Them Scousers Again

Ο Kopite Calling γράφει για τους Reds που επιστρέφουν στο Champions League με μεγάλο κίνητρο και δίψα για διάκριση.

Η Liverpool επέστρεψε.
Στο φυσικό της χώρο, στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε ένα πεδίο που γνώρισε μπόλικες μεγάλες χαρές (και ορισμένες μεγάλες λύπες) στο παρελθόν. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην αναγέννηση της Ομάδας που συντελείται εδώ και κοντά 2 χρόνια πλέον με τον Klopp στο τιμόνι.


Το τελευταίο εμπόδιο πριν την επιστροφή στο Champions League (αφού ξεπεράσαμε Arsenal και Manchester Utd στο πρωτάθλημα) ήταν η Hoffenheim του Julian Nagelsmann. Α, τι ωραία περίπτωση αυτός ο Nagelsmann. The next best thing. Η ελπίς του γερμανικού φουτμπολ. Χαρισματικός, επινοητικός, ρηξικέλευθος, ένα success story σε αναμονή. Ήρθε στο Anfield με την ακλόνητη τευτονική του αυτοπεποίθηση, με τη φάτσα (ασορτί με το πουκαμισάκι) του κολεγιόπαιδου που έχει σκάσει στις εξετάσεις διαβασμένο και σίγουρο για τον εαυτό του. Όλο το πακέτο δείχνει να το έχει αυτός ο τύπος...κι αν του λείπει κάτι, είναι ίσως αυτή η ''τρέλα'' που κουβαλάει ο δικός μας προπονητής, η ''ιερή μανία'' που διακρίνει κάθε μεγάλο καλλιτέχνη.
Τον έβλεπα τον Nagelsmann να κάθεται λίγα μέτρα δίπλα από τον Klopp και σκεφτόμουν τη γλυκιά κυρία Elisabeth, τη μαμά του Klopp, πριν 40 χρόνια να κατσαδιάζει τον μικρό Jürgen:

Elsa : Δηλαδή, βρε αγόρι μου, τι παραπάνω έχει ο μικρός Ιουλιανός των Nagelsmann, πώς τα προλαβαίνει όλα; Και πρώτος μαθητής είναι στο σχολείο, και στα σουηδικά έχει πάρει τρία διπλώματα και πάει για το τέταρτο, και στο πιάνο παίζει τα άπαντα του Μπετόβεν, και στο μπουζούκι παίζει τα άπαντα του Καζαντζίδη...

Jürgen : ...

Elsa : Και ποτέ δεν λείπει τις Κυριακές από το κατηχητικό - μου τα λέει εμένα ο πάστορας, έχει να σε δει δυο μήνες, τι κάνεις, πού πας, πάλι με κείνο το γιουγκοσλαβάκι το Željko γυρνάς, το γιο αυτηνής της οργισμένης Βαλκάνιας, της Μπουβάτσας...Μπουγάτσας...πως τη λένε τελοσπάντων...(χαμηλώνει τη φωνή)...δω που μας κουβαλήθηκαν...

Jürgen : 'Εχει μυαλό ο φίλος μου ο Željko, μάνα, του κόβει, ''Brain'' τον φωνάζουμε.

Elsa : Τι μπρέιν μου τσαμπουνάς ρε αχαΐρευτε; Που όλη μέρα στα σφαιριστήρια σε τραβολογάει και στα μπιλιάρδα, νομίζεις δεν τα ξέρω, μου τα πρόφτασε η κυρα-Τούλα η Ελληνίδα, αχ, τι τραβάω η έρμη, κοίτα να μαζευτείς, με τον Julian να κάνεις παρέα, να γίνεις άνθρωπος.

Jürgen : Τι έχεις φτιάξει για βραδινό;

Κάπως έτσι τη γείωσε ο Klopp και την εξαιρετική ομάδα της Hoffenheim. ''That's Football'' γύρισε και φώναξε στο Paddock όταν ο Emre Can τελείωσε την οργιώδη φάση του 3ου γκολ. Πριν απαντήσει το Kop ''Show them the way to go home'', ενώ είχαν παιχτεί μόνο 20 λεπτά. (Τα καλά παιδιά γυρίζουν νωρίς στο σπίτι, αγαπητέ κύριε Nagelsmann). Τι κρατάμε εμείς από τους δύο αυτούς αγώνες με τη Hoffenheim;

Πρώτα απ' όλα αυτό το τρίτο γκολ, αυτό το μικρό δείγμα του ποδοσφαίρου όπως το έχει στο μυαλό του ο δικός μας Γερμανός, ο ''τρελός''. Αυτό, και φυσικά τον υπέροχο τρόπο που συστήθηκε ο 18χρονος scouser Trent Alexander-Arnold στο ευρύ κοινό μία βδομάδα πριν επί γερμανικού εδάφους. Οι Scousers είναι και πάλι εδώ.

 

Και πάμε στην κλήρωση. Στο δρόμο μας βρέθηκαν οι Μοσχοβίτες της Spartak, οι Ανδαλουσιάνοι της Sevilla, οι Σλοβένοι της Maribor. Δεν ήταν ο πιο γκλαμουράτος όμιλος που θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε. Αλλά αφήνει ελεύθερο το περιθώριο να ονειρευτούμε τη φάση των 16. Και επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα να ξεχρεώσουμε κάποια γραμμάτια από το παρελθόν. Τα λεγόμενα Κόκκινα Δάνεια. Κόσμος και κοσμάκης υποφέρει για να τα εξυπηρετήσει (σ.σ. ας με συγχωρήσουν για το συγκεκριμένο λογοπαίγνιο οι αναγνώστες που έχουν τέτοιο βραχνά, ας το δουν ως προσπάθεια να το ξορκίσω το κακό).

Να μια χρυσή ευκαιρία να ξεχρεώσουν οι Reds ένα τέτοιο, ήδη από την 1η αγωνιστική, που έρχεται η Sevilla στο Merseyside. Το κίνητρο είναι μεγάλο, μπορούμε να πετάξουμε τούτο το βάρος από την πλάτη μας (και την πλάτη δεν είναι να την παίρνεις αψήφιστα, μπορεί να βρεθείς sidelined για πολύ καιρό στα καλά καθούμενα, όπως γνωρίζει καλά ο μικρός μας μάγος). Μας χρειάζεται αυτό το extra κίνητρο θαρρώ, το ματς με τους Ισπανούς θα δοθεί ακριβώς μετά από μια πολύ δύσκολη εκτός έδρας μάχη με τη City του Guardiola.

Γενικώς, το πρόγραμμα των ομίλων δείχνει μεγαλύτερος βραχνάς συγκριτικά με το μέγεθος των αντιπάλων. Ακόμα και το ματς με τη Maribor στη Σλοβενία, το θεωρητικά ευκολότερο για να έρθει το ''διπλό'', έχει γίνει σάντουϊτς ανάμεσα στα παιχνίδια με Mancester Utd και Spurs. Ενώ, αμέσως μετά τον αγώνα στο Sánchez-Pizjuán της Σεβίλλης, υπάρχει πάλι ζόρικη αναμέτρηση· υποδεχόμαστε την πρωταθλήτρια Chelsea. Τουλάχιστον, η Liverpool δεν θα γνωρίσει τη ρώσικη βαρυχειμωνιά, καθώς θα επισκεφτεί τη Μόσχα τέλη του Σεπτέμβρη. 

Η Liverpool επέστρεψε.

Καλή μας διασκέδαση.

ΥΓ. Υπό νορμάλ συνθήκες, η στήλη έχει ραντεβού με τους Premierleaguefans κάθε Πέμπτη. Εκτάκτως, θα συναντιόμαστε κάποιες Παρασκευές, όπως τούτη τη βδομάδα που περιμέναμε την κλήρωση και την επόμενη, που θα έχει επιτέλους κλείσει αυτό το ρημάδι το καλοκαιρινό παράθυρο μεταγραφών.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.