Μεταγραφές της Τσάμπιονσιπ που έκαναν αίσθηση

Ορισμένες από τις πιο ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

 

Στο παζάρι της Τσάμπιονσιπ αναφερθήκαμε και στο αφιέρωμα στην κατηγορία, αλλά και στην ανοιχτή συζήτηση για εκείνη.

Μπορεί να αποτελεί το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της Αγγλίας και τα οικονομικά μεγέθη σε αυτή να μην είναι το ίδιο δυσθεώρητα σε σχέση με την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η Τσάμπιονσιπ εξακολουθεί να έχει κύρος και να προσελκύει παίκτες υψηλού επιπέδου, όντας ίσως το σκληρότερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ξεχωρίσαμε λοιπόν έξι πολύ σημαντικές από τις μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες μεταγραφές και σας τις παρουσιάζουμε.

 

Τζον Τέρι

Από την Τσέλσι στην  Άστον Βίλα, ελεύθερος

 

Ο 36χρονος εμβληματικός αρχηγός της περυσινής πρωταθλήτριας Τσέλσι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Παίκτης με τεράστια καριέρα, έχει κατακτήσει σε 717 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των λονδρέζων 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα FA, 3 Λιγκ Καπ, 1 Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά 1 Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα σε αυτό το δρόμο έχει σκοράρει 67 φορές και έχει ψηφιστεί καλύτερος Ευρωπαίος αμυντικός τις χρονιές 2005, 2008 και 2009. Παράλληλα έχει καταγράψει 78 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας και 6 τέρματα, ενώ  στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 ήταν ο μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής που ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. Μετά από 19 σεζόν ως παίκτης της Τσέλσι, αποφάσισε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο της καριέρας του και η επόμενη επιλογή του, παρά το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, είναι η Άστον Βίλα. Έτσι οι ''χωριάτες'' ,μετά από μια απογοητευτική σεζόν πέρυσι, κατά την οποία το μεγάλο μπάτζετ δεν συνδυάστηκε με πορεία ανόδου, φιλοδοξούν με τη βοήθεια του Τέρι να επιστρέψουν στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ σύντομα.

 

Ρούμπεν Νέβες

Από την Πόρτο στην Γούλβς, 16 εκατομμύρια λίρες

 

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής της Πόρτο είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, όμως τελικά έγινε παίκτης της Γούλβς για περίπου 16 εκατομμύρια λίρες! Ο Ρούμπεν Νέβες αποτελεί προϊόν των ακαδημιών των ''Δράκων'', έχοντας καταγράψει ως επαγγελματίας τα τελευταία τρία χρόνια 92 συμμετοχές, σκοράροντας 4 φορές. Στην Πόρτο έχει φορέσει μάλιστα σε ηλικία 18 ετών και 223 ημερών και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο νεαρός μέσος έχει αποτελέσει μέλος όλων των ''μικρών'' εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας, αγωνιζόμενος σε ηλικία 17 ετών για την ομάδα U-21 και μάλιστα το Νοέμβριο του 2015, ο Φερνάντο Σάντος τον κάλεσε ως αντικαταστάτη λόγω τραυματισμού στη θέση του παίκτη με τον οποίο παρομοιάζεται το στυλ παιχνιδιού του, του Ζοάο Μουτίνιο. Έτσι ο 18χρονος τότε Νέβες έγινε διεθνής και με την εθνική ανδρών! Αυτοί είναι άλλωστε και οι λόγοι που η μετακίνησή του στην Γούλβς τάραξε τα νερά όχι απλά στον βρετανικό χώρο, αλλά σε όλη την Ευρώπη!

 

Τομ Χάντλστοουν

Από την Χάλ Σίτι στην Ντέρμπι Κάουντι, 2 εκατομμύρια λίρες

 

Εδώ μάλλον θα μιλούσαμε για επιστροφή στις ρίζες, καθώς ο Χάντλστοουν αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στην Ντέρμπι Κάουντι, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του σε ηλικία 15 ετών, προτού θεωρηθεί ως ο επόμενος σπουδαίος Άγγλος αμυντικός μέσος και μετεγγραφεί στην Τότεναμ. Εκεί δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε κανείς, αλλά παρόλα αυτά έμεινε μέχρι το 2013 στο Λονδίνο και κατέγραψε 209 επίσημες συμμετοχές με 15 τέρματα, προλαβαίνοντας σε αυτό το διάστημα να χριστεί και 4 φορές διεθνής με την φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Μετά από το Λονδίνο σειρά είχε η Χαλ Σίτι και το Γιόρκσαϊρ. Στις "Τίγρεις" κατάφερε να καθιερωθεί ως ίσως το βασικότερο γρανάζι στο χώρο του κέντρου, βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει δύο φορές την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ από την Τσάμπιονσιπ. Μετά από αυτήν την πορεία λοιπόν, φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον 30χρονο μέσο και φέτος επέστρεψε στην ομάδα που τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί από τις αρχές του καλοκαιριού.

 

Έζτζαν Αλιόσκι

Από την Λουγκάνο στην Λιντς Γιουνάιτεντ, απροσδιόριστο ποσό

 

Ο 25χρονος Σκοπιανός εξτρέμ έκανε πέρυσι το ''μπαμ'' στην καριέρα του, πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις με τη φανέλα της Λουγκάνο στο πρωτάθλημα Ελβετίας, όπου αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ με 16 γκολ αλλά και τρίτος σε ασίστ με συνολικά 14 στο πρωτάθλημα! Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Γιούνγκ Μπόιζ και το 2013 μεταπήδησε στη δεύτερη κατηγορία της Ελβετίας για λογαριασμό της Σαφχάουζεν. Το καλοκαίρι του 2015 πήρε μεταγραφή στη Λουγκάνο, με την οποία πέρυσι εξέπληξε πολλούς με το εκρηκτικό παιχνίδι του και αυτές οι εμφανίσεις του έδωσαν το εισιτήριο για την Λιντς Γιουνάιτεντ και την Τσάμπιονσιπ. Επίσης είναι διεθνής με την εθνική ομάδα των Σκοπίων με 13 συμμετοχές και 1 γκολ. Μάλιστα πρέπει να τονίσουμε πως ο Αλιόσκι απέρριψε προτάσεις από ομάδες τόσο της Σέριε Α όσο και της Μπουντεσλίγκα ώστε να γίνει μέλος των ''Παγονιών'', γεγονός που μαρτυρά τη δυναμική του πρωταθλήματος  της Τσάμπιονσιπ!

 

 

Μπριτ Ασομπαλόνγκα

Από τη Νότινγχαμ Φόρεστ στη Μίντλεσμπρο, 15,5 εκατομμύρια λίρες

 

Άλλη μία μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση ήταν αυτή του 24χρονου επιθετικού από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μπριτ Ασομπαλόνγκα, από την Νότινγχαμ Φόρεστ στη Μίντλεσμπρο, έναντι του ποσού των 15,5 εκατομμυρίων λιρών! Ο νεαρός επιθετικός αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Γουότφορντ, με την οποία όμως αγωνίστηκε μόλις 4 φορές σε δύο σεζόν, χρόνο κατά τον οποίο βρέθηκε δανεικός σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Η  Πιτέρμπορο ήταν αυτή που τον εμπιστεύτηκε πρώτη τη σεζόν 2013-2014 και αυτός σκόραρε 33 φορές σε 58 εμφανίσεις με την φανέλα τους! Αυτές οι εμφανίσεις  έπεισαν τη Νότιγχαμ Φόρεστ να επενδύσει σε αυτόν και ο Ασομπαλόνγκα την πρώτη του σεζόν σκόραρε 15 φορές σε 32 επίσημες εμφανίσεις. Η επόμενη σεζόν σημαδεύτηκε από σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος άφησε αμφιβολίες αναφορικά με την ικανότητά του. Όμως πέρυσι ο 24χρονος επιθετικός επέστρεψε δριμύτερος και σκόραρε 14 φορές σε 33 εμφανίσεις, δείχνοντας πως δεν έχασε τη σπιρτάδα του από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και έπεισε με αυτόν τον τρόπο τη Μίντλεσμπρο να επενδύσει στο ταλέντο του.

 

Βίτο Μανόνε

Από την Σάντερλαντ στην Ρέντινγκ, 2 εκατομμύρια λίρες

 

Ο 29χρονος Ιταλός τερματοφύλακας αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της Ρέντινγκ στην προσπάθειά της να κερδίσει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Μάλιστα προέρχεται από την άμεση ανταγωνίστρια Σάντερλαντ, γεγονός που δίνει στους ''βασιλικούς'' διπλό κέρδος! Ο Μανόνε ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Αταλάντα, στην οποία τον εντόπισε ο Αρσέν Βενγκέρ και τον έφερε σε ηλικία 17 ετών στην Άρσεναλ. Παρόλα αυτά ο Ιταλός αγωνίστηκε πολύ λίγες φορές με τη φανέλα των ''Κανονιέρηδων'' και δόθηκε δανεικός την Μπάρνσλει και δύο φορές στη Χαλ Σίτυ, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στο επίπεδο της Τσάμπιονσιπ. Οι 13 εμφανίσεις του στην Άρσεναλ τη σεζόν 2012-2013 ήταν και οι περισσότερες που κατέγραψε για τους λονδρέζους, παίρνοντας το δρόμο για τη Σάντερλαντ. Εκεί αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν και κατέγραψε 80 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αποτελώντας σημαντικό μέλος μιας ομάδας που είχε σταθεροποιηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι και πέρυσι.

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.