατμόσφαιρα;

M.K.: Σου δίνει αυτήν την επιπλέον ενέργεια, αυτήν την επιπλέον αδρεναλίνη που χρειάζεσαι σε τέτοιες περιστάσεις. Νομίζω πως το νοιώθουν όλοι όσοι είναι στο γήπεδο. Δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Είτε είσαι υποστηρικτής μας είτε είσαι ουδέτερος απλά δεν γίνεται να μην νιώσει αυτήν την ενέργεια. Όταν δε είσαι παίκτης, μεταφέρεται πάνω σου και για αυτό κάτι τέτοιες βραδιές είναι τόσο μοναδικές.

 

Πιστεύεις ότι το Όλντ Τράφορντ είναι ιδανικό για μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές;

Μ.Κ.:  Είναι σίγουρα ιδανικό για σημαντικά παιχνίδια.  Το πλήθος του κόσμου που έρχεται να παρακολουθήσει τον αγώνα από μόνο του είναι αρκετό. Αν λάβουμε  δε υπόψιν μας και τις στιγμές που έχει ζήσει τόσα χρόνια σε αυτό εδώ το γήπεδο τότε νομίζω πως η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Οι Ευρωπαϊκές βραδιές είναι βραδιές που όλοι θυμούνται και πιστεύω  πως κάθε οπαδός μας έχει στην μνήμη του αρκετές. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να προσθέσουμε κι αυτόν τον ημιτελικό μέσα σε αυτές.

 

Τι θα σήμαινε για τον σύλλογο να κατακτήσει το τρόπαιο; Είναι σημαντικό;

Μ.Κ. : Ξεκάθαρα. Εγώ προσωπικά θέλω απεγνωσμένα να φτάσω στον τελικό και να το διεκδικήσω. Είναι το μοναδικό πράγμα που μετράει. Σε οποιαδήποτε διοργάνωση και να συμμετέχεις, ιδιαίτερα σε αυτόν τον σύλλογο, με την ομάδα που έχουμε εδώ, θέλουμε να κατακτάμε τρόπαια. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Θα σεβαστούμε τους  υπόλοιπους αντιπάλους μας. Δεν θα είναι εύκολο. Το ξέρουμε αυτό και δεν έχουμε πάρει τίποτα ως δεδομένο. Αλλά αυτός ο είναι ο στόχος μας. Το τρόπαιο και τίποτε άλλο.

 

Τι έχει φέρει ο Ζοσέ Μουρίνιο στην ομάδα από τότε που ανέλαβε το καλοκαίρι;

Μ.Κ.: Είναι νικητής.  Έχει κερδίσει τρόπαια, όπου και να πήγε. Αυτό πιστεύω τα λέει όλα. Χαίρει τον σεβασμό όλων των παικτών και όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου λόγω αυτής του της επιτυχίας. Όπως και να το έχει καταφέρει αυτό, οφείλεις να παρατηρείς και να μαθαίνεις από αυτόν. Είναι σαν όλους εμάς. Όλοι μας θέλουμε να κερδίζουμε και να κατακτάμε τρόπαια. 

 

Παίζει ρόλο στην προσπάθεια για να έρθουν καλύτερες  μέρες για τον σύλλογο;

Μ.Κ. : Ναι. Εκείνος ηγείται αυτής της προσπάθειας. Είναι ο προπονητής. Αυτός μας καθοδηγεί μέσα στο γήπεδο και καθοδηγεί τον σύλλογο στην προσπάθεια αυτή. Υπάρχουν πολλά θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτήν την σεζόν. Υπάρχει μια σταθερότητα στην απόδοση μας και στις εμφανίσεις μας  και μια γενικότερη αυτοπεποίθηση για το τέλος της σεζόν και την αρχή της επόμενης.

 

Επιμέλεια: Χρήστος Κοττάκης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.