Οι Premierleaguefans παρακολουθούν πώς κυλούν μέχρι στιγμής τα πράγματα στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας.

Με 12 αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί, αποδεικνύεται για άλλη μια χρονιά πως το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ είναι το πιο ανταγωνιστικό στον ευρωπαϊκό χώρο και αυτό το γεγονός συνδυάζεται πάντοτε με εκπλήξεις.

Στο πρώτο κομμάτι του φετινού μαραθωνίου λοιπόν, η κορυφή ανήκει σε μια ομάδα η οποία επένδυσε αρκετά φέτος στο οικονομικό κομμάτι και πραγματοποίησε σημαντικές αλλαγές που φαίνεται πως αποδίδουν. Η διοίκηση των Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς (ή απλά Γουλβς) έδωσε τα ''κλειδιά'' της ομάδας στον Πορτογάλο Νούνο Εσπίριτο Σάντο (σε ελεύθερη μετάφραση... άγιο πνεύμα) και φαίνεται πως παρά την έλλειψη παραστάσεων στο βρετανικό ποδόσφαιρο, η ''θεϊκή παρέμβαση'' είναι άκρως επιτυχημένη. Η εικόνα της ομάδας είναι εξαιρετική και οι ομοεθνείς του προπονητή, Ρούμπεν Νέβες και Ντιόγο Ζότα (7 γκολ σε 12 συμμετοχές) οδηγούν τον σύλλογο με ασφάλεια στην κορυφή.

Δύο βαθμούς πιο κάτω, στη δεύτερη θέση, βρίσκεται η πρώτη ευχάριστη έκπληξη για φέτος, η Κάρντιφ. Οι Ουαλοί παρουσιάζουν μια πολύ συμπαγή εικόνα υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου και μετρ των ανόδων Νιλ Γουόρνοκ, ο οποίος καταφέρνει να παίρνει τα μέγιστα από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται χρόνια στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας ένα αρκετά χαμηλό μπάτζετ.

Άξια αναφοράς είναι η πορεία της νεοφώτιστης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία με το καλό στήσιμο του Κρις Γουάιλντερ καταφέρνει να βάζει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο και βρίσκεται ισόβαθμη της Κάρντιφ με 24 βαθμούς, όντας τυπικά τρίτη με βάση τη διαφορά τερμάτων. Από εκεί και πέρα οι θέσεις των πλέιοφς καταλαμβάνονται από τις Μπρίστολ Σίτυ, Πρέστον Νορθ Εντ και Λιντς Γιουνάιτεντ. Η Σίτυ μετά την ήττα της τρίτης αγωνιστικής από την Μπέρμινγχαμ, καταφέρνει να διατηρείται αήττητη για 9 αγωνιστικές, και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 21 βαθμούς. Ισόβαθμή της η Πρέστον Νορθ Εντ, η οποία βασίζεται στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της (καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 8 τέρματα παθητικό).

Στους 20 βαθμούς και στην τελευταία θέση εντός πλέιοφς βρίσκεται η Λιντς Γιουνάιτεντ, η οποία μετά το δυναμικό ξεκίνημα και την κορυφή, παρουσιάζει κάμψη στην απόδοσή της και με 4 ήττες σε 5 αγωνιστικές ο Τόμας Κρίστενσεν θα πρέπει να βρει σύντομα τις απαντήσεις, προτού τα Παγόνια βρεθούν μακριά από το μεγάλο στόχο της ανόδου.

Μόλις ένα βαθμό μακριά από τα πλέιοφς βρίσκονται δύο ομάδες. Η Άστον Βίλα μετά το περσινό στραπάτσο ξόδεψε για άλλη μια φορά μεγάλα ποσά και έπεισε τον σπουδαίο Τζον Τέρι να ηγηθεί της επιστροφής της στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά τις άσχημες εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών όμως οι Χωριάτες άρχισαν επιτέλους να βρίσκουν τα πατήματά τους και πλέον διεκδικούν με αξιώσεις το στόχο τους. Το ίδιο πράττει όμως και η Νόργουιτς, η οποία διάγει παράλληλο βίο με την Βίλα, καθώς τα Kαναρίνια του Ντάνιελ Φάρκε ξεκίνησαν άσχημα, όμως σταδιακά βελτιώνονται και θα αποτελέσουν διεκδικητή θέσης στα πλέιοφς.

Με 18 βαθμούς ακολουθούν οι Φούλαμ και Ίπσουιτς Τάουν, με τους Λονδρέζους να ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους και την ομάδα του Μικ Μακάρθι να δείχνει σημάδια κάμψης μετά το πολύ εντυπωσιακό της ξεκίνημα που την είχε φέρει ακόμη και στην κορυφή.

Στη 11η θέση με 17 βαθμούς βρίσκεται η Μίντλεσμπρο, η οποία μετά τον υποβιβασμό της προσέλαβε τον Γκάρι Μονκ και διατήρησε ένα δυνατό κορμό, κάνοντας λίγες ποιοτικές προσθήκες, όπως ο αρχισκόρερ Μπριτ Ασομπαλόνγκα. Μέχρι στιγμής βέβαια χαρακτηρίζεται από αστάθεια στα αποτελέσματά της και δεν έχει αποδώσει ακόμη το ποδόσφαιρο που θα περίμενε κανείς. Από κοντά με μόλις 1 βαθμό λιγότερο βρίσκονται η σταθερή διεκδικήτρια της ανόδου Σέφιλντ Γουένσντεϊ και η Ντέρμπι Κάουντι, παρόλο που η μεν διατήρησε σταθερό κορμό και προπονητή και οδηγείται από τον έμπειρο Γκαρι Χούπερ (7 τέρματα), ενώ η δε άλλαξε αρκετά το στυλ παιχνιδιού της έχοντας στο τιμόνι τον Γκάρι Ρόουετ.

Στη 14η θέση συναντάμε την Νότινγχαμ Φόρεστ με το έντονο ελληνικό στοιχείο (Βαγγέλης Μαρινάκης, Απόστολος Βέλλιος, Ανδρέας Μπουχαλάκης). Παρά το δυναμικό της ξεκίνημα που συνδυάστηκε με καλές εμφανίσεις του Μπουχαλάκη, η ιστορική Φόρεστ παρουσίασε σημαντική αγωνιστική κάμψη και βρέθηκε στα χαμηλά στρώματα έχοντας 4 ήττες στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις της. Με ένα βαθμό λιγότερο συναντάμε τους Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, οι οποίοι έχουν φέτος μια μέτρια παρουσία υπό την καθοδήγηση του Ίαν Χόλογουεϊ και πλήττονται από αρκετούς τραυματισμούς στην άμυνα. Με 13 βαθμούς στις θέσεις 16 και 17 βρίσκονται δύο ομάδες με αντίθετη πορεία πέρυσι, η Χαλ Σίτυ του Λέονιντ Σλούτσκι που υποβιβάστηκε από την περσινή Πρέμιερ Λιγκ και παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Αμπέλ Ερνάντες δείχνει εσχάτως να βρίσκει τα πατήματά της, και την προβιβασμένη από την περσινή Λιγκ 1 Μίλγουολ, η οποία με προπονητή τον Νιλ Χάρις ''πουλάει ακριβά το τομάρι της''.

Με 12 βαθμούς βρίσκουμε τις Μπάρνσλεϊ, Μπρέντφορντ και Ρέντινγκ. Και αν οι δύο πρώτες έχουν συνήθως βάσει οικονομικών δυνατοτήτων ως αυτοσκοπό την καλή παρουσία και την παραμονή στην κατηγορία, η Ρέντινγκ του Γιάαπ Σταμ αποτελεί μια από τις αρνητικές εκπλήξεις, καθώς όπως και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ αποτελεί σταθερά διεκδικήτρια της ανόδου και πέραν της τελευταίας νίκης επί της Λιντς Γιουνάιτεντ στο Έλαντ Ρόουντ, δείχνει πολύ κακό πρόσωπο την φετινή σεζόν. Στην 21η θέση και μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού βρίσκεται η Μπέρμινγχαμ, η οποία ''έσωσε'' την περσινή σεζόν την τελευταία στιγμή, όμως δείχνει πως και φέτος θα έχει μία δύσκολη σεζόν. Μάλιστα μετά από μόλις 1 νίκη σε 8 αγωνιστικές, ο Χάρι Ρέντναπ απούθηκε και στη θέση του ανέλαβε ο βοηθός του, Στιβ Κότεριλ, και ήδη πραγματοποίησε σημαντικές νίκες, όπως αυτή της τελευταίας εβδομάδας επί της Κάρντιφ.

Εντός της ζώνης υποβιβασμού με 10 βαθμούς βρίσκεται η Μπέρτον Άλμπιον, έχοντας και τη χειρότερη άμυνα με 23 τέρματα παθητικό αλλά και τη χειρότερη επίθεση με 6 τέρματα, όπως ακριβώς και η ουραγός Μπόλτον. Οι ζυθοποιοί του Νάιτζελ Κλαφ πάντως είναι σκληρή ομάδα και δεν θα καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Στη νπροτελευταία θέση με 8 βαθμούς συναντάμε την μεγαλύτερη αρνητική έκπληξη, την υποβιβασμένη από την περσινή Πρέμιερ Λιγκ Σάντερλαντ, η οποία παρά το καλό ρόστερ και την παρουσία στον πάγκο του πολύπειρου Σάιμον Γκρέισον παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στο παιχνίδι της και δείχνει όχι μόνο να έχει χάσει το τρένο της ανόδου αλλά και να κινδυνεύει με υποβιβασμό αν δεν αλλάξει σύντομα πρόσωπο. Ουραγός της φετινής Τσάμπιονσιπ είναι η Μπόλτον, η οποία δείχνει να έχει χάσει την αίγλη των ετών της Πρέμιερ Λιγκ και θα σωθεί δύσκολα φέτος, αν και η τελευταία εμφάνιση που έφερε την πρώτη νίκη της σεζόν απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ φέρνει στους φίλους της ομάδας μια ελπίδα.

 

Βέβαια όπως αναφέραμε και στην αρχή, η Τσάμπιονσιπ είναι το σκληρότερο πρωτάθλημα της  Ευρώπης, οπότε η σημερινή εικόνα μπορεί να αλλάξει άρδην τόσο στη συνέχεια όσο και στο τέλος της σεζόν, καθώς μιλάμε για μαραθώνιο και όχι για αγώνα σπριντ, όπως ορθώς συχνά λέγεται. 

 

Η βαθμολογία της Τσάμπιονσιπ μετά από 12 αγωνιστικές:


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.