O «γρίφος» των κεντρικών αμυντικών της Τσέλσι

Η μεταγραφική ενίσχυση των πρωταθλητών Αγγλίας είναι βασική προτεραιότητα του Αντόνιο Κόντε ενόψει της νέας και περισσότερο απαιτητικής σεζόν, δίνοντας μάλιστα βαρύτητα στο ξεκαθάρισμα της αμυντικής γραμμής των «Μπλε».

Η αλλαγή συστήματος από παραλλαγές του 4-5-1 σε 3-4-3 που εφαρμόσε ο Κόντε στην ομάδα του, προτιμώντας τρία στόπερ αντί για δύο είναι στην ουσία αυτό που σε μεγάλο βαθμό της χάρισε τον τίτλο στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Με τα δεδομένα της ερχόμενης σεζόν και τη συμμετοχή της Τσέλσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ιταλός προπονητής έχει να διαχειριστεί το ήδη υπάρχον ρόστερ και να αποφασίσει για νέες ποιοτικές προσθήκες στην ομάδα. 

Τα δεδομένα στη νευραλγική θέση της άμυνας είναι τα εξής:

  • O Ζουμά είναι ξεκάθαρο πως τη νέας σεζόν θα επιδιώξει να πάρει χρόνο συμμετοχής, πράγμα που είναι εξαιρετικά αμφίβολο, με δεδομένο ότι ο πήχης ανεβαίνει αρκετά. Άρα ο προπονητής καλείται να αποφασίσει αν θα εμπιστευτεί τον ταλαντούχο κεντρικό αμυντικό ή θα στραφεί σε πιο έμπειρες και αξιόπιστες λύσεις στο μεταγραφικό παζάρι, παραχωρώντας τον ως δανεικό.
  • Ένα δεύτερο δεδομένο είναι η ενεργοποίηση της οψιόν για επιστροφή του Άκε από τη Μπόρνμουθ στα μέσα της περσινής σεζόν. Ο Κόντε έδειξε ευχαριστημένος από την απόδοση του παίκτη στο πρώτο μισό της σεζόν και φαίνεται να τον υπολογίζει στην θωράκιση της αμυντικής γραμμής των «Μπλε», έστω και σαν εναλλακτική επιλογή.
  • Τέλος, ο Δανός Αντρέας Κρίστιανσεν, αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα μετά από δύο σεζόν όπου αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γκλάντμπαχ (εξαιρετικές επιδόσεις στον γερμανικό σύλλογο), προσθέτοντας ακόμα έναν "ευχάριστο πονοκέφαλο" στον τεχνικό της Τσέλσι.
 

Το γεγονός ότι οι Λουίζ, Αθπιλικουέτα και Κέιχιλ τα πήγαν εξαιρετικά φέτος αγωνιζόμενοι μαζί, κάνει την απόφαση δυσκολότερη.

Η "Telegraph" αναφέρει πως ο Αντόνιο Κόντε ζήτησε έναν εκ των Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους) και Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Σαουθάμπτον). 

Η δεύτερη επιλογή είναι να παραμείνει ως έχει η τετράδα (μαζί με τον Άκε) των κεντρικών αμυντικών και να έρθει να προστεθεί ο Κρίστενσεν ώστε να γίνει πεντάδα, με τον Ζουμά να αποχωρεί ως δανεικός.

 

Ο Ιταλός προσπαθεί να βρει λύση στον «γόρδιο δεσμό» της κατάρτισης της άμυνας των πρωταθλητών Αγγλίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, προσπαθώντας να συνδυάσει την εμπειρία, την αγωνιστική αξία αλλά και την αξιοποίηση των ταλέντων της ομάδας.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.