Εξήρε τον Κρίστενσεν στο «αντίο» του ο Εμενάλο

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Δανό στόπερ και τον παρουσίασε ως το τέλειο παράδειγμα δανεικού παίκτη.

Τη χθεσινή μέρα ο Μάικλ Εμενάλο υπέβαλλε την παραίτησή του στη διοίκηση της Τσέλσι, έπειτα από 10 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο, και στη συνέχεια μίλησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό.

Για την απόφασή του να παραιτηθεί τόνισε: «Είναι καθόλα δική μου απόφαση και προέκυψε από πολύ απλούς λόγους. Χρειάζομαι μία ευκαιρία να δω τα μικρά παιδιά μου να μεγαλώνουν και επίσης να κάνω ένα βήμα πίσω και να αναλογιστώ τη δουλειά που έχω κάνει εδώ και τα πράγματα που καταφέραμε όλοι μαζί σε αυτό το σπουδαίο κλαμπ».



Ενώ για την Τσέλσι και την επόμενή της μέρα σχολίασε: «Ο σύλλογος βρίσκεται σε καλά χέρια. Μία εξαιρετική διοίκηση, ένας γενναιόδωρος ιδιοκτήτης, ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στον κόσμο, που - γνωρίζοντάς τον από την καθημερινή μας τριβή - νοιάζεται για τη δουλειά του και το σύλλογο και μία από τις κορυφαίες ακαδημίες στον κόσμο».

Αυτό που ξεχώρισε από τις δηλώσεις του ήταν η αναφορά του στο κεφάλαιο «δανεικοί παίκτες», όπου ανέδειξε ως κορυφαίο παράδειγμα εκείνο του Αντρέας Κρίστενσεν.

«Ο Αντρέας, εν αγνοία του, μου έδωσε ένα υπέροχο δώρο χθες (σ.σ. προχθές), καθώς η εμφάνισή του είναι ενδεικτική τού τί σημαίνει πρόοδος» ήταν το πρώτο του σχόλιο για τον 21χρονο στόπερ.

Απροσπέλαστος στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ ήταν ο Κρίστενσεν

«Η πρόοδος απαιτεί ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και το κατάλληλο timing και ο Αντρέας τα έχει όλα. Έχει επιδείξει ταπεινοφροσύνη, πηγαίνοντας δανεικός (σ.σ. στην Γκλάντμπαχ) και σκληρή δουλειά, ενώ παράλληλα δήλωνε «παρών», κερδίζοντας τις απαραίτητες εμπειρίες. Και η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για εκείνον τώρα να λάμψει και να δείξει τί έχει διδαχθεί κατά τη διάρκεια του διαστήματος εξέλιξής του» κατέληξε ο Νιγηριανός.

Ο υψηλόσωμος στόπερ πέρασε 2 σεζόν ως δανεικός στην Μπουντεσλίγκα, με τα χρώματα της Γκλάντμπαχ, και η υπομονή του επιβραβεύτηκε. Φέτος μετρά ήδη 9 συμμετοχές με τους «Μπλε» (τις 7 ως βασικός) και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση «Νταβίντ Λουίζ», φαίνεται να έχει κερδίσει πλέον την απόλυτη εμπιστοσύνη του Αντόνιο Κόντε.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.