Preview: Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 27/09

Οι «Μπλε» του Λονδίνου κοντράρονται γι' ακόμα μια χρονιά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με τους «Ροχιμπλάνκος», όπου απόψε (21:45) φιλοξενούνται από τη νέα ομάδα του Ντιέγκο Κόστα, στο «Wanda Metropolitano».

Στη Μαδρίτη τίθενται αντίπαλοι απόψε δύο προπονητές με παρόμοια ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Αμφότερων οι ομάδες χαρακτηρίζονται από δυναμικό παιχνίδι, πάθος, ένταση και αυταπάρνηση. Ομάδες συμπαγείς, με μικρό ροτέισον και αμυντική συνοχή. Ο λόγος για τους Ντιέγκο Σιμεόνε και Αντόνιο Κόντε, δύο εκ των κορυφαίων τεχνικών στην Ευρώπη.

Οι «Ροχιμπλάνκος» μπήκαν φέτος στο καινούργιο εντυπωσιακό γήπεδό τους και θέλουν να συνδυάσουν τα εγκαίνια του γηπέδου για το Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη, ειδικότερα μετά την ισοπαλία στην πρώτη αγωνιστική με τη Ρόμα. Η απαγόρευση των μεταγραφών τούς κράτησε πίσω στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς, όμως έχουν ήδη προχωρήσει σε ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, όπου και λήγει η τιμωρία τους. Ο λόγος για τους Βιτόλο, από τη Σεβίλλη, και φυσικά τον Ντιέγκο Κόστα που θα είναι το πρόσωπο της βραδιάς εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας, μετά την περσινή απουσία τους από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θέλουν να επιστρέψουν στις καλές πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ και απόψε στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τους διατηρήσει στην κορυφή του 3ου ομίλου.

Δηλώσεις προπονητών

Ντιέγκο Σιμεόνε: «Αγαπώ τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται, την ένταση, την ισορροπία, την ξεχωριστή δουλειά στην άμυνα και το ότι γνωρίζουν τι χρειάζεται να κάνουν στο χορτάρι. Αυτό τους βοήθησε να κατακτήσουν την περσινή Πρέμιερ Λιγκ. Είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή, που έχει διοχετεύσει την προσωπικότητά του στην ομάδα. Θα μιλήσω για το Μοράτα. Δε θα μιλήσω για τον Κόστα, γιατί πλέον δεν αγωνίζεται στην Τσέλσι (σ.σ. σε σχετική ερώτηση). Ο Μοράτα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης, φοβερή κίνηση στο κουτί, ξέρει πώς να παίζει με πλάτη στο τέρμα και να κρατήσει μπάλα. Θα έχει πολύ καλή απόδοση δίπλα στους Γουίλιαν, Αζάρ και Πέδρο».

Αντόνιο Κόντε: «Η Ατλέτικο τα έχει πάει πολύ καλά στις τελευταίες σημαντικές διοργανώσεις και έχει βρεθεί σε διάφορους τελικούς και ημιτελικούς. Έχουν μία δυνατή ομάδα. Για μας, είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε σε τέτοια παιχνίδια. Στα εκτός έδρας είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε». Και για το Μοράτα πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά, έχει την ευκαιρία να ξεκινάει σαν βασικό 9άρι, να έχει την ευθύνη, τη σωστή πίεση και ανταποκρίνεται πολύ καλά στην πίεση».

Αγωνιστικά νέα
Οι πρωταθλητές Αγγλίας πέραν του γνωστού προβλήματος του Ντάνιελ Ντρινκγουότερ, θα παραταχθούν με όλα τους αστέρια, με τον Ντάβιντ Λουίζ να επιστρέφει στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, πέραν του μόνιμα απόντος Αουγκούστο Φερνάντεζ.

Προϊστορία

  • Σε 5 παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Τσέλσι μετρά 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.
  • Τη σεζόν 2009-10 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στους ομίλους, με τους «Μπλε» να επικρατούν με 4-0 στο Λονδίνο και να έρχονται ισόπαλοι με 2-2 στη Μαδρίτη.
  • Τη σεζόν 2013-14 οι «Ροχιμπλάνκος», μετά το στείρο 0-0 της Μαδρίτης, πήραν σπουδαία νίκη με 1-3 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκαν στον τελικό της Λισαβόνας.
  • Το 2012, Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, και η κυπελλούχος Ευρώπης, Ατλέτικο, κονταροχτυπήθηκαν για το Σούπερ Καπ, με την ομάδα του Σιμεόνε να κερδίζει με 4-1.


Πιθανές ενδεκάδες:
Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φελίπε Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Πάρτεϊ, Σαούλ, Κορέα, Γκριζμάν
Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Μπακαγιόκο, Αλόνσο, Γουίλιαν, Αζάρ, Μοράτα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.